Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Niechciane włosy ;/ proszę o podpowiedzi

Awatar kaska136
    kaska136 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Domyślnie Niechciane włosy ;/ proszę o podpowiedzi

Mam spory problem , kiedy byłam młodsza na brzuchu pojawiły mi się ciemniejsze włosy postanowiłam je ogolić co było głupotą za którą teraz płacę bo ten cienki pasek włosów trochę się rozrósł i teraz nie wiem co zrobić ... Przeglądam fora czytam.
    Jak na razie wyrywam je wszystkie pęsetą ale się rozrastają bo wyrywam niechcący też te mało widoczne ... Niby jest to ok ale chciałabym osłabić je albo całkiem zniszczyć.
    Ciągle czytam o wodzie utlenionej , takiej zwykłej i jedni piszą że osłabia włosy a więc może by niszczyła cebulki takich włosków a inni że nie ...

Bardzo proszę o pomoc ...

Awatar kajka38
    kajka38 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Niechciane włosy ;/ proszę o podpowiedzi

depilacja chemiczna, pasta cukrowa, laser ...............................................
    jestem tu: Kaja na MM - Część 4 - Strona 18
    Zrzucone na MM:

Awatar ciastek_usuniety
    ciastek_usuniety jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Wiesz co, sama mam problemy z niechcianym owłosieniem i to na całym ciele i powiem Ci, że jeżeli chce trwale usunąć to pozostaje laser, depilacje chemiczne albo wyrywanie włosków woskiem, pastą, depilatorem...

Podobno tabletki antykoncepcyjne mogą także osłabić, a nawet spowodować ich wypadanie, ale to już takie wyjście bardziej ryzykowne.
    "To, co dają za d a r m o, na ogół nic nie jest warte. "
    - Małgorzata Musierowicz

Awatar kaska136
    kaska136 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Lublin

Dziękuję Wam za odpowiedź !

A czy możecie powiedzieć coś więcej na temat depilacji chemicznej ?

Awatar ciastek_usuniety
    ciastek_usuniety jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Cytat Zamieszczone przez skutecznadepilacja.blogspot.pl

Depilacja chemiczna

Depilacja chemiczna polega na usuwaniu włosków tuż przy nasadzie skóry. Najbardziej skuteczna jest u kobiet o jasnych i delikatnych włoskach, polecana jest również osobom z tendencjami do pękania naczyń krwionośnych. Można ją stosować do wszystkich partii ciała - do bardziej wrażliwych okolic, jak strefa bikini, pachy czy twarz, dostępne są kremy o specjalnej, delikatniejszej formule. Zabieg jest całkowicie bezbolesny, dosyć szybki, jednak efekt gładkiej skóry utrzymuje się jedynie przez ok. 3 dni.

Przy depilacji chemicznej stosowane są środki w postaci pianek i kremów. Ich działanie polega na rozpuszczeniu górnej, wyrastającej ponad powierzchnię skóry, części włosa. Włoski odrastają stosunkowo szybko, jednak są bardziej miękkie niż po goleniu maszynką. Cały zabieg trwa zaledwie kilka minut. Najczęściej na skórę nakłada się warstwę kremu lub pianki i pozostawia bez wcierania. Po upływie zalecanego czasu substancję zmywa się letnią wodą lub ściąga specjalną szpatułką. Po depilacji należy zastosować balsam nawilżający bądź opóźniający odrastanie włosków.

Na rynku dostępna jest cała gama produktów do depilacji chemicznej. Przed jej wykonaniem zaleca się dokładne zapoznanie się ze sposobem użycia podanym przez producenta. Należy również bezwzględnie stosować się do tych wytycznych - środki te zawierają wiele substancji chemicznych, które źle zastosowane mogą spowodować podrażnienie lub uszkodzenia skóry. Kremy te mogą również wywoływać reakcje uczuleniowe - przed depilacją warto wykonać próbę uczuleniową np. na skórze przedramienia.
    Cenowo niestety nie wiem jak to wygląda
    Osobiście bardziej się interesowałam laserem, aczkolwiek on strasznie drogo wychodzi.
    "To, co dają za d a r m o, na ogół nic nie jest warte. "
    - Małgorzata Musierowicz

LesnaChata_pl jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez kaska136 Zobacz posta
    Mam spory problem , kiedy byłam młodsza na brzuchu pojawiły mi się ciemniejsze włosy postanowiłam je ogolić co było głupotą za którą teraz płacę bo ten cienki pasek włosów trochę się rozrósł i teraz nie wiem co zrobić ... Przeglądam fora czytam.
    Jak na razie wyrywam je wszystkie pęsetą ale się rozrastają bo wyrywam niechcący też te mało widoczne ... Niby jest to ok ale chciałabym osłabić je albo całkiem zniszczyć.
    Ciągle czytam o wodzie utlenionej , takiej zwykłej i jedni piszą że osłabia włosy a więc może by niszczyła cebulki takich włosków a inni że nie ...

Bardzo proszę o pomoc ...
    Golenie to rzeczywiście nie najlepszy pomysł. Stosuj kremy do depilacji, które usuwają włosy wraz z cebulkami albo depilację laserową, które znacznie osłabia włosy, z czasem wyrasta ich coraz mniej.

Uprawnienia umieszczania postów