Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
Like Tree1Lubią to

Wątek: Jestem Gruby...

Piotrek_G jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Skwierzyna

Domyślnie Jestem Gruby...

Witam.

Jestem Piotrek mam 29 lat. Dziś w nocy obudziłem się i powiedziałem sobie dość. Doszło do tego że latem w bluzie chodzę, że jak myję zęby to nie patrzę w lustro, że nie chcę jezdzić na plażę z moją 2 letnią córeczką tylko szukam jakichś usprawiedliwień że zmęczony itd - 29 letni dziadek.....

Za to żeby sobie wypić 5-6 piwek po pracy, żeby zjeść pizze, chipsy, zawsze sie znajdzie czas i chęci....

Dziś ważę 107 kg, mam brzuch, boki i grube nogi (ale rym). Zabieram się za siebie. Wiem że dam rade bo jak ja nie dam to kto da? Nikt za mnie nie wykona tej pracy - najcięższa jest praca nad samym sobą..... Ale dam rade. Muszę sam w sobie znaleźć motywację, a ten temat na forum jest po to żeby było mi łatwiej (ale dam radę!).

Dziś jest 1szy dzień bez obrzerania i tego co mnie gubi i stasznie kusi niczym wąż Ewe - piwa. Po wypiciu kilku piw mam takie gastro że sam się siebie boję... i kółko się zamyka....

Dodam jeszcze swoje zdjęcię jak wyglągam obecnie, by w chwilach zwątpienia wejść i spojrzeć co mi dało piwko....

Jak to spiewali chłopaki z NDK - "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda".... marzy mi się kaloryfer na brzuchu - dobrze że za marzenia nie karają bo dożywocie bym siedział. Pozdrawiam.
    Rochelle lubi to.

Rochelle Guest

Domyślnie Odp: Jestem Gruby...

Będzie dobrze!
    Teraz potrzebny jakiś konkretnyplan.
    Dieta no i koniecznie ruch. Polecam basen.

Ana_1987 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Żywiec
    Wpisy na blogu
    9

Ja też tak zaczynałam. Dziś po miesiącu jestem lżejsza o 11 kg. jak?? uwierzyłam, że dam radę !!!!!!!!! I Tobie też tego życzę
    Życzę powodzenia

Awatar ToriMind
    ToriMind jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Wpisy na blogu
    10

Piotrku, trzymam za ciebie kciuki. Taka spontaniczna motywacja jest chyba najlepsza, bo wychodzi od szczerze od nas

I cel - poniżej 100kg | II cel - poniżej 90kg | III cel - poniżej 80kg | IV cel - 68kg |
    V cel - utrzymać wagę

Awatar biedronka80
    biedronka80 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    koszalin

Ja zaczynam od jutra , kilka razy juz tak zaczynalam ale od poniedzialku. tesciowa mi powiedziala ze od poniedzialku niczego sie nie zaczyna wiec tym razem probuje od wtorku. jestem nowa na tym forum i weszlam tu dlatego ze mysle ze wlasnie w wiekszej grupie mi sie rowniez uda zrzucic moje 1 kg nadwagi. tez czuje sie czasem jak taka babcia , one nieraz sa bardziej gibkie i zdrowe anizeli ja. trzymam kciukiiii
    za talie
    ps . kaloryfer to pewno bedzie ciezko osiagnac ale dosc plaski brzuszek na pewno. ja mam diete greipfrutowa na 12 dni, kolezanki na niej ladnie schudly, je sie duzo miesa i jajek , polecam

Awatar Gumisio888
    Gumisio888 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Witaj Piotrze.
    Dobrze, że bierzesz się do roboty. Pamiętaj - najważniejsze jest to co siedzi w głowie. Jak jest motywacja i silna wola, to się wszystko udaje.
    Druga sprawa to dobry plan. Dieta to podstawa. Wywal cały żywieniowy syf ze swojej diety, zacznij się regularnie (5-6 posiłków) odżywiać, a zmniejsz porcje. Jedz zdrowo: dużo mięsa, ryb, jajek, oraz warzyw. Poza tym białe pieczywo zmień na razowe, biały ryż na brązowy, zwykły makaron na razowy, płatki kukurydziane na owsiane itp. Nie unikaj tłuszczy, ale zamiast golonki, boczku i tłustych sosów wybieraj ryby i oliwę. Na pewno wyklucz słodycze, margarynę (jeśli ją wybierasz zamiast masła - masło jest lepsze), ograniczaj piwo (1 piwo raz czy dwa w tygodniu nie zaszkodzi). Wieczorem zrezygnuj z węgli. Poza tym jedz jak trzeba, nie ograniczaj ilości jedzenia za bardzo.
    Oprócz diety trening jest równie ważny. Jeśli masz możliwość zapisz się na siłownie i ćwicz z ciężarami 2-3 razy w tygodniu. Trener ułoży Ci plan i znacznie poprawi się Twoja siła i wytrzymałość, a przede wszystkim sylwetka. Do tego ruch. 3-4 razy w tygodniu godzina aerobów. Na początek może być szybki marsz lub jazda na rowerze. Z czasem można zacząć biegać. To pozwoli Ci zrzucić brzuch.

I pamiętaj - marzenia się spełniają! Kaloryfer na brzuchu jest do osiągnięcia, nawet przy Twojej wadze. Mam na to przykład: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Piotrek_G jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Skwierzyna

Witam w drugim dniu mojej diety :P

Co do jedenia to pieczywa bede sie starał nie jesć wcale - wiem że jest to bardzo trudne ale wiem też że dam rade więc spoko . Piwko i inne % - chcę ograniczyć do 0 - u mnie nie da się inaczej - to tak jak z paleniem albo to sie rzuca całkowicie albo nie ma sensu zaczynać próbować - jeśli pozwole sobie na jedno piwko to na 1200% otworze po nim kolejnych kilka.

Co do ruszania się to muszę zaznaczyć iż mieszkam w malej miejscowości gdzie są same markety a o siłowni nikt nie słyszał - ale już sobie zrobiłem swoją, mam wyciąg, 2 ławki troszke ciężarków - jednak nie bede narazie "pakować" bardziej wolę sie skupić na aerobach i bieganiu.

Kupiłem też pewnien specyfik ale coś więcej napisze jak coś schudnę Narazie szlifuje silną wolę i motywację. Robię aeroby i "myślę" o bieganiu - boję się tego troche, bo nie chcę spalić na panewce i się zniechęcić - muszę powolutku do tego dojść.

Co do kaloryfera - hehehe narazie to mam bojler......ale marzenia są po to by je spełniać

Awatar biedronka80
    biedronka80 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    koszalin

Jestes lepsiejszy , ja mam pierwszy dzionek diety
    moja jest troche bardziej rygorystyczna , chce dosc szybko schudnac, kiedys mi sie udalo wiec teraz mysle ze przy wsparciu kilku osob rowniez odniose sukces. najgorsze sa poczatki i to wiem doskonale z doswiadczenia
    mysle ze przetrwam ten 1 dzien uwazaj na sepcyfiki z netu ! nic za wszelka cene , przede wszystkim cene zdrowia

Awatar madziar200
    madziar200 jest nieaktywny Znany na forum

Piotrek 3mam kciuki cora pewnie bedzie zachwycona jak tata ruszy sie z fotela ) pamietaj ze wszystko jest w twojej glowie !! to ty decydujesz kim chcesz byc i jak chcesz wygladac nie ma rzeczy niemozliwych wystarczy chciec a co do alkoholu to ja mam identycznie tyle ze na drugi dzien na kaca mam strasznego gloda cos strasznego normalnie ale walcze z tym musze sie nauczyc nie obzerac na 2 dzien po piciu ::P pozdrooo

¬NIGDY NIE JEST TAK ZLE ZEBY NIE MOGLO BYC GORZEJ¬

Awatar Gumisio888
    Gumisio888 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Piotr - oprócz aerobów też ćwicz siłowo. Poprawia to metabolizm i szybciej spalisz tłuszcz.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów