Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: Uraz kolana

Awatar LemonGrass
    LemonGrass jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Uraz kolana

Zastrzyki mam z Clexane 40mg. Sztukę robienia zastrzyków opanowałam do perfekcji - już nawet śladów nie ma po ich robieniu - robię je sobie na leżąco, w brzuch - na razie nie zauważyłam najmniejszych oznak rozstępów. W ramię nie będę sobie robić bo niestety ramiona to jeden wielki siniak, poza tym ciężko by mi było zrobić ten zastrzyk podskórnie, bowiem od tego chodzenia o kulach moje ramiona to praktycznie same mięśnie, a absolutnie nie wolno tego wstrzykiwać domięśniowo.

co do robienia zastrzyków przez chłopaka ... u mnie nie ma chętnych - wszyscy uciekają kiedy tylko widzą, że sięgam po strzykawkę a mój chłopak to już w ogóle w pierwszej kolejności

cholera mnie bierze kiedy widzę jak szybko topnieje śnieg i jaka piękna jest pogoda za oknem... tak się nie mogłam doczekać biegania po lesie... a nie wiem czy w tym roku w ogóle pobiegam czy chocby pojeżdżę na rowerze
    PROTAL I: 4 stycznia 2010, 7 dni, -4kg, -15cm
    PROTAL II: 11 stycznia 2010, system 5/5, -26,6kg, -119cm
    PROTAL III: 26 lipca 2010 - 27 maja 2011, aktualnie: -0,7kg, -5cm

Blackpoint Guest

Rok temu miałam podobne myśli, bo o tej porze byłam 2 tyg po operacji, zaczynałam rehabilitację i sycząc z bólu ledwo pełzałam o kulach - a w sierpniu pojechałam na woodstock co prawda nie poskakałam, ale noga była ok.

Co w ogóle planują ci robić z nogą, będą operować?

Mi rozstępy zaczęły wyłazić po około tygodniu zastrzyków; oczywiście nie każdy ich dostaje, może po prostu mam taką skórę...?

Awatar LemonGrass

nie wiem co zamierzają... na razie leżenie i stabilizator, a 17 marca kolejna wizyta, rtg i się okaże... wczoraj mądrze postanowiłam dać nodze odpocząć i poszłam spać bez stabilizatora... oj, bolało jak cholera...

Awatar LemonGrass

no to 3 marca 2011 mam wyznaczony termin operacji... cudownie... chyba się zorientuję ile taka przyjemność kosztuje prywatnie bo czekanie przez rok i nic nie robienie średnio mi się podoba...

Sylwiqa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kalisz

Oj to długo będziesz czekać ;/ Ja mam rekonstrukcję więzadła na 5 maja, czyli za niecałe 1,5 miesiąca. Troszkę się boję. Wczoraj wyciągnęłam rower (lekarz zalecił jazdę) sprawia mi to teraz ogromną przyjemność, gdyż wcześniej była przyzwyczajona do sportu a przez uraz długo nic niemogłam. Wczoraj i dzisiaj jeździłam, na początku ciężko było nogę zginać, ale widzę, że się poprawia. Tylko coś kolano lekko spuchło i pobolewa.

Blackpoint Guest

Cytat Zamieszczone przez LemonGrass Zobacz posta
    no to 3 marca 2011 mam wyznaczony termin operacji... cudownie... chyba się zorientuję ile taka przyjemność kosztuje prywatnie bo czekanie przez rok i nic nie robienie średnio mi się podoba...
    Ja się spotkałam z cenami rzędu 2-5 tys. złotych.
    Strasznie długo, ja rekonstrukcję (państwowo) miałam ok. miesiąca po operacji na łąkotke i zdiagnozowaniu zerwania ACL; no ale czas oczekiwania zależy pewnie od miejscowości...

Awatar LemonGrass

to nie jest tylko kwestia miasta po prostu mój szpital jest jednym z 2 najlepszych szpitali ortopedycznych w Polsce i ludzie z całego kraju się zjeżdżają i blokują miejsca tubylcom poza tym dużo zależy od oddziału na którym się wyląduje... Ja niestety trafiłam na ten najbardziej opóźniony jeśli chodzi o terminy niestety mają spore limity jeśli chodzi o ilość operacji - ale będę kombinować żeby mnie przenieśli na jakiś inny oddział - tam ponoć nie czeka się aż tyle

Mieszka w
    Kalisz

Pora troszkę odświeżyć wątek Jeszcze 2 tygodnie i operacja przeszczepu więzadła. Za tydzień zastrzyki przeciwzakrzepowe i wykupić trzeba stabilizator. Nie wiecie dziewczyny po co się robi wymaz z nosa na gronkowca złocistego i zaświadczenie od stomatologa? Przed wcześniejszą artroskopią nic takiego nie musiałam robić. Jak się chodzi w stabilizatorze, słyszałam, że jest mały kąt zginania ustawiony? Na noc się go zdejmuje? Dziewczyny, czy będę mogła chodzić po operacji na zaliczenia raz w tygodniu do szkoły? bo się martwię,koniec roku się zbliża, niechciałabym zawalić magisterki. Acha... lekarz mi mówił(a krążą o nim bardzo dobre opinie) że z tą rehabilitacją profesjonalną mam dać sobie narazie spokó po operacji. Wszystko będę wykonywać sama w swoim zakresie, też na tyle ile mi opuchlizna pozwoli, ewentualnie jeśli nie dam rady sama wyćwiczyć nogi to wtedy o rehabilitacji pomyśli. Co Wy na to?

Mieszka w
    Kalisz

Pojutrze operacja, niestety znowu to samo,kule i siedzenie w domu

Awatar LemonGrass

trzymam kciuki za operację! Napisz potem jak się czujesz i jak tam noga po zabiegu.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów