Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 139

Wątek: Menopauza - śmiać się czy płakać ?

Awatar AldSZU
    AldSZU jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cool Menopauza - śmiać się czy płakać ? *****

MOTTO: KOBIETY W MENOPAUZIE MUSZĄ MIEĆ ENERGIĘ, NAJLEPIEJ Z POŻYWIENIA. *****

ZDROWIE ORAZ DOBRE SAMOPOCZUCIE MUSZĄ BYĆ WYNIKIEM JEDZENIA, CZYSTEGO ORAZ ENERGETYCZNEGO POŻYWIENIA:
    Głównie bez toksyn i oczywiście nie powodującego; OTYŁOŚCI czy też CUKRZYCY typu 2. Zdecydowanie uważam, że konsumowanie różnych produktów spożywczych w oparciu o tabele tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu; wystarcza aby MENOPAUZĘ lub nawet przejściowe osłabienia przechodzić sprawnym żwawym krokiem.
    GLUKOZA NATURALNA.

ravelia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Białystok

Domyślnie Odp: Menopauza - śmiać się czy płakać ? *****

Witam wszystkie Panie i pozdrawiam. Mam 41 lat i zmagam sie z koszmarnymi objawami przekwitania. Moja dotychczasowa ginekolog zdaje się raczej mieć w nosie prawdziwe problemy sfery fizyczno-psychologicznej, rozkłada ręce i pewnie na odczepnego wypisłaby jakieś hormony-oczywiście bez specjalnych badań. Chciałam byc zachowawcza, więc zdecydowałam się narazie na fitochormony. Ponieważ po 3 miesiącach bez okresu stałam sie jak wrak - zaczęłam od Meno-Klima i rzeczywiście było całkiem ok. 3 dni przerwy i wprowadziłam Soja A+E. Ostrzegam!!! Nie tykajcie tego i nie marnujcie czasu!!! Moze i ma witaminy j.w., ale wyciągu zsoji jest 30mg, gdzue w Meno-Klima było 100 i jeszcze innych fajnych składników sporo. Obecnie czuję się jeszcze gorzej niż przed rozpoczęciem czegokolwiek. Inaczej niż wszystkie Panie jestem ciągle zmeczona-senna, a gdy zasnę - NIE MA OPCJI ŻEBY NORMALNIE WSTAĆ RANO- totalna tragedia. Najgorsze samopoczucie mam własnie rano- wszystko mnie boli od stóp do głowy... Inne typowe objwy również mam (poty, wybuchy gorąca, okropne nastroje, kompletny brak koncentracji i mozliwości skupienia, niedawno pobujałam się w weekend po ostrych dyżurach, bo myślałam że po 4-dniowych bólach w klatce i dusznosciach/braku powietrza w nocy oraz drętwieniu rąk dopada mnie zawał serca. Na szczęście serucho jest ok - jak ostatecznie zawyrokowano Dziś zdecydowałam zakupić CLIMAGYN bo dużo dobrego o nim na forach. Skład tez zachęca, więc zmieniam głupią Soję A+E na tenże. Liczę, ze przeżyję, żeby Wam coś o działąniu pego specyfiku napisać.
    Wszystkie kobitki jeszcze raz pozdrawiam

MiniMini57 jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Menopauza - śmiać się czy płakać ? *****

Ja nie stosuje żadnej diety przy menopauzie.Początki dla mnie były bardzo ciężkie i męczące.Obecnie jednak zażywam Menopauzin oraz postawiłam na dużo ruchu-biegam,uczęszczam na zajęcia z jogi.Ponownie mogę korzystać z życie czego życzę i Wam kobietki w jakże tym ciężkim dla Nas okresie.

Awatar Dominik Ziobro
    Dominik Ziobro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Menopauza - śmiać się czy płakać ?

można popłakać, można się pośmiać, ale i tak trzeba sie przyzwyczaić do tego co nas czeka, taka natura ludzka

Kayjaha jest nieaktywny Nowy na forum

Ja w okresie menopauzy zaczęłam stosować Menopauzin i zaczęłam biegać. W wieku 55 lat! Wcale nie uważam, że jestem na to za stara, z menopauzą da się żyć!

mager24 jest nieaktywny Nowy na forum

a ja się bardzo źle czuję, stale skacze mi ciśnienie i muszę się kontrolować bo bywa zawrotnie duże. Czytałam o tym niedawno jakiś artykuł i naprawdę muszę tego pilnować. poza ciśnieniem niewiele innych zmian...
    Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 10-03-2016 o 11:15

Oldzina jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Grójec

Myślę, że pora iść na wizytę do ginekologa w sprawie terapii hormonalnej. Zrobić trzeba będzie badania i lekarz przepisze co trzeba. Każdemu może być potrzebne coś innego. Niedawno czytałam o badaniach naukowych nad naturalnym progesteronem.Są bardzo obiecujące: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Tysiak56 jest nieaktywny Nowy na forum

menopauza to nie jest łatwy okres w życiu kobiety. Wydaje mi się, że warto wtedy brać jakiś suplement diety, który pomoże jakość nam ten okres lepiej przetrwać. Jestem zwolenniczką naturalnych składników datego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] był dla mnie świetnym rozwiązaniem. Mają suplement o nazwie Femiherb specjalnie dla kobiet w okresie menopauzy.

Lolka86 jest nieaktywny Nowy na forum

Moja mama przeszła menopauze w wieku 45 lat. Zrezygnowała z THZ bo obawiała się raka piersi (zwiększone ryzyko rozwoju nowotworu hormonozależnego) i nie obeszło się bez cukrzycy, którą póki co leczy dietą. Uważam, że 45 lat to już późno i nie trzeba pakować się w hormony. Widzę, że sporo z Was zażywa coś na bazie soji z fitohormonami. Czy to faktycznie działa? Czy podsunąć mamie taki pomysł? Czy ktoś zażywał preparat Doppelherz meno lub meno Activ?

Pozdrawiam Was serdecznie.

matylda_ jest nieaktywny Nowy na forum

Tu się nie ma z czego śmiać, nas wszystkie to czeka

Lolka86, tak na prawdę na każdego działa coś innego. Nie dowiesz się, dopóki nie spróbujesz. Ja powiem tak, koszt 2-3 opakowań wielki nie jest, a tylko wtedy się dowiesz, czy to mamie pomoże. Moja mama bierze activ meno forte i ona akurat jest zadowolona. Miała problemy z bezsennością, koncentracją. Pod tym względem jest duzo lepiej. No i na napady gorąca tez się już dawno nie skarżyła.

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów