Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 10 kg w 3 miesiące

Awatar hawwa_82
    hawwa_82 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    6

Domyślnie 10 kg w 3 miesiące

Witam wszystkich,
    jestem weteranką diety.pl ale dawno tu nie zaglądałam, i widzę że dużo się zmieniło. Ciężko się odnaleźć w nowym designie.Liczę że dziewczyny nadal takie same- pomocne i zawsze dodające otuchy.
    Byłam tu 2 lata temu i dzięki forum ( no i trochę motywacji ) zrzuciłam 14 kg. Początki tamtego odchudzania były trochę głupie- głodówki i takie tam. Udawało mi się rok trzymać wagę 60 kg. Aż tu nagle po 2 latach patrze i coś się nie mieszczę w moje ulubione spodnie...ale jak to? Szybko trzeba wykalkulować gdzie robię błąd.Wykalkulowałam za pomocą notatnika, że jestem typem podżeracza, niby gryza, kawałek itd a dupa urosła. I to sporo
    Mam motywację - ślub, cywilny bo cywilny, ale chcę wyglądać świetnie, jest w sierpniu. Postanowiłam opracować plan, jakiś realny i nie za głupi. Myślę o kilku zasadach, które powoli wprowadzam:

1. Nie jeść po godz. 17
    2. Totalnie wykluczenie słodyczy / będzie ciężko ale jak się jest typem podżeracza to lepiej nie dawać sobie możliwości
    3. Wykluczyć makaron i smażone potrawy
    4. Uprawiać sport- bieganie przynajmniej 3-4 razy w tygodniu
    5. Więcej pić.

muszę też napomknąć, że byłam niedawno u dietetyczki, dała mi jadłospisy 1200 kcal, działało ale jak miałam wypadek i leżałam przez miesiąc poszło wszystko na marne, nie mogłam już gotować z wyprzedzeniem itd. Postanowiłam postawić na racjonalne metody a nie ciągłe stanie przy garach.

Tym razem podeszłam do diety logistycznie, podzieliłam na etapy i spróbuję walczyć z głównymi przeszkodami, a trochę ich jest:

1. Praca w domu
    2. prowadzenie bloga kulinarnego - wypieki / główny problem i przyczyna opony
    3. gasnąca motywacja

Chcę też przez te 3 miesiące wprowadzić pewną rutynę która pozwoli mi się łatwiej kontrolować.
    Moje posiłki w głównej mierze będą wyglądały tak:
    1. 2 garści płatków z otrębami i kawałkiem owoca + jogurt naturalny
    2. owoc
    3. mięsko lub ryba na parze + warzywa
    4. wafel ryżowy z jakim pomidorem lub innym warzywem

Będzie mi bardzo miło jeżeli któraś z Was do mnie dołączy. Pozdrawiam.
    Ewa
    maj--> - 4 kg
    czerwiec--> - 3 kg
    lipiec--> - 3 kg

t
    u jestem

Awatar madziar200
    madziar200 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: 10 kg w 3 miesiące

hej ja bardzo chetnie sie dolacze tez marzy mi sie -10 kg do sierpnia zrzucic ...

¬NIGDY NIE JEST TAK ZLE ZEBY NIE MOGLO BYC GORZEJ¬

Awatar hawwa_82
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    6

super bardzo się cieszę, widzę że masz już całkiem niezły wynik, Madziar200 masz jakąś dietę konkretną ? co ja bym dała na 7 kg z tyłka zrzucone..
    maj--> - 4 kg
    czerwiec--> - 3 kg
    lipiec--> - 3 kg

t
    u jestem

Koryna Guest

Witaj Plan dobry, rozpracowany i przemyślany, więc powinien zadziałać.

Będę trzymać kciuki i wspierać!
    pozdrawiam

Awatar madziar200
    madziar200 jest nieaktywny Znany na forum

no od lutego gubie te kg :P takze juz troche za mna pozatym jak zaczynalam to szybko mi ze 3 kg spadlo bo woda wiesz :P a moja dieta to taka wiesz raz idzie raz nie teraz naprzyklad nie wiem co sie stalo ale podjadam jak szalona;/ musze sie ogarnac ... ale generalnie to moj plan jest taki 3 duze posilki 2 przekaski 1.5 litra 2 czy 100 litrow wody zalezy ile wcisne plus herbaty ziolowe do tego ok 1200 kcla staram sie zjadac ale powiem ze naprawde duzo grzechow mialam zdarzalo sie mi cos podjadac itd slodycze jakies czipsy ble ble ble fuj ale co toz sie nie powiesze walcze dalej i co tam jeszcze zamienic wszystko na pelnoziarniste bez sosow majonezow smietan masla tlustych mies jakis kielbas smaze na oliwie z oliwek albo oleju takim co sie pryska czasem i walcze z tym moim hula hopem

¬NIGDY NIE JEST TAK ZLE ZEBY NIE MOGLO BYC GORZEJ¬

mako2611 jest nieaktywny Znany na forum

czesc dziewczyny
    pozwólcie, ze do Was dołączą. moze w grupie bedzie łatwiej bo samej to jakos smutno i cięzko
    10kg w 3 mce tez chetnie bym sie pozbyła ale z 5-6kg mniej tez bede zadowolona. Rano przywitam sie z wagą bo nawet nie wiem ile teraz waze ;/ pewnie lekko nie bedzie bo w maju 2 imprezy-komunia grrr;/
    pozdrawiam

---------- Wiadomość dodana o 21:11 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:09 ----------

o widze, ze pokazał sie moj stary suwaczek hehe, podejrzewam, ze waga poczatkowa bedzie podobna o ile nie wieksza grrr

Awatar hawwa_82
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    6

Hej Dziewczęta
    jakieś prace modernizacyjne na dieta.pl i już człowiek wpada w panikę.
    Koryna witaj pewnie że raźniej, powiem więcej- łatwiej. Dietowanie nie jest łatwe, a fakt że tu się zagląda trzyma w ryzach.
    Na mnie to działa jak najlepsza motywacja.

mako2611 za 5 kg też będę mega szczęśliwa, ale powiem Wam że dziś zanotowałam spadek - - 1,3 kg , wiem że to woda na początku spada, ale i tak się cieszę jak głupia
    wczoraj po 17 myślałam że zejde z głodu, ale minęło po godz 20.
    dziś sniadanko 2 x wafle ryżowy z serkiem białym, a na obiad czeka sushi a co, skoro nie kupuję super kiecek w rozmiarze 38 to przynajmniej zainwestuję w dobre jedzonko

no i bieg 30 min zaliczony wczoraj , jestem z siebie dumna
    maj--> - 4 kg
    czerwiec--> - 3 kg
    lipiec--> - 3 kg

t
    u jestem

hej
    w koncu usiadłam i mam czas poczytac i popisac
    oczywiscie rano zapomnialam sie zwazyc ;/ rano obudziłam sie z mega bólem głowy i myslałam tylko o tabletce i kawie na szczescie przeszło i pozniej było ok
    dietkowo u mnie ok, nie jestesm na zadnej diecie, poprostu mz. Jadlam obiad około 17 i teraz jestesm bardzo głodna
    hawwa zazdroszcze ci tego sushi oraz 30 minutowego biegu, ja ze sportem jestem na bakier (nie licze latania za swoimi dzieciakami), od listopada do lutego chodziłam 2x tyg na spinnig i było ok potem odpusciałm i cos nie moge sie w sobie ponownie zebrac
    dobrej nocy

Awatar hawwa_82
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    6

też umieram z głodu, moja złota zasada "nie żryj po 17" nie jest taka łatwa, jak siedziałam przed kompem i sprawdzałam kilka rzeczy do pracy odruchowo chciałam poleźć po lampkę wina,
    po sushi było mi dziś niedobrze, mało zjadłam bo coś mi się nie tak zrobiło. A tak miałam ochotę.
    dziś nakupiłam porów, rabarbarów i szpinaków,jutro coś wymyślę dobrego.
    byłam dziś dzielna, chłopak poprosił żeby mu kupić snikersa, i doniosłam go do domu w nienaruszonym stanie/ zawsze jak gdzieś lazłam to coś chłapałam/
    jak tak myślę jest całkiem nieźle, w lodówce ciasto z białej czekolady z limonką, 5 czekolad mlecznych, 3 gorzkie, masa marcepanowa i żadnej z tych rzeczy nie ruszyłam.blog kulinarny prowadzę co wcale mi nie pomaga ale coraz skuteczniej udaje mi się walczyć z najgorszymi czekoladowymi demonami, lekko nie jest.
    maj--> - 4 kg
    czerwiec--> - 3 kg
    lipiec--> - 3 kg

t
    u jestem

ciasto z biala czekolada i limonką hmmmm musi byc pyszne, poprosze o przepis bo na dlugi weekend szukuja sie goscie wiec cos trzeba upiec
    ja tez od 17, jak zjem obiad to staram sie juz nic nie jesc dziasj na obiad miałam tylko ogorkowa wiec juz jestem głodna a przedemna cały wieczór jeszcze.
    dzisiaj sie zwazyłam i waga wskazała 61,5 grrr wstyd i hanba, 3 dni po porodzie wazyłam niespełna 60....wiec tytuł watku 10 kg w 3mce jak najbardziej pasuje do mnie )chcoc nie wiem czy to wykonalne. Mysle ze mój pierwszy cel to bedzie 55 kg
    pa

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów