Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: 115 kg. -> 60 kg...Marzenia się spełniają?

Awatar Kristen
    Kristen jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Wink 115 kg. -> 60 kg...Marzenia się spełniają?

Witam wszystkich użytkowników.Chciałabym opowiedzieć swoją historię.
    Mam 14 lat (tak,wiem...smarkacz ze mnie,bo co ja mogę wiedzieć o życiu itd. ;P).
    Postanowiłam zacząć teraz,a nie potem,kiedy będę już stara i nic nie będzie mi się chciało .
    Po miesiącach załamania,smucenia się uwierzyłam w siebie i w to,że mogę o wiele więcej niż myślę.
    Jestem okropnie gruba. Źle mi z tym? To mało powiedziane! Jest okropnie. Niestety.
    Jedząc dzisiaj śniadanie powiedziałam sobie:

"NIE! Przestań się obżerać bo skończysz z chorobami i szybką śmiercią,niczym więcej!"

Mogłoby się wydawać,że to tylko jedzenie,ale tak naprawdę w jakiś sposób potrafi też zabić.

Jesz->Jesz bardzo dużo->Tyjesz do monstrualnej wagi->Zaczynasz chorować->(Możesz) Umierasz...

Jedzenie stało się dla mnie już uzależnieniem. Jest jak narkotyk. Musisz coś zjeść,bo szalejesz. Kusi i Kusi...

Nie chcę już się wstydzić wyjść na ulice,nie chcę myśleć o tym,że ktoś sie ze mnie śmieje,w mojej obecności,albo chichocze za moimi plecami.

Mam wielką nadzieje na to,że dam rade,a wy mi w tym pomożecie

O niczym innym nie marzę jak o waszym wsparciu!

Pozdrawiam!

Awatar vienetta
    vienetta jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Pici Polo
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: 115 kg. -> 60 kg...Marzenia się spełniają?

Jestem z Tobą

Jedz by żyć, nie żyj by jeść...

dzieczynaMalina Guest

Z pewnością dasz sobie radę! Życzę wiele, wiele wytrwałości w dążeniu do celu

Awatar Anna25WM
    Anna25WM jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Leszno
    Wpisy na blogu
    3

ja również jestem z Tobą i życzę wytrwałości

CEL I - 70 kg CEL II - 65 kg CEL III - 60 kg

Awatar sigonia
    sigonia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Otwock

Kristen trzymam kciuki!!!
    Życzę powodzenia))

martita17 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Dzierżoniów

hej po przeczytaniu Twojego posta widać, ze rozsądna z Ciebie dziewczyna. kochana, masz rację twierdząc, ze tu nie chodzi tylko o wygląd, ale niestety rownież o zdrowie. We mnie masz wsparcie Pamietaj o rozsadnej diecie i cwiczeniach. Odchudzanie na własna reke w tym wieku moze byc niebezpieczne, pamietaj o tym. Moze wybierz sie do dietetyka? masz wsparcie w rodzinie? Pamietaj o głownych zasadach zdrowego zywienia i bedzie dobrze

Awatar Kristen
    Kristen jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Wink Odp: 115 kg. -> 60 kg...Marzenia się spełniają?

Cytat Zamieszczone przez martita17 Zobacz posta
    hej po przeczytaniu Twojego posta widać, ze rozsądna z Ciebie dziewczyna. kochana, masz rację twierdząc, ze tu nie chodzi tylko o wygląd, ale niestety rownież o zdrowie. We mnie masz wsparcie Pamietaj o rozsadnej diecie i cwiczeniach. Odchudzanie na własna reke w tym wieku moze byc niebezpieczne, pamietaj o tym. Moze wybierz sie do dietetyka? masz wsparcie w rodzinie? Pamietaj o głownych zasadach zdrowego zywienia i bedzie dobrze
    Dzięki wielkie!
    Co do dietetyka... jakoś nie bardzo.. nie wiem ale wolę sobie poradzić z tym sama.. mój kuzyn (jest tylko rok starszy odemnie) w jakieś 2 miesiące schudł 14 kg..ćwiczył i mało jadł.. ja zamierzam robić to samo
    tyle chyba wystarczy.. może jak będe ważyć te 90-80 i będzie ciężej to się wybiore.
    pozdrawiam wszystkich i dzięki !

MaybeOna jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    poznań

nie no wtedy to będzie juz tylko prosciej

asik13 Guest

Ja równiez będę cię wspierać. to dobrze że juz teraz zaczęłaś diete, faktycznie im ktoś starszy tym trudniej mu schudnąć. trzymam kciuki.

Cynthiaa Guest

Talking Odp: 115 kg. -> 60 kg...Marzenia się spełniają?

Hej słońce

Ale gdzie ty się właściwie podziewasz! Wracaj tu do nas natychmiast!

Plan dobry, powinno wystarczyć. Tylko pamiętaj, żeby nie przesadzać w niczym, bo nieodpowiednia dieta może doprowadzic do wyniszczenia organizmu! Bo ważne jest nie tylko ile jemy ale jak jemy.

CYTUJE:
    "Żeby schudnąć 1 kg (zrzucić 1 kg tkanki tłuszczowej) trzeba spalić ok. 7 000 kcal. Spalić - tzn. zmusić organizm, wytwarzając stały ujemny bilans energetyczny, zebry sięgnął do zapasu, z powodu braku odpowiedniej ilości paliwa (energii z jedzenia).

A jeśli kobieta ważąca 100 kg chce schudnąć? Musi wytworzyć STAŁY UJEMNY BILANS KALORYCZNY.

Weźmy dietę 1200 kcal dla kobiety 100 kg. Jej zapotrzebowanie kaloryczne to 2300 kcal, będzie jeść 1200 kcal, to dziennie wytworzy bilans -1100 kcal. To oznacza, że 7 000 kcal , konieczne do schudnięcia o 1 kg osiągnie (mniej więcej) w tydzień. Oczywiście, jeśli będzie to 1000 kcal, to te 7 000 osiągnie w 5 (mniej więcej) dni. Nie należy schodzić poniżej 1200 kcal"

Ale się rozpisałam, ale poczytaj to link do tej strony:
    ABC odchudzania - z mądrości forumowych - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Mi się po tej lekturze bardzo wgłówce rozjaśniło Napewno sie uda trzymam kciuki,milutkiego dzionka, bez pokus

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów