Strona 186 z 219 PierwszyPierwszy ... 86 136 176 184 185 186 187 188 196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,851 do 1,860 z 2181

Wątek: Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej

czesiag jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej

Koalla -staraj się więcej gotowanych jeść ,może surowizny Ci nie służą.Poza tym jesteś szczupła tak jak ja/54kg/więc my za długo nie możemy diet -tak mi powiedział lekarz 2 lub 3 tygodnie wystarczą.Pomału wprowadź zdrowe żywienie.Na forym kafeteria dziewczyny założyły nowy topik o odżywianiu po diecie dr Dąbrowskiej /chyba nawet taki tytuł./jest tam dużo rad jak się odżywiać na zż.ja będę na WO 2 tygodnie ,później zż ,co będzie trudne bo święta/.pozdrawiam

koalaaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    gdansk

ulalaaaaaa... CZESIĄG - znalazłam forum na kafeterii (wklejam link dla wszystkich zainteresowanych: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) - tam dziewczyny mocno zintegrowane dzięki za cynk!

powiedzcie mi ino wy, które wiecie więcej - zż - czy chodzi o "normalne" zdrowe żywienie, bez nadmiaru tłuszczu, słodyczy, białej mąki, gazowanych, pełnych mlek i innych takich? czy może są jeszcze jakieś inne zasady zasadnicze, których trzeba się koniecznie trzymać?

ja od lat - ze względu na przepuklinę rozworu przełykowego, leniwe jelita, a i upodobanie do zdrowego - w zasadzie jem bardzo zdrowo. dużo kasz, płatków, ryż brązowy, mąka razowa jeśli już w ogóle. nie jem mięsa ani smażonych potraw, za to dużo owoców i warzyw, wody, zielonej herbaty. trzymam się też zasad diety niełączenia (osobno węglowodany i białka), więc w zasadzie mogę powiedzieć, że zż, to moje nż (normalne żywienie). pytanie - czy mogę w takim razie stopniowo wracać do swojego trybu jedzenia?

pojawiały się jakieś wpisy, że do 12.00 przez bodaj pierwszy tydzień od zakończenia można tylko albo sok albo jakiś owoc zjeść - to potwierdzone, czy wymyślone?

czy np. trzeba wprowadzanie zż zacząć od zdrowych błonnikowych, naturalnych węglowodanów, a dopiero później wprowadzać białka?

podpowiedzcie, proszę!

pozdrowienia znad przepysznej pomidorówki!

czesiag jest nieaktywny Nowy na forum

A masz ksiązke pani Dąbrowskiej.?Tam jest dużo o zdrowym odzywianiu :kasze ,strączkowe itd ciemne pieczywo.Można tą książke ściągnąc ,a własciwie duże fragmenty...

vicky78 jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Zwierzka Zobacz posta
    Hej wszystkim

Poczytuję to forum od soboty i postanowiłam się przyłączyć jestem na diecie od poniedziałku, łepek boli, ale mam nadzieje, że już niedługo mam plan na 6 tygodni. Jak dam radę w święta to poradzę już sobie ze wszystkim

Nie mam książek dr Dąbrowskiej, wszystko co wiem, dowiedziałam się z forum

Pytanie, czy używacie soli? Bo różnie dziewczyny piszą ja zaczęłam kompletnie bez soli, ale nic mi nie smakuje a ja tak lubię jeść
    Brakuje mi pomysłów na ciepłe potrawy, za wszelkie pomysły będę bardzo wdzięczna

Pozdrawiam ciepło i wysyłam wszystkim dużo pozytywnej energii
    cześć Zwierzka,
    Wolno używać soli z mikroelementami,gdyż jarzyny prawie nie posiadają soli.
    Jesli jesteś zainteresowana książką pisz do mnie na prv
    i trzymaj się dzielnie,
    ja nie wiem, czy wytrzymam w święta, pewnie będę zaczynać od nowa
    pozdrawiam

Mieszka w
    gdansk

Cytat Zamieszczone przez vicky78 Zobacz posta
    cześć Zwierzka,
    i trzymaj się dzielnie,
    pozdrawiam
    vicky - jeśli masz książkę, albo przynajmniej jej fragmenty w pliku, to ja bym też bardzo chętnie skorzystała. moja mama ma książkę, ale zarówno mama jak iksiążka są teraz jakieś 1600 km ode mnie, więc plik bardzo by mi się przydał
    a że nie mam pojęcia gdzie tu priva szukać, to podaję mój mail: savezvez [at] gmail.com. gdybyś była tak dobra i mogła mi przesłać to, co masz, to wdzięczność moja dozgonną będzie))

pozdrowienia!

Zwierzka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez vicky78 Zobacz posta
    cześć Zwierzka,
    i trzymaj się dzielnie,
    pozdrawiam
    Hej dziękuje bardzo książkę właśnie znalazłam w necie
    Dziś mój 5 dzień i cały entuzjazm zwiał, zwłaszcza, że nikomu nie powiedziałam co robię, żeby nie zapeszać i nic nie tłumaczyć i znajomi ciągle proponują mi jakieś słodycze, bo wiedzą,że jestem uzależniona a chłopak wpadł z ulubionym sernikiem, no zginę za chwile

Po ilu dniach już organizm akceptuje nową sytuacje i nie czuje się taki nieszczęśliwy?;>
    Minusem jest tez to, że nie mam wagi i nie mogę się cieszyć i motywować utrata wagi...

Pozdrawiam wszystkich i życzę weselszych odczuć

Mieszka w
    gdansk

hej ho poszczące koleżanki

uczciwie donoszę, że mój post dobiegł końca... i strasznie mi szkoda, ale byłam już nie do wytrzymania słaba - w ostatnim tygodniu mogłam spać cały dzień. pomyślałam zatem, że czas powoli się wycofać i po prawie (sic!) trzech tygodniach (19 dni) zaczęłam w końcu trochę urozmaicać dietę. żadnych szaleństw. wczoraj w sumie poza warzywami trzy wafle ryżowe, dzisiaj pomidorówka na starych dietowych zasadach z kaszą gryczaną.
    marzę o kawie z mlekiem, ale jeszcze przez chwilę sobie jej poodmawiam

plan - każdego tygodnia jeden dzień tylko na warzywach, a za jakiś czas kolejne podejście do postu. może na jesień? btw, wiecie jak często można powtarzać post?

pozdrowienia i ozdrowienia

KajkoJajko jest nieaktywny Nowy na forum

Talking Odp: Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej

Czesiag- witaj, witaj- znalazłam forum i bardzo lubię.
    Reszcie dziewczyn po zakończeniu OW także serdecznie polecam na KAFETERII temat PO!!!

trzymajcie się!

aga1410 jest nieaktywny Nowy na forum

Aloha poszczącym!

Dacie wiarę? Już 27 dzień. Jupi! Idzie ok. Zwierzka - mogę Ci powiedzieć, że jak mi minęły bóle głowy było łatwiej, dużo łatwiej. Poza tym kryzys właśnie przeszłam w czwartym tygodniu, bo zbiegł się z zespołem napięcia Poszczę dalej. Kilogramów nie ubywa zawrotnie szybko ale jest jakoś inaczej i czuję satysfakcję, że zaczynam kontrolować swój apetyt. Ja mam naprawdę co gubić, ale traktuję to jako wstęp i po raz pierwszy wierzę, że będzie po mojej myśli

Pomysł na ciepłe dania - ostatnio odkryłam puree z kalafiora+ząbek czosnku+natka pietruszki lub koperek z surówkami - pycha oraz zrobiłam kapustkę - poddusiłam cebulę na wodzie i dodałam poszatkowaną kapustę, potem marchewkę a na koniec jak zmiękło pomidory bez skórki i natka - polecam, pycha Oczywiście dodaję sól. No cóż, nie radzę sobie egzystencjalnie bez soli

Pozdrawiam

ps. A jak ludzie w Waszym otoczeniu (poza domem) reagują na post? W moim głównie pukają się w głowę. No ale ja wiem, że tam ktoś jest
    nik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=98164d9b4cfc48a73.png[/img][/url]

vicky78 jest nieaktywny Nowy na forum

koalaaa - proszę sprawdzić maila
    mam nadzieję, że doszło