Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 96

Wątek: - 32 kilo = nowy styl i jakość życia !!

BigGirl20 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Chojnice

Domyślnie - 32 kilo = nowy styl i jakość życia !!

Było, jest i będzie ciężko, wiem to... ALE NIE PODDAM SIĘ !!

Już raz odchudzałam się z jakimiś wspomoagaczami i fakt faktem schudłam 30 kilo ale po ich odstawieniu przybrałam 40 !!
    Czułam się strasznie ... wiecznie zmęczona, zła, i głodna !!
    Ale powiedziałam sobie dość !! Tak nie może być... i od stycznia... dokładnie od 1 stycznia 2010 roku jestem na diecie... jedne dni są gorsze, drugie lepsze... czasami przychodzi załamanie takie jak teraz... bo waga stoi w miejscu.... nie mam pojęcia dlaczego, może coś robię źle... mam nadzieję że znajdę tu wsparcie, które jest mi teraz bardzo potrzebne !!

Teraz coś o mnie...

wzrost: 170
    waga wyjściowa: 101
    waga obecna: 77
    waga docelowa: 69

Stwierdziłam że dużo prawdy jest w tym że ostatnie 10 kilogramów spada najwolniej... a moja motywacja po mału wygasa..ale wierzę że z Wami uda mi się osiągnąć sukces i co najważniejsze utrzymać wagę !!
    Ostatnio edytowane przez BigGirl20 ; 03-07-2011 o 17:10

Awatar oliweczkas
    oliweczkas jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kielce
    Wpisy na blogu
    3

Domyślnie Odp: - 32 kilo = nowy styl i jakość życia !!

A jaką dietę zamierzasz stosować?
    Życzę wytrwałości, bo mnie bardzo jej brakuje.
    Oliwia, mama Zuzanny i Błażeja, żona Darka.
    Dzielnie walczę o lepsze jutro

Mieszka w
    Chojnice

Diedy to przetestowałam już chyba wszystkie i najlepsza jest dla mnie MŻ... nie wyobrażam sobie rezygnować z warzyw czy owoców jak na diecie Dukana.... próbowałam i tylko się męczyłam....
    więc wybrałam sobie ostatnimi czasy po prostu MŻ i już tak zostanie..
    oczywiście z eliminacją słodyczy i fast-foodów (przynajmniej będę się starać)
    największym problemem jest u mnie to że za mało piję.... no i to że ustaliłam sobie posiłki co 4 godziny i jak już nie zjem o określonej godzinie to się gubię i nie wiem jak później sobie te posiłki rozłożyć... czy zjeść jeden posiłek mniej czy 2 mniejsze... nie mam pojęcia...

---------- Wiadomość dodana o 17:20 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:16 ----------

oliveczkas a Ty jakąś konkretną dietę stosujesz ??

bo widzę że też ładny wynik juz masz !! gratuluję !!

u mnie z motywacją ostatnimi czasy było bardzo kiepsko....
    już tak mam że jak sobie pozwolę raz i drugi to zawsze sobie wmawiam że od jutra to już koniec dobrego, ale to jutro się ciągnie rzez cały tydzień albo i dwa....
    dlatego zarejestrowałam isę na forum ...może zamiast do zaglądać do lodówki będę zaglądać do komputerka

muszę jeszcze tylko suwaczek sobie zafundować..

polonica7 Guest

Smile Odp: - 32 kilo = nowy styl i jakość życia !!

hej

ja też mam problem z motywacją po roku odchudzania.... zwłaszcza teraz jak przyszły dla mnie wakacje i nic tylko bym żarła z nudów.... ;/ ale damy radę, hm ? podoba mi się Twoje podejście, jem podobni ejak Ty ale staram się ograniczać owoce...teraz w sezonie różnie z tym jest....

Mieszka w
    Chojnice

Musimy dać radę !! Nie widzę innego wyjścia

A co do owoców to teraz, gdy sezon w pałni nie mogę się oprzeć truskaweczkom i czereśniom... ale staram się ograniczać....
    Chociaż z drugiej strony .. lepsze owoce niż czekoladki (przynajmniej tak mi się wydaje)

Czytałam kiedyś artykuł na temat motywacji do odchudzania i było napisane że jednym ze sposóbów jest wyobrażanie sobie siebie szczupłej przed zaśnięciem... hmm... może spróbuję... a nóż widelec to coś da

---------- Wiadomość dodana o 18:46 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:43 ----------

polonica7 !! dopiero teraz zauważyłam Twój suwaczek !! będziesz moim guru normalnie !! gratuluję takiego spadku !!

polonica7 Guest

będzie problem bo nie znam siebie szczupłej ;]
    mam pozwolenie od pani dietetyk na ok 20 dag owoców dziennie najlepiej wrzuconych w jakąś galaretkę...ale tylko salaterkę!

ja odchudzam się nadal bo właściwie....przyzwyczaiłam się już na tyle zmieniłam swój styl życia jeżeli chodzi o jedzenie, że trudno byłoby mi się przestawić...wiadomo, że chipsy i lody jadłabym chętnie ale nie zrezygnowałabym z regularnych i w miarę zdrowych posiłków...brnę do przodu ..już bez tak ogromnej motywacji....wstyd byłoby mi teraz przestać
    Twój spadeczek też jest bardzo ładny.. uprawiasz jakiś sport ? ćwiczysz ?

Mieszka w
    Chojnice

Ja właśnie też już przyzwyczaiłam się do takiego stylu życia jaki prowadzę teraz...
    No i właśnie to jest już bardziej przyzwyczajenie niż odchudzanie...
    Tęsknię za tą motywacją którą miałam na samym początku... chyba bardziej mi zależało na szczupłej sylwetce niż teraz... Co nie znaczy że teraz mi nie zależy

A co do sportu to jeżdżę na rowerku 4 dni w tygodniu do pracy i na praktyki studenckie 14 kilometrów dziennie jak jest pogoda i od czasu do czasu na rolkach wieczorami.... ale jak już z 2 dni jest brzydka pogoda to tracę do tego motywację kompletnie a nie uśmiecha mi się w środku lata na roewrku stacjonarnym przed telewizorem jeździć.. :/

A jak u Was ze sportem ??

---------- Wiadomość dodana 04-07-2011 o 12:05 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 03-07-2011 o 21:57 ----------

No to praktyki dzisiaj zaliczone
    Jedzenie ok, przynajmniej taką mam nadzieję

7.00- muesli z mlekiem 0.5%
    11.00- jogurt do picia Jowi 0% 400 ml

no i o 15 planuję obiadek...może pierś z warzywkami z patelni ??

Dzisiaj czuję się taka ociężała.... znacie jakieś sposoby na problemy kibelkowe ??

polonica7 Guest

nie uważasz, że zjadłaś troszkę za mało ?

ja dzisiaj zrobię sobie ze 3 serie ćwiczeń i chyba nic więcej...nie mogę biegać ani iść na skakankę bo ciągle pada

Mieszka w
    Chojnice

Wydaje mi się że nie za mało...
    muesli było pewnie z 8-10 łyżek i jogurt też duży
    a na obiadek będzie pierś z kurczaka z warzywami z patelni i kaszą kus kus
    no i o 18-19 kolacyjka
    ustaliłam sobie że będę jadła co 4 godzinki
    ogólnie nie chodzę głodna i kalorii pewnie się z 1500 zbierze jakby to wszystko zliczyć

Awatar Muffel
    Muffel jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Brwinów

Dziękuję za wizytę u mnie
    Widzę,że dokonałaś cudu i teraz jesteś już prawie na finiszu.
    Ostatnie kilogramy zawsze są najcięższe, chociaż u mnie i środkowe nie były łatwe.

Pytasz o sport... hmm powiedziałabym,że w ilościach śladowych, ograniczam się do biegania do autobusów, spacerów z psami i okazjonalnej jazdy na rowerze. Ale nic stałego.
    Suwaczek na wakacyjne odchudzanie

akcja wakacyjne odchudzanie

Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów