Witam.
Mam 22 lata, ważę 93kg, 183cm.. Chcę schudnąc do 82-83 kg. Chodzę na siłownie 4dni w tyg, biegam na bieżni, jeżdzę rowerkiem stacjonarnym- wylewam 7me poty. Jem dużo mniej niż do tej pory. Mniejsze posilki, czesciej i regularnie. Nie jem slodyczy (prawie), wyrzucilem z menu wszelkie fastfoody. Zaczalem sie starac na powaznie. Musze zmniejszyc brzuszek i wypchnac klatke do przodu (dlatego tez troche treningu silowego) Nie jestem gruby ale chciałbym zmniejszyc piwny brzuch.
Moim problemem jest to, ze jak czytam sobie o wszelkich pomocnych radach, co jesc a czego unikac to mam problem. Bardzo rzadko jest napisane co można jeśc, czyli owoce, warzywa, ryby itp a czego unikac, ze boczku, grila etc.. W wiekszosci przypadkow, pomocne rady dotyczą informacji, ze nie jesc białek (jakis tam) cukrów, mniej węglowodanów- jakos tak i to mnie boli bo sie na tym nie znam, jakby ktos mógł mi wytlumaczyc co jesc a czego unikac bezwglednie a co od czasu do czasu mozna to bede bardzo wdzieczny. Nie znam sie na tym dlatego prosze o pomoc.