Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Mama na diecie - oddam balast kg po ciąży!!!

Awatar LadyFrustracja
    LadyFrustracja jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Mama na diecie - oddam balast kg po ciąży!!!

Witam wszystkich

Zaczne pięknie i szczesliwie - jestem mama małego chłopca - ślicznego zdrowego i usmiechnietego szkraba - który daje mi duzo miłości jednak nie jestem do konca szczesliwa ponieważ zle sie ze sobą czuje i czasami mam wrazęnie, ze mój maluch czuje moje gorsze emocje.... Całe moje życie to odchudzanie, całe moje dzieciństwo i wczesna młodość to prześladujące mnie " Hej grubasie"... Każde urodziny i marzenie przed zdmuchnięciem świeczek to schudnąć... Dzieci są okrutne, i nawet teraz kiedy jesetm już stara to jak sobie przypomnę co wtedy przeżywałam to boli....

Niestety człowiek który całe życie sie odchudza żyje do końca z piętnem swojej wagi - kazdy kg na plus czy minus to wyznacznik nastroju i samopoczucia.... niestety nawet po odchudzaniu były otyły ma psychikę grubasa a teraz po ciązy mam duzo za duzo wiec wiecie jak sie czuje? Fatalnie, ALE TO MOZNA ZMIENIC.... I NIE SA TO PUSTE SŁOWA....

Ja w wieku 20 lat postanowiłam, ze koniec z duzą dupą i z wagi 85kg przy 160 wzrostu doszłam do 55-58 kg i tak trzymałam sie 10 lat!!!! az przyszła ciąża i poszłooooooo i teraz oto zaczynam moją walkę przy wzroscie 160 ( pozostal ten sam)) waże 71 kg wiec jakies 15 mam do zgubienia..... czy jest ktoś kto czuje sie podobie??? licze na Wasze wsparcie

Ograniczenia mentalne wynikają z ograniczonego cząstkowego poznania.

Zapraszam do mnie
    Mama na diecie - oddam balast kg po ciąży!!!

Awatar Diamentova
    Diamentova jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Mama na diecie - oddam balast kg po ciąży!!!

Witam Cię!
    Wiesz, że jak się chce, to się da. Sama niedawno ważyłam 63 kg (wzrost 171 cm) a teraz mam 72 kg i przysięgam że nie wiem jak się to stało, hehehe. Nie ważne, idzie wiosna i schudnę, nie spróbuję, postaram się, tylko SCHUDNĘ!
    Ja osobiście chwalę sobie Ducana i od poniedziałku dzielnie się trzymam. To jak? Damy radę?

Awatar LadyFrustracja
    Mieszka w
    Warszawa

Witaj Diamentova
    Oj znam Dukana!!! kilka razy próbowałam, nawet mi pomógł ale ciąża wszytko zmieniła i znowu jest słaaaboo
    No to trzymam kciuki Musimy dac rade! nie ma innej opcji!

Zapraszam do mnie

Awatar Diamentova
    Mieszka w
    Nowy Sącz

Czym kolwiek, ale walczymy. Diety, ćwiczenia, bydle co, byle by działało A Ty na jakiej jesteś diecie, liczenie kalorii? Ćwiczysz? Ja urodziłam bliźniaki, mają teraz 4 latka. Brzuch chyba nigdy nie wróci do normalności, ale trudno... w ciąży ważyłam 101 kg i schudłam za rok, jak musiałam przejść na dietę wątrobową, potem miałam zapalenie trzustki i dalej waga poleciała, a jak wróciłam do zdrowia, to znowu przytyłam. Potem znowu Dukan i zrzuciłam 10 kg, zawaliłam i zaczęłam jeść, no i znowu 10 kg w przód. Ale teraz zaczyna się robić ciepło i jak porównuję siebie przed lustrem ze zdjęciem z wagą 63 kg (z zeszłego roku) to wiem, że MuSZĘ tak znowu wyglądać. A Ty jak dawno urodziłaś dzidziusia? Ile przybrałaś w ciąży?
    DAMY RADĘ!

Awatar Madzia85777
    Madzia85777 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    KUJAWSKO-POMORSKIE

Witam.

Ja też urodziłam niedawno córeczkę, dokładnie 5 mies. temu. W ciąży przytyłam 18 kg Od zawsze lubiłam sport więc byłam raczej z tych aktywnych. Niestety praca siedząca doprowadziła, że przytyłam, później ciąża i 87 kg było. Zanim przestałam się ruszać ważyłam 53 kg teraz udalo mi się zlecieć do 61. Moja wymarzona waga to 55.
    Nie stosuję żadnej konktretnej diety, po prostu mniej a zdrowiej. Staram się sporo ruszać, ale są to głównie spacery z moim szkrabem i brzuszki, by poprawić jego wygląd.

Pozdrawiam, będę wspierać i też czekam na małą mobilizację.

Zapraszam do mnie:
    Walka z kilogramami po ciąży!!!
    Ostatnio edytowane przez Madzia85777 ; 14-03-2012 o 22:08

Awatar LadyFrustracja
    Mieszka w
    Warszawa

Diamentowa, nie jestem na konkretnej diecie, bo jeszcze karmie piersią wiec nie bardzo moge ale postanowiłam już zacząc ćwiczyć i ograiczyć rzeczy, których nie muszę jeść przede wszystkim słodycze!!!! no i nie ma zmiłuj sie bo dupa wielka jak szafa 3-drzwiowa

Witaj Madzia, dzieki za wpis i wsparcie - ja urodziłam synka prawie 4 miesiące temu i jeszcze karmie piersią wiec mozliwosci odchudzania ograniczone tak mówili jak bedziesz karmiła to waga spada sama - bzdura u mnie odkąd wróciłam ze szpitala nie spadł nawet kg!!!
    Ja przytyłam ponad 20 - zaczynałam ciąże z wagą 58 a teraz mam 71 wyglądam jak kulka ale nie ma rzeczy niemożliwych wiec wróce do wymarzonej wagi i koniec!

Na razie ograniczam pieczywo, słodycze - nei słodze kawy , herbaty i staram sie ćwiczyc.
    Mam orbitreka i gram w fitness move na PS3 - super sprawa - polecam a jaki Wy macie plan???

Zapraszam do mnie

Awatar Diamentova
    Mieszka w
    Nowy Sącz

No tak LadyFrustracja, jeśli jeszcze karmisz, to możliwości dietowe są ograniczone. A z tym spadkiem wagi podczas karmienia, to też myślę, że to bzdura. U mnie również wtedy nic na wadze nie ubyło. Ja się troszkę w tym tygodniu złamałam... Upiekłam ciasteczka maślane dla dzieci i pomogłam im zjeść Sama nie wiem dlaczego. Natomiast przez trzy dni uczciwej fazy białkowej nie spadł mi ani nawet dekagram i trochę mnie to rozczarowało. Nie mam motywacji, idzie weekend i boję się, że znowu za dużo pochłonę. Tak w ogóle to ogólnie jem bardzo mało, wiczorem gubią mnie takie rzczy jak piwo, chipsy, paluszki Nie wiem jak to ze mną będzie...
    Ale Ty się trzymaj, jedz zdrowo, ale faktycznie słodycze, chleb, czy ziemniaki można sobie darować. Ja od 2 lat nie słodzę cukrem, tylko słodzikiem, wiem, że nie jest najzdrowszy, ale w sumie oddychanie też nie jest zdrowe
    Pozdrawiam.

Awatar LadyFrustracja
    Mieszka w
    Warszawa

Dzięki Diamentowa i współczuje ze waga stoi po białkowej - ale wiem co czujesz - byłam na dukanie razem z koleżanka z pracy. Obie byłyśmy dość zdyscyplinowane. Różnica była tylko taka, ze ja na dietach przeróżnych od 10 lat a ona na 2 w swoim życiu ... no i jej waga leciała jak głupia a ja sie mordowałam - nie powiem ze sie nei udało ale zajęło mi to wiecej czasu i bardziej sie mordowałam i mniej jadłam.... Organizam, który przez tyle lat ma ograniczane kalorie potrafi magazynowac każdą nadwyżke... moge jesc mało a waga wcale nie spada.... wiem co czujesz - ale nie ma rzeczy niemożłiwych!!!! Wiec musimy dac rade Ciebie pocieszam ze masz tyle samo kg a 10 cm wiecej wiec na bank nie wyglądasz tak jak ja

---------- Wiadomość dodana o 20:48 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:43 ----------

a ja miałam dzisiaj aktywny dzien i z mojego postanowienia 5 malych posiłków całę g.... wyszło - i tak to zazwyczaj jest - cały dzień w biegu i na wieczór wiekszy posiłek i kg w góre... ale nie poddaje sie i walcze teraz z głodem

Zapraszam do mnie

Awatar Jumelka
    Jumelka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Witam, dziękuję za wizytę u mnie

Jestem mamą dwóch szkrabów, jeden ma 2.9 roku a drugi 6 miesięcy. W pierwszej ciąży przytyłam 22kg (ważyłam 104 na końcówce - masakra), udało mi się zejść do 89 i potem z wagą 92 zaszłam w kolejną ciążę. Przytyłam 'tylko' 10 kg, ze szpitala wróciłam z 94kg, ale pozowliłam sobie na zbyt dużo (po cukrzycy ciążowej) i doszło do 96. Od stycznia walczę i jak na razie mam na koncie 6kg mniej. Ciężko mi to idzie, ale ważne że w ogóle spada. (Łudzę się, że skoro idzie powoli to potem uniknę jojo ;P)

Ja po prostu mniej jem, mniej więcej co 3 godziny i staram się trochę więcej ruszać i jakoś leci.

Przed ciążami też już miałam 10 nadmiarowych kilogramów, więc mam czego się pozbywać. Na razie realne jest dla mnie zejście do 75kg, a potem się zobaczy

Trzymam kciuki za Ciebie, LadyFrustracjo Musi nam się udać
    Ostatnio edytowane przez Jumelka ; 18-03-2012 o 20:50
    start 19.03.2014 || wzrost 175cm || etap 1

Awatar LadyFrustracja
    Mieszka w
    Warszawa

Jumelko, 6 na minusie to fajny wynik - trzymam kciuki za kolejne kg
    Ja po aktywnym dniu - 3 godzinny spacerek z maluchem - teraz pedze cwiczyć Fitness MOVE.
    Padły mi baterie w wadze i od 4 dni sie nie ważyłam - jutro musze zakupić i sprawdzić co tam słychać na wadze oj licze na 6 z przodu achhhh 69,9 to byłaby bajka....

Zapraszam do mnie

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów