Przed, w trakcie, czy po ćwiczeniach? Dużo, czy małe łyki. Ile litrów? Przed, w trakcie czy po jedzeniu? Może głupie pytanie, ale warto wiedzieć w sumie![]()
Przed, w trakcie, czy po ćwiczeniach? Dużo, czy małe łyki. Ile litrów? Przed, w trakcie czy po jedzeniu? Może głupie pytanie, ale warto wiedzieć w sumie![]()
odchudzam się od 23 kwietnia 2009 : )
była przerwa i teraz od 30 stycznia 2012
https://forum.jestemfit.pl/p...-kg-w-dol.html mój wątek
1. po cwiczeniach, bo inaczej na cwiczeniach wypocisz samą wodę.
2. łyki? wszystko jedno chyba. tak, bys sie nie zadlawila :P
3. 1,5l - 2l dziennie.
4. przed jedzeniem, po jesli przed zarciem pije sie szklanke wody, to potem mniej chce sie jesc. swietny, sprawdzony sposob![]()
Właśnie tak jak pisze escalla-ponieważ pijąc wodę w trakcie/przed/po powodujemy, że jedzenie nasiąka tą wodą, wolniej się trawi i po prostu gnije, więc warto poczekać![]()
aż pół h? czyli nie stosowac tego zapychania zoladka rano przed sniadaniem jak biegne do szkoly?;] bo 30 minut to wiecznosc gdy chce sie ubrac, umyc, umalowac, zjesc, spakowac, wziac garsc tabletek i na zlamanie karku biec na autobus ;]
odchudzam się od 23 kwietnia 2009 : )
była przerwa i teraz od 30 stycznia 2012
https://forum.jestemfit.pl/p...-kg-w-dol.html mój wątek
A ja mam odmienne zdanie jeśli chodzi o ćwiczenia.
Uważam, że w trakcie ćwiczeń należy pić wodę, aby uzupełniać niedoboryZresztą instruktorka fitness tak mi zawsze powtarzała
![]()
w trakcie wysiłku pic wode małymi łykami, nie łapczywie i duzo, bo kolka może dopiec
a mnie uczyli żeby wodę pić godzinę przed treningiem, 1 szklanke co 15 min...
w trakcie też ale tylko żeby zlikwidować suchośc w ustach. potreningu najlepiej uzupełnic płyny izotonikami-łatwo przyswajalne.
co do jedzenia wskazane jest popijać kęsy wodą, ponieważ zwiększa to objętośc jedzenia i służy zapełnieniu żoładka.
A ja wyczytałam ostatnio, że picie wody (bądź innych napojów) tuż przed jedzeniem nie jest korzystne, bo rozcieńcza soki trawienne...Najlepiej pić jakieś pół godziny po jedzeniu (w praktyce trochę trudne, nie?) A już na pewno trzeba pić małymi łykami, ale często, bo picie dużo i na raz jest bez sensu - natychmiast wszystko wypłukamy z orgaznimu![]()