Strona 1 z 49 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 487

Wątek: Nie trać wiary w marzenia... tyle jest do stracenia!!

zorka86 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Nie trać wiary w marzenia... tyle jest do stracenia!!

Witajcie! Jestem zorka

Coś o mnie...
    Mam 23 lata
    164 cm wzrosu
    i ... 85kg wagi!

Mam zaburzenia odżywiania, obrzeram sie kompulsywnie, stąd moja waga sięgnęła takich progów. Na codzień jem niedużo, dość zdrowo, bo mnustwo warzyw i sporo owoców. Ale jak przyjdzie chwila nie wiem czy można nazwać to słabościa to mogę zjeść wszytko co mam w lodówce... Nie mam też problemów z piciem. Codziennie minimum to 1,5l wody do tego herbaty, czasem jakiś sok... czasem kawa.

Planuję dokonanie czegoś strasznie trudnego tylko dla siebie! chcę schudnąć bardzo wiele i zdaję sobie sprawę ile poświęcenia będzie to wymagało ode mnie. Tymbardziej że nie ma być to kolejna głupia dieta w moim wykonaniu która znów zaowocuje jojem. Chcę jeść zdrowo i w miarę regularnie. Planuje dwa posiłki śniadanie i obiad(one muszą być o stałych porach), a w międzyczasie i na kolecje jeść zieleninki słodycze bardzo rzadko, a także odpusty na np. urodziny, czy święta... nie chce się zakatować na amen, ale w ramach rozsądku. Nie chcę liczyć kalorii ani wykluczyć produktów ale ograniczyć ich ilość. To wszytko jakoś zniosę mam nadzieję, ale będę się starała zmobilizować do intensywnego treningu 5 dni w tygodniu, a dwa laby czyli orbitrek+ ćwiczenia podłogowe+ spacery z psem

moja motywacja do schudnięcia 30kg to:
    - zdjęcia z czasów gdy wazyłam 55
    -ubranka które czekają w szafie
    -lepsze samopoczucie i samoakceptacja
    -zlikwidowanie bólów pleców (podejrzewam że za ciężka jestem i one stąd)
    - myślę o studium gdzie wymagana jest dobra kondycja
    - no i z myślą o ciąży którą kiedyś planuję

Błagam Was dobre duszyczki... zaglądajcie do mnie i mnie naprostowujcie jeśli zacznę błądzić Pierwsza relacja jutro po pierwszym dniu

a pierwsze ważenie po rozpoczęciu diety planuje na wielkanoc, na razie nie mam w wadze baterii i nie kupuje żeby nie kusiła

Awatar aniabacha
    aniabacha jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Nie trać wiary w marzenia... tyle jest do stracenia!!

Witaj Zorka!
    Trzymam za Ciebie kciuki !!!
    Ja też od jutra zaczynam odchudzanie, ale jeszcze nie mam żadnego planu. Po prostu wiem że muszę zmienić dietę i tylko tyle. No i mam do zrzucenia o wiele więcej!
    Życzę wytrwałości i powodzenia !!

Awatar wanilia85
    wanilia85 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Kraków

Hej Zorka!
    Czytając Twojego posta, prawie jak bym to ja pisała podobny wzrost, waga i cel podobne motywacje i podobne problemy z obżarstwem... tylko u mnie takie kompulsywne obżeranie się zdarza się rzadko, ostatnio w trakcie sesji były dwa takie dni, że jak byłam sama to zjadłam prawie wszystko co było pod ręką, mieszając nawet rybę z czekoladą.... nie zawsze, ale czasem udaje mi się pokonac taki atak
    będę wpadac i wspierac

Aniu a masz jakiś "pamiętniczek" gdzie będę mogła zaglądać??

Awatar wanilia85
    Mieszka w
    Kraków

mam nadzieję, że aniabacha nie będzie mi miała za złe właśnie wracam z jej wątku, to link
    Żeby tak chociaż 40 kg mniej....... - Grupy Wsparcia Dieta.pl

No i jestem po pierwszym jedzeniowo rozpracowanym dniu... może nie jest on perfekcyjny, ale i tak zadowolona jestem. Za późno był obiad i na kolacje już poprostu nie mam miejsca
    No to od początku... miała być spowiedź więc proszę:
    1.mała miseczka musli z mlekiem 2%
    2.pół ogromnego jabłka
    3.jeden zielony ogórek z solą
    4.Rybka pieczona z ziołami i czosnkiem + kapusta kiszona z cebulką
    5.3 ogórki kiszone
    Do tego ok 3 litrów płynów (woda, zielona herbata, czerwona, biała z płatkami róży, lipa, malinowa
    Ćwiczeń jeszcze nie było ale zaraz się biorę w garść i zasówam
    Może jeszcze dziś wpadnę się wyspowiadać z ruchu .

Dziękuje dziewczyny za wsparcie chętnie zaraz Was poodwiedzam

Ps. Teraz jak patrzę na ten mój jadłospis to wydaje mi się, że jakoś za mało zjadłam... bo ile może mieć kcal zielony ogórek, albo kapusta kiszona... maluchno jak nic.. a strasznie zapycha. Nie chce liczyć kcal ale do tysiąca to przydałoby się dociągać! Mam dobry metabolizm teraz i chciałabym go utrzymać.
    Ostatnio edytowane przez zorka86 ; 23-02-2010 o 22:35

Awatar wanilia85
    Mieszka w
    Kraków

witam
    no kalorii trochę mało i powinnam Cię pewnie zbesztac, ale... sama napisałaś, że obiad był późno, więc nie ma co w siebie jeszcze na silę wpychac kolacji skoro nie jesteś głodna, a po drugie sama wiesz że zjadłaś za malo kalorii, więc jutro już będzie lepiej, prawda?
    a ogólnie bardzo zdrowo i pysznie
    wiem (po sobie), że ciężko jest sobie wyznaczyc w miarę stałe godziny posiłków, ale myślę że jeśli tylko da się to jakoś zrobic w swoim planie dnia to warto myślałaś o tym? a może już tak robisz?

Mój dzisiejszy ruch:
    -godzinny wieczorny spacerek z mężuniem i pieskiem
    - 20 min orbitreka
    -5 min twister
    -25 min ćwiczenia podłogowe
    -10 min takie sobie tańczenie w samotności przy muzyce

jeden dzień wg własnych założeń a od razu mi lepiej... tylko kurcze nie umiem już kręcić hula hop... a kiedyś tak zasówałam

---------- Wiadomość dodana o 00:18 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 00:11 ----------

Wanilka... ale ja się staram bardzo trzymać godzin, a w tym tygodniu z racji moich zajęć nie mogą być to takie godziny tip top, ale mniej więcej będę pilnować (to jedno z moich założeń!!). Ale od poniedziałku się będzie musiało wszytko ułożyć, bo będę miała mniej więcej przez dwa tygodnie tak samo grafik ułożony i obiadek będzie musiał być około 13

Taaa postaram się żeby jutro było więcej kcal, tylko gdzie je nazbierać? na śniadania będę jadła głównie płatki (moją kochaną owsiankę) z mlekiem (przeważnie 0,5% chyba że mi zabraknie jak dziś ) później warzywa, owoce... obiad to miesko/ryba + warzywa lub ziemniaczki + warzywa, od czasu do czasu warzywa +kasze/ryże. co ja jeszcze mogę tam w międzyczasie wcisnąć? hmmm może jakieś jajeczko

Awatar wanilia85
    Mieszka w
    Kraków

wiesz zorka jak sie je dużo warzyw to faktycznie czasem cięzko dobic do 1000kcal. ja tak kiedyś miałam - dobijałam do 600kcal i koniec... ale to niestety nie jest dobre...
    ja polecam nabiał - jogurty, kefiry, serki wiejskie itp zwłaszcza, że nabiał dobry na kolację jest

lalka666 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazury

hej maleńka ! Witaj wsród nas- grubasków
    wszystki napewno będziemy mocno Cię wspierać i dbać o to, żebyś dostała pożądny ochrzan jak coś preskrobiesz
    trzymam kciuki i życzę wytrwałości w dążeniu do celu
    a także zapraszam na mój wątek

Strona 1 z 49 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów