Czy ktos wie jakie cwiczenia sa dobre zeby wyszczuplic łydki? Ich obwod wynosi 41cm. Masakra. Ćwicze na rowerku ale tylko schodzi mi brzuch i uda :/
Czy ktos wie jakie cwiczenia sa dobre zeby wyszczuplic łydki? Ich obwod wynosi 41cm. Masakra. Ćwicze na rowerku ale tylko schodzi mi brzuch i uda :/
Nie jestem trenerem ale sporo ćwiczę i naczytałam się Lady Fitness za czasów pana Jankowskiego. Sądzę, że podnoszenie ciała na palce i szybkie opuszczanie. Stoimy luźno, nogi złączone, ręce po bokach i podnosimy się na palcach po czym energicznie opuszczamy na całe stopy (ćwiczenie dobre na żylaki). Można też zrobić to samo kładąc przed stopami np słownik, oprzeć przód stóp na książce i podnosić stopy. Możliwe, że wypad nogi w przód ze zgiętym w kąt prostym kolanie przy drugiej nodze maksymalnie wyciągniętej w tył (stopa na palcach) pomoże (tułów w pionie). Choć trener mówi mi, że wszystkie ćwiczenia rozwijają mięśnie...? Z pewnością jednak stretching wysmukla całe ciało w tym i łydkiJoga, pilates i callanetics również. Powodzenia !
DziekiZastosuje sie bo łydki to moje przekleństwo :/
Ale jakis specjalny typu salsa itp? czy puszczam sobie muzyke i tancze jak na dyskotece?![]()
no taniec przy rurze
nie no żartuje
pilates, joga- na pewno wysmuklą niesforne łydziochy:P
Pomyśl też o czymś bardziej banalnym - szpilki, wystarczy obcas
Chodzenie na wysokim obcasie wyszczupla łydki! Wiele dziewczyn, które już dawno skończyły dietę z sukcesem właśnie to polecało na łydki![]()
Pływanie świetnie spełnia rolę wyszczuplającą całych nóg i w tym oczywiście również łydek , dodatkowo polecam również wznosy na palcach na obu nogach i na jednej nodze . No i oczywiście wszelkie spacery w wodzie , dodatkowo można unosić wysoko nogi itp . Polecam![]()
Ostatnio edytowane przez Philip ; 07-05-2011 o 11:00