Zobacz wyniki ankiety: Jak nazwać zero na wadze?

Głosujących
47. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • cwaniak

5 10.64%
  • dziurka

4 8.51%
  • gapa

1 2.13%
  • głodomór

2 4.26%
  • gniazdko

1 2.13%
  • jajo

21 44.68%
  • koło

2 4.26%
  • naleśnik

4 8.51%
  • pępek

3 6.38%
  • zero

6 12.77%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 2174 z 3553 PierwszyPierwszy ... 1174 1674 2074 2124 2164 2172 2173 2174 2175 2176 2184 2224 2274 2674 3174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,731 do 21,740 z 35524
Like Tree2Lubią to

Wątek: A ja chudne i chudnę, wieczór, rano, w południe

Awatar anetkanetka
    anetkanetka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków
    Wpisy na blogu
    2

Domyślnie Odp: A ja chudne i chudnę, wieczór, rano, w południe

Witam kochaną bandę
    trochę się z dołka odkopałam. Wszystkie wpisy przeczytałam, wybaczcie ze nie będe się do nich odwoływać, bo trochę tego było.....
    Gratuluje wszystkim wytrwałym w poczynaniu spadków , a i tym wytrwałym, którzy pomimo spadków nadal dzielnie na placu boju trwają.
    Na wątku zapachniało już świętami..... lubię bardzo ten czas, choć święta u mnie w domu nie kojażą mi is ez niczym miłym, wręcz przeciwnie.....
    Irenko kochana, ciekawa jestem jak postępy w sprawie zdrowotności???? Byłaś jeszcze u dr. S??
    Moja mama najprawdopodobniej na święta wyjeżdża do sanatorium - jest na zwolnieniu i ZUS wezwał ją na komisję - sprawdzenie zasadności zwolnienia. Była bardzo miła - o dziwo - pani doktor - i wysłała mamę do sanatorium na rehabilitację. Dobrze, bo normalnie na rehabilitację są terminy dopiero na przyszły rok, a mamę strasznie ręka, a właściwie bark boli. Tym oto sposobem przypuszczalnie za tydzień moze liczyć na "wezwanie". Taki turnus trwa 24 dni i jest na koszt ZUSu - stypendium znaczy sie.
    Ja już drugi miesiąc zasmarkana jestem, opryszczka dosłownie ze mnie nie złazi. Jak mi przyschnie w jednym miejscu to natychmiast wyłazi w nowym.
    A tak na marginesie - czy był u WAS Mikołaj????? bo o mnie sobie zapomniał, bydle jakieś, ale u mojej koleżanki też nie był, to może Kraków mu cały wypadł z trasy
    Póki co serdecznie Was ściskam i posyłam buziaczki

---------- Wiadomość dodana o 10:17 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:14 ----------

A jeszcze zapomniałam Wam powiedzieć, ze pomimo iż do ponad miesiąca NIE TRZYMAŁAM DIETY mam tylko 1,4 ponad suwakiem, więc nie jest źle.
    Nie wiem czy słyszeliście, ze kilka osób wytoczyło proces Dukanowi, za to, ze na skutej jego diety doznały bardzo poważnych komplikacji zdrowotnych

"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..."

Awatar goszkaa
    goszkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Hairmawo Zobacz posta
    Gosiu, jak Twoje wyniki badań na insulinę? Masz już?
    Mam Haniu, jest bardzo niska.
    Z tego, co poczytałam w necie, to niestety mogą być poczatki cukrzycy z takimi wynikami i z takimi objawami.
    Mam nadzieję, że jutro uda mi się wcisnąć do lekarki i będę mądrzejsza.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez anetkanetka Zobacz posta
    kilka osób wytoczyło proces Dukanowi, za to, ze na skutej jego diety doznały bardzo poważnych komplikacji zdrowotnych
    ...... trudno będzie pewnie udowodnić cokolwiek...w związku z tym,żeby jak najlepiej przeprowadzić III fazę jeszcze raz poczytałam książkę..., trochę też "poskakałam" po forach i stwierdziłam ( za nijakim Panem Einsteinem),że głupota ludzka jak i wszechświat granic nie mają...chociaż co do tego drugiego mogą jeszcze byc wątpliwości...
    Najbardziej mnie przerażają "odchudzaczki" z reguły młode z BMI poniżej 20,podczas gdy dieta jest dla osób otyłych,które nie potrafiły schudnąć...każden z nas zresztą ma na swoim koncie grzeszki jakoweś,a dieta od początku kontrowersyjna jest,ale też doktorek zapowiadał "wszystko albo nic";jak się powiedziało A trzeba rzec też i B i C i D...
    ...dzisiaj doczytałam,że jak się prawidłowo i w porę nie utrwali (nie przyzwyczai organizma do "normalnego" jedzenie) to podczas,gdy "normalny" z powiedzmy bułki "wyciągnie" 100 cal to "wygłodniały" 120-130...po II fazie jesteśmy jak gąbka i z byle czego wciągamy ile sie da...i ja to widzę u siebie - te wzrosty nawet powyżej 3 kg...niestety 11 m-cy temu podjęłam jakąś decyzję i teraz konsekwentnie do końca maja muszę się trzymać pewnych reguł (chociaż nie zawsze się z nimi zgadzam),albo na własne życzenie zafunduję sobie jo-jo... ...z kolei mam też świadomość,że nie schudłabym już na żadnej kopenhaskiej i innej ograniczającej jedzenie to raz;a dwa,że nie osiągnę wagi "obiecanej" w teście Dukana ... chociaz przyznam się kusi jak żeby jak to robią niektórzy zapodać sobie dodatkowy proteinowy dzień i jeszcze "schuść",ale powtarzam sobie jak mantrę "III faza nie jest do chudnięcia"...
    ... a o zdrowie boję się też ....jednak słyszy się i czyta dużo złego...
    Ostatnio edytowane przez kania79 ; 08-12-2010 o 11:06

Awatar Barbarelus
    Barbarelus jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Cytat Zamieszczone przez anetkanetka Zobacz posta
    Nie wiem czy słyszeliście, ze kilka osób wytoczyło proces Dukanowi, za to, ze na skutej jego diety doznały bardzo poważnych komplikacji zdrowotnych
    I są na przegranej pozycji. Bo która z nas tak naprawdę stosowała się idealnie do wskazówek zawartych w książce? Żadna. Zawsze były jakieś odstępstwa. Mniejsze lub większe, ale były.
    Mikołaj u mnie był. Wprawdzie jakiś taki dziwny, bo zamiast pod poduszkę podłożył prezent do torebki.
    Znajomość z Dukanem od 15. 03.2010.

Awatar paniEwa
    paniEwa jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez Barbarelus Zobacz posta
    I są na przegranej pozycji. Bo która z nas tak naprawdę stosowała się idealnie do wskazówek zawartych w książce? Żadna. Zawsze były jakieś odstępstwa. Mniejsze lub większe, ale były.
    Mikołaj u mnie był. Wprawdzie jakiś taki dziwny, bo zamiast pod poduszkę podłożył prezent do torebki.
    Jak bym miała na mikołaja liczyć to pewnie do dziś bym .....
    a tak zamówiłam z Yves Rocher perfumy to i bizuterie dostalam w prezencie i mały flakonich tychże perfum do torebki )
    Czy Was tez tak ostatnio ciągnie na podjadanie??Kurcze znowu w siebie wrzucam co popadnie( oj waga tego nie lubi ..

---------- Wiadomość dodana o 13:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 13:05 ----------

Kupiłam dziś FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA --. Przyjęta zwyczajowo SOLA FRANCUSKA.Była w atrakcyjnej cenie jadł już z Was ktoś tą rybę?
    dieta proteinowa od 8.11.09
    faza 3 od 11.4.10 przy wadze 71,1 kg
    faza 4 od.16.01.11 przy wadze 64 kg
    suwak aktualny

Awatar Hairmawo
    Hairmawo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez paniEwa Zobacz posta
    Czy Was tez tak ostatnio ciągnie na podjadanie??Kurcze znowu w siebie wrzucam co popadnie( oj waga tego nie lubi ..
    Ciągnie jak 100 diabłów . Zrzucam to na karb ... UWAGA!!! ... braku sportu w postaci spacerów z kijkami. Odkąd spadł śnieg, moja współtowarzyszka spacerowa trochę się zbiesiła. W związku z tym, z nudów (a jakże) wydeptuję ścieżkę do lodówki. Na szczęście łapię dozwolone, tylko po ki grom - się pytam . Muszę ruszyć swoje cztery litery i znowu chodzić niezależnie od towarzystwa.

Kupiłam dziś FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA --. Przyjęta zwyczajowo SOLA FRANCUSKA.Była w atrakcyjnej cenie jadł już z Was ktoś tą rybę?
    Też kupiłam "toto" w sobotę, ale jeszcze nie przyrządzałam. Doczytałam w necie, że to ryba z Pacyfiku, gdzieś tak z okolic Chin .... i wszystko jasne (podobno Wielki Mur Chiński widziany z orbity okołoziemskiej układa się w napis "Made in China" )

Pływanie na "setkę".

Awatar kania79

Was tez tak ostatnio ciągnie na podjadanie
    myślę,że moje dzisiejsze hasło "często a mało" też nie wzięło sie ot tak z pomroczności ... podświadomy swój początek ma jak nic ...
    tak jest ruch,ruch i jeszcze raz ruch (i kto to rzecze)...ruch to endorfiny są,endorfiny to szczęście jest,a szczęśliwy (siusiam śliweczki) zażerać nic nie musi

Awatar Hairmawo
    Hairmawo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzisiejszy "K" dał mi przedsmak wigilijno-świątecznego obżarstwa. Przewróciłam się i leżę (trawiąc). Zrobiłam to troszkę z premedytacją, ciekawa co waga mi jutro pokaże. Na królewski obiadek wrzuciłam:
    - jako przystawkę: 2 kawałki śledzia w oleju z cebulą, 30g sera pleśniowego (z niebieską pleśnią), ok. 10 szt. zielonych oliwek do tegoż sera,
    - jako zupę: 1 piwo (500 ml)
    - jako danie główne: pieczone udko kurze (trywialne nieco za to z częścią skóry), 200 g kapusty pekińskiej z koperkiem, skwarkami i pomidorami,
    - jako deser: porcja lodów waniliowo-czekoladowych, polanych odrobinką nalewki z czarnej porzeczki (mojego autorstwa), ok. 40g czekolady nadziewanej.
    Czuję, że już nic więcej nie wcisnęłabym, zresztą i tak nie mam ochoty. Za to piję jak smok (chyba organizm rozcieńcza węglowodany)

Pływanie na "setkę".

Awatar paniEwa
    paniEwa jest nieaktywny Znany na forum

Kania ale ja dziś oprócz normalnych posiłków nadprogramowo już zjadłam 3 banany i 8 mandarynek na usprawiedliwienie mogę powiedzieć ,że były malutkie

---------- Wiadomość dodana o 18:22 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 18:21 ----------

jako zupę: 1 piwo (
    fajna zupa ))ale mój krupnik na indyku z grzybkami tez był pyszny
    dieta proteinowa od 8.11.09
    faza 3 od 11.4.10 przy wadze 71,1 kg
    faza 4 od.16.01.11 przy wadze 64 kg
    suwak aktualny

Awatar kania79

jako przystawkę: 2 kawałki śledzia w oleju z cebulą, 30g sera pleśniowego (z niebieską pleśnią), ok. 10 szt. zielonych oliwek do tegoż sera,
    - jako zupę: 1 piwo (500 ml)
    - jako danie główne: pieczone udko kurze (trywialne nieco za to z częścią skóry), 200 g kapusty pekińskiej z koperkiem, skwarkami i pomidorami,
    - jako deser: porcja lodów waniliowo-czekoladowych, polanych odrobinką nalewki z czarnej porzeczki (mojego autorstwa), ok. 40g czekolady nadziewanej.
    i to jest właśnie UK (uczta królewska) ...z tym,ze ja zakończyłabym ją Ulgixem lub innym Espumisanem - mam boleści po większej ilości węgli...a ta zupa piwna,to ma wszystkie zupy pod sobą kudy mojej grzybowej z kluseczkami-otrębuskami,chudą wędzonką krotoszyńską i serkiem ziarnistym równać się do onej...
    EwciaPani owocki fajne,ale te zagięte zaś niedozwolone jak i czereśnie i winne-grona;o swoich suchich nie wspomnę ... w razie czego pozostaje granat w kieszeni