Strona 349 z 383 PierwszyPierwszy ... 249 299 339 347 348 349 350 351 359 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,481 do 3,490 z 3825

Wątek: najczęściej popełniane błędy, moje i nie tylko

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: najczęściej popełniane błędy, moje i nie tylko

Cytat Zamieszczone przez malama Zobacz posta
    Zakupiłam kiełkownicę i już mam pierwsze plony. Dziś do bułeczek moich i mężowych były kiełki lucerny, rzodkiewki i rzeżuchy, muszę przyznać, że bardzo wzbogacają smak i mi pasują.
    A gdzie to się takie dziwne ustrojstwa kupuje.Pierwsze słyszę????Ciekawe, bo ja kupiłam takie dwie doniczuszki w markecie(z bazylią i kolendrą), zapomniałam podlać i mi padły.Mam rzeżuchę w domu od zeszłego roku(ja tak prowadzę uprawy) w jeden rok kupię nasiona,w drugi może kiełkownicę , a w trzeci wysieję.Do działki tez mam taki stosunek optyczny ona ma być ładna , posprzątana i pachnieć.Ale żadnego sadzenia i pielenia.Rosną iglaki, jest taras i koszenie trawnika, na tym koniec pieszczot.Od pielenia boli kręgosłup i wzrasta ciśnienie.Kwiaty są u innych wokoło, u mnie drzewa i trawa(jak ją nie załatwią krety).

Awatar metkapuszysta
    metkapuszysta jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Zakupiłam kiełkownicę i już mam pierwsze plony. Dziś do bułeczek moich i mężowych były kiełki lucerny, rzodkiewki i rzeżuchy, muszę przyznać, że bardzo wzbogacają smak i mi pasują.
    a Wiesz, że fajny pomysł, szczególnie jako zielona alternatywa dla sałaty, której osobiście nie znoszę.
    A jak to sie robi? Kupujesz zarenka i siejesz? Jakas specjalna ta "kiełkownica" jest czy wystarczy doniczka?

---------- Wiadomość dodana o 11:05 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:02 ----------

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Rosną iglaki, jest taras i koszenie trawnika, na tym koniec pieszczot.Od pielenia boli kręgosłup i wzrasta ciśnienie.Kwiaty są u innych wokoło, u mnie drzewa i trawa(jak ją nie załatwią krety).
    I słusznie bo to ma być działka rekreacyjna a nie ciężki zapierdziel na roli
    A na kreta nalezy zaprosic jamnika, wprawdzie zryje jeszcze bardziej ale krety się przestrasza i pójdą precz a powstale kretówki się wyrównuje i sasiewa i normalnie zarastają trawą.
    Naszej działki pilnuje teraz duch pochowanej ta naszej jamnicy, ktora z życia wypleniła krety a teraz je odstrasza astralnie
    Ostatnio edytowane przez metkapuszysta ; 18-03-2011 o 11:09
    od 07.2010 IV FAZA

Awatar malama
    malama jest nieaktywny Znany na forum

Moja została zakupiona w sklepie ze zdrową żywnością, ale wiem, że na allegro są do dostania z zestawami ziaren do wysiania. cena nie odbiega od tych ze sklepu z przesyłką. A wygląda ona mianowicie tak: 3 plastikowe pojemniczki z rowkowata podłoga i małymi przepustami w każdym, które są ustawione jedno na drugim, o średnicy 20 cm. Pod pierwszym od dołu jest podstawa a nad pierwszym od góry jest pokrywka, hehe. Mam nadzieję, że trochę zrozumiale napisałam. Wysiewa się nasionka i zalewa pierwszą tacę od góry wodą, która przecieka przez wszystkie warstwy i je nawilża. Wodę z dołu wylewamy. A ziarka kiełkują i już po 2 - 3 dniach mamy smaczliwostkę.
    Mniam, mówię Wam

---------- Wiadomość dodana o 11:39 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:35 ----------

Te kiełki są czyściutkie, nie myje się ich, do ziemi wysiewa się tylko nie łuskany słonecznik.
    Nie to, żebym ja taka mądra była, poczytałam sobie na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , a jak wpiszecie "kiełki" w google i wrzucicie obrazy to i zobaczycie jak to wygląda

---------- Wiadomość dodana o 11:40 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:39 ----------

Ale żadnego sadzenia i pielenia.Rosną iglaki, jest taras i koszenie trawnika, na tym koniec pieszczot.Od pielenia boli kręgosłup i wzrasta ciśnienie.Kwiaty są u innych wokoło, u mnie drzewa i trawa
    Święte słowa, i ja tak będę kiedyś miala, o i jeszcze basen - może być taki pompowany, żeby upały lepiej znosić

Awatar malama

No, żeby nie było! Jutro nie będę miała jak, to dziś Was witam poniedziałkowo!!!

---------- Wiadomość dodana o 21:57 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:51 ----------

Już jest astronomiczna wiosna!!! Hurrra!!! I znów za kwitną...... tralala....
    Dziś u teściów na podwóreczku krążyły 2 kocury w oczekiwaniu na kotkę, z nadzieją na....., a ona około 15 letnia już nie ma ochoty, a oni wytrwale czekali Cóż nadzieja!!! Ma kolor zielony!!!

---------- Wiadomość dodana o 21:59 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:57 ----------

Metuś, normalnie kurcze, króliczek wymiata...................................

Awatar Piraga
    Piraga jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

A ja od rana wpadam ponarzekać i poczarnowidzieć.
    No i co z tego, że dzisiaj pierwszy dzień wiosny, skoro wyglądam jak baleron. Przyczepiło się do mnie te 2 kg (teraz już więcej) i nie chce zejść. Mało tego, na samą myśl, że mam wrócić na jakąkolwiek dietę robi mi się niedobrze. Chyba przestanę jeść wcale. No i zauważyłam dzisiaj u siebie cellulitis, fuuuj obrzydlistwo.
    Tym samym, zamiast się cieszyć z tej wiosny i pięknej pogody ja bym się najchętniej ubrała w kombinezon narciarski i bynajmniej nie w celu szusowania.
    Ech beznadziejna jestem, niczego nie umiem doprowadzić do końca.
    Tym pesymistycznym akcentem mówię "do widzenia się z państwem".
    Aktualny suwak
    Najniższa, zanotowana waga
    Na dukanie od 22.04.2010 spadek z 85 do 70. III faza od 1.08.2010. Obecnie trochę III, trochę IV a tak naprawdę sama nie wiem co.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Piraga Zobacz posta
    Ech beznadziejna jestem, niczego nie umiem doprowadzić do końca.
    Jesteś normalna, jakbyś była robokopem tobysmy się nie poznały, człowiekiem jesteś , a my człowieki powinniśmy się wspierać.Nie mam dzisiaj ani chwiluni dlatego tylko jeden skromny post.
    a co to jest dwa kilo(albo moje 4 kg).Będzie dobrze, wiosną zawsze trochę spada.Mam nowy pomysł na siebie i dzisiaj idę do fryzjera.mam nadzieję, że jutro będę śpiewać, a nie .Pa słoneczka opuszczone i zapuszczone .Hi, hi hi.

Awatar malama

Witajcie dziewczynki Wczoraj dzień wagarowicza z pięknym słonkiem i dzisiaj też słonko i ja znowu w łóżku z założonym gardłem, ale cóż dobrze, że nie w pierwszy dzień urlopu jak to zwykle bywa. Więc będę Was do piątku zapewne witac porannie

---------- Wiadomość dodana o 07:43 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:40 ----------

dzisiaj idę do fryzjera.mam nadzieję, że jutro będę śpiewać
    Tinn, no i jaka piosenka ciśnie Ci się na usta.................................................. ...

---------- Wiadomość dodana o 07:54 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:43 ----------

Pi, mam wrażenie, że ten cellulit to tylko taka "ostatnia wisienka na zimowym torcie ". Ja przynajmniej tak mam czasami, że mnie coś na koniec całości dobije. Ostatnimi czasy tak żaliłyśmy z koleżankami a jedna z nich powiedziała nam mądrośc swojej mamy: "Dziewczynki, to na pewno przednówek, ziemia wyjałowiona, i my po tym zimnie wyjałowione". I jakoś tak mi raźniej z tym się zrobiło. Może i ty już niedługo będziesz chciała zdjąc skafander narciarski. Uściski na nowy dzień

---------- Wiadomość dodana o 07:57 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:54 ----------

Zaczynam czytac Wojaka Szwejka, stwierdziłam, że jadąc do Pragi można by było ciut nasiąknąc czeskością. Ciekawam tej naszej wycieczki

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Tinn, no i jaka piosenka ciśnie Ci się na usta.......
    No wesoła, nie jest źle.Bywało gorzej i krócej.Nawet ktoś już pochwalil.
    Ale chcę się wam zwierzyć, no bo jak nie, jak tak ja "szczyrota wylewna" jestem.Na nordic walkingu koleżanka dała mi namiary na swoją koleżankę , która ma biznes własny i przygotowuje diety.Ja w domu sama , na tym MM jeszcze trudniej z produktami jak na Dukanie bo jak co na surówkę kupisz(główka sałaty,kapusty, nawet papryka czy cukinia i ogórek)-duże jest.Jak to wszystko zaczęłam w siebie wchłaniać od razu moje biedne na wątrobę chore flaki się zbuntowały i zaczęłam mieć problemy nie od żołądka, a od wątroby.Mówię sobie zadzwonię i dobrze.Przyjechała do mnie właścicielka biznesu ,wypytała się o dolegliwości, ewentualne uczulenia, na razie dzwoni co wieczór co mi odpowiadało co nie i jestem na 5 dietetycznych posiłkach z wykluczeniem wzdymających.No tanie to nie jest.Wzięłam 5 dni, weckend chcę sama i zobaczymy jak to pójdzie.Słuchajcie ile mi sie czasu zrobiło, książkę podczytałam, na działkę zajrzałam , u fryzjera byłam i blat kuchenny czysty lśni i wszystkie garnki tam gdzie ich miejsce(według mnie-puste w szafce).Jak ja nie cierpię kuchni.No bałam się o jakość diety, ale jest 5 drobnych posiłków, niestety, albo w tym jest pies pogrzebany są to porcje mniejsze (sporo) jak ja w siebie wchłaniałam.Zobaczę czy w budżecie miesiąca(ostatnio zapisywałam) wyjdzie mi to dużo drożej.No chyba mnie zganicie za wygodnictwo i lenistwo i rozrzutność.Bałam sie o jakość dietetyczna, ale jest w porzo, nawet ja byłam mniej restrykcyjna i jest urozmaicenie bo ja do sałatki tylu składników nie wsadzę bo i wszystkie sałaty,rukole, groszek zielska, serki, szyneczkę i kleks jogurtu.Jogurt własnego owarzania cudowny, podobno odsączany, ja brałam sklepową Bakomę też nie wiadomo co i ile tłuszczu w niej jest.A na działce HO, HO ,HO w drugim poście koło południa , albo jutro(mam zapieprz-zdarza się).

Awatar nitsh9
    nitsh9 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Heja... marnotrawica z tej strony

a charakter no cóóóóż charakter Fiony dojrzałej (jak tak tymi syrenkami ciska).No po prostu nie można być całkiem doskonałym.
    A ja Wam powiem , że wredoty to ja nie widzę, a często z Metką obcuję bezpośrednio Kochana, sympatyczna, pomocna a że zdanie swoje ma i wyraża to co... ze wredota... a w życiu

Kurna, zasiadłam i nadrabiam czytanie i aż makaron rozgotowałam na kluchę... Trudno, taki bedziemy jesc,

---------- Wiadomość dodana o 10:54 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:29 ----------

a co to jest dwa kilo(albo moje 4 kg).
    albo moje 6... chyba bo się juz z miesiąc nie ważyłam...

---------- Wiadomość dodana o 11:06 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:54 ----------

Dzien dobry raz jeszcze, doczytałam do konca i nawet nie spalilam szpinaku. więc na śniadanie miałam 0,5 litra kawy ( w sensie kawopodobnego napoju rozpuszczalnego ) i makaron ze szpinakiem, a co. No i tak to u mnie wygląda ani to dukan, ani MM. ale mierzi mnie juz ten nadbagaż ... chcę moje 74 kilo.... Ale dukana nie zrobie i MM tez nie - chyba. wymyśliłam, ze bede jeść zdrowo - warzywka, owoce, ciemne pieczywo... bubuhahahaa.... cale życie wydawało mi sie ze tak jem, i co... dorobilam się 95 kilo.
    Koleżanka moja po dukanie przytyła 10 kg i teraz chodzi do dietetyka i ma 1200 kal i chudnie.

Moja Magda i jej M. ogladali ostatnio zdjęcia z czasów gdzie wazylam 95 kilo i szok przezyli... Mówi mi ostatnio.. "Niczak, never.... ku przestrodze ...!" No i tak przestrożona, przestrożnięta... mysle intensywnie jak by tu to ugryźć, zeby nie tyć
    Na fitnessy nie mam czasu.

PODEJŚCIE DRUGIE 28.12.2010

Awatar metkapuszysta
    metkapuszysta jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cześć sylfidy moje wiosenno-płoche...
    Bo tę wiosne juz czuć w powietrzu coraz mocniej, a ze kaprysnie, jak każda panna powabna ma kapryśną prawo być i już

---------- Wiadomość dodana o 13:33 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:21 ----------

No wesoła, nie jest źle.Bywało gorzej i krócej.Nawet ktoś już pochwalil.
    no to bys kolezanko sympatyczna zdjęcie jakieś podesłała czyco
    A zreszta niedługo się widzimy więc same ocenimy!

A propos wiosny i widzimy.
    Co byście drogie moje powiedziały na 16-17 kwietnia jako ten przewidywany weekend powitana wiosny u Tinn?
    Tinuś, jak Ci się widzi taki termin?

Zakładam, że dziewczyny krakowskie wcisną zadki w jeden samochód, pewnie mój bo sis zostawi mobilność mężowi w ramch rekompensaty za pozbawienie go swojej obecności...
    ( Tylko co zrobimy z rekompensatą dla Nitshakowego węża..., poprosimy o pomysły)
    A Malama ze swojej strony kraju będzie kombinować jakiś transport swoisty.
    I wszystkie Ci sie zwalimy na głowę w sobotę wczesnym popołudniem.
    W bagażu, oprócz art. spożywczych będziemy miały rzeczy dresowo ciepłe adekwatne do imprezowania oraz nocowania na działce.
    Daj znać, jakie jeszcze dodatkowe rozwiązania typu śpiwory, materace itd. potrzebne będą.

---------- Wiadomość dodana o 13:35 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:33 ----------

Cytat Zamieszczone przez Piraga Zobacz posta
    No i zauważyłam dzisiaj u siebie cellulitis, fuuuj obrzydlistwo.
    Ja Ci dziecko pokażę cellulitis!
    Nawiasem mówiąc, w temp. powyżej 22 stopnie, moje poczucie estetyki gwałtownie zanika i wpomniany cellulitis w ogóle mi przestaje wadzić..
    Polecam tę metodę, sprawdza się

---------- Wiadomość dodana o 13:39 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:35 ----------

Cytat Zamieszczone przez nitsh9 Zobacz posta
    a często z Metką obcuję bezpośrednio
    no, np. ostatnio zwaliłam się jej na głowę z nienacka, wprosiwszy się 5min wczesniej i pożarłam dokonałe jedzonko przeznaczone dla uprzejmych, wcześniej zapowiedzianych gości...
    Nitshak jest po prostu uroczym stworzeniem, które skłonności krytyczne przejawia wyłącznie w stosunku do siebie, czym sobie krzywdę, momentami poważną, czyni...
    Spróbujemy coś tym zrobić w ramach terapii, krótkiej acz intensywnej podczas wiosny witania...
    A propos, jakiś plan tematów do poruszenia trezba będzie spisać oraz ze dwa knebelki przygotować...(tak, tak, to dla nas sis...)

---------- Wiadomość dodana o 13:43 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:39 ----------

króliczek wymiata....................
    No fajny ma ryj, nie? W albumie awatarowym można go popodziwiać w wersji powiększonej i wówczas widać podobieństwo do mnie z wyrazu twarzy szczególnie...

---------- Wiadomość dodana o 13:46 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:43 ----------

Moja została zakupiona w sklepie ze zdrową żywnością,
    W obi'm też jest i obok zaraz wygodnie wystawiają nasionka.
    Powoli dojrezwam do dokonania zakupu
    od 07.2010 IV FAZA

Uprawnienia umieszczania postów