Koleżanka poniżej napisała, że "Neera ma oczyszczać, a nie odchudzać. Utrata wagi to jedynie poboczny skutek." Znam kilka dziewczyn, które stosują dietę z syropem neera. Utrata wagi rzeczywiście następuje, ale celem jest oczyszczenie organizmu. Tak jest skomponowana receptura syropu i pomyślana dieta z różnych trybach, aby to oczyszczenie stymulować. Do tej diety jest specjalna książeczka z opisanymi rodzajami diet. Widziałam w wersji papierowej - nie wiem czy jest gdzieś w wersji elektronicznej. Trochę wspomniane o rodzajach tych diet jest na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Niektóre są faktycznie katorżnicze, gdzie przez tydzień nic się ne je, ale są też diety na tym syropie mniej wymagające i wtedy stosuje się go jako dodatek do codziennego żywienia. W książeczce było to szerzej opisane. Może któraś ma i mogłaby wrzucić link lub skany. Osoby, które znam, stosują to zazwyczaj na wiosnę, żeby się po zimie oczyścić. Wszystkie zachwalały mi dobre samopoczucie podczas tej diety i po niej, a można by się spodziewać, że raczej będzie z tym ciężko.