Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 503
Like Tree23Lubią to

Wątek: Kolejna próba odchudzania. Może tym razem się uda.

Awatar all_day
    all_day jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Kolejna próba odchudzania. Może tym razem się uda.

Cześć!

Odchudzałam się już tyle razy, że straciłam rachubę. Byłam na South Beach, Diecie Owocowej, Diecie Dukana oraz wielu, wielu innych i po każdej zamiast spadać kilogramów przybywało. Wiadomo, na początku były utraty i to całkiem spore, ale po zakończeniu odchudzania efekt jo-jo był dla mnie morderczy. Tak więc moja obecna waga to 72 kg. Przy wzroście 159 cm. Łatwo można wywnioskować, że wyglądam prawie jak chodząca kulka. Nie chcę kombinować z "dietami cud", bo jedynym "cudem" jest zmarnowany czas. Postanowiłam zacząć zdrowo się odżywiać, tzn. Zrezygnować ile się da ze słodyczy (mam nadzieję, że całkowicie), ograniczyć tłuszcze (nie można całkiem z nich zrezygnować, wiadomo, ale chcę wybierać te zdrowe), jeść w miarę regularnie (wyznaczyłam sobie godziny 5-ciu posiłków dziennie), zrezygnować z tłustych, mącznych potraw.
    Nie wiem czy uda mi się zrealizować mój cel, ale myślę, że mam motywację. Dietę właściwie zaczęłam dzisiaj, bo jak na razie nic nie jadłam (taki mój post całkowity z okazji Środy Popielcowej - już to mam w zwyczaju). Od jutra chcę realizować mój "jadłospis". (Nie zamierzam jeść tego wszystkiego a tylko jedną z propozycji na dany posiłek).

śniadanie 6.30
    płatki z mlekiem lub jogurtem light/naturalnym | otręby owsiane na mleku z cynamonem (taka breja trochę, ale całkiem smaczna i BARDZO sycąca - została mi jeszcze z Dukana)

II śniadanie 10.30
    banan|jabłko|marchewka|ew. w ostateczności baton muesli

obiad 15.00
    kurczak|ryba|"lekkie" mięso|"lekka" zupa (co myślicie np. o barszczu czerwonym? można czy nie bardzo?)|zupa warzywno-mięsna (też "dukanowa")
    +
    warzywa (świeże lub mrożonki na parze)

podwieczorek 16.30
    ogórek kiszony|kapusta kiszona|świeże warzywa (marchewka, pomidor)

kolacja 18.00
    serek wiejski|jogurt naturalny|jajko sadzone

Mięso, jajka smażone na patelni ceramicznej - bez tłuszczu. W trakcie może dojdą mi jakieś propozycje jedzenia, bo przecież nie można w kółko tego samego : ). Proszę o pomoc w doborze jakiś ćwiczeń - nie mam możliwości chodzenia na siłownię, ale za to mam dwa razy w tygodniu bardzo wyczerpujący WF + w weekendy raz-dwa razy jeżdżę po godzince na łyżwach (dość intensywnie, bo nie lubię jeździć wolno - nieskromnie mówiąc trochę ze mnie pirat lodowiskowy : )). Oczywiście piję wodę (gazowaną, wiem że powinna być niegazowana, ale jestem dziwna i jest mi po niej niedobrze), witaminy (Pluszzzz). Dokładne informacje o wadze na suwaczku.

Proszę o rady i o wsparcie!

Dominika

Awatar fuckin_dream
    fuckin_dream jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Kolejna próba odchudzania. Może tym razem się uda.

o, kogo ja widzę ;p
    wydaje mi się, że coś za mało tego jedzenia będzie, ale.. no jak tam sobie uważasz ;d
    powodzenia :3
    PRETTY GIRLZ DON'T EAT

Awatar all_day
    Wpisy na blogu
    23

Cytat Zamieszczone przez fuckin_dream Zobacz posta
    o, kogo ja widzę ;p
    wydaje mi się, że coś za mało tego jedzenia będzie, ale.. no jak tam sobie uważasz ;d
    powodzenia :3
    A kogo widzisz? ; p
    Co mogłabym jeszcze dodać? Pierwszy raz odchudzam się "swoją" dietą i nie wiem czy dobrze się za to zabieram...

Awatar fuckin_dream

pamiętam Cię jeszcze za dawnych czasów, ahahah druga osoba, która wróciła w ciągu niecałego tygodnia, łał. ;>
    hmm, na mój gust - za mało. tzn, na początku motywacja et cetera, ale później może być gorzej. poza tym - ZERO PIECZYWA? ja, jako pieczywożerca to.. to dnia bym nie wyrobiła. no i do obiadu - jakaś kasza, ryż, makaron, ziemniaki nawet ;p
    hmm, na drugie śniadanie zrobilabym i warzywo/owoc + baton musli. na podwieczorem przeniosłabym serek wiejski/inny jogurt, zaś na kolacje proponuje jajecznice czy też omlet ;> no i wprowadziłabym jakieś pieczywo, ale to już moje osobiste zboczenie, więc no
    PRETTY GIRLZ DON'T EAT

Awatar all_day
    Wpisy na blogu
    23

To miło, że ktoś pamięta : ). Ja się boję, że jak wprowadzę pieczywo to będę go "żarła" na tony... cholipka

Awatar fuckin_dream

mnie to się chyba nie da zapomnieć. największy roz******* na forum - moje dzieło, zaaawsze :3

ale chyba lepiej żeby było, niż później się na nie rzucić i o*******ić dosłownie tonę ;>
    PRETTY GIRLZ DON'T EAT

Awatar Malgosia1992
    Malgosia1992 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Puławy

ja jem wase, chodź czasem nie potrafie sie nim najeść. jak sie boisz to jedz np. na śniadanie jakąś grahamke z jogurtem czy coś a pod wieczór juz nie witam i będe też dopingować

nie chce więcej uciekać.
    CEL OSTATECZNY: 55 KG!

Awatar all_day
    Wpisy na blogu
    23

dziękuję bardzo za wsparcie : )

Skoro mówicie, że pieczywo koniecznie to może lepiej będzie na II śniadanie? z doświadczenia wiem, że mnie w szkole strasznie ssie : ). Ale z czym jeść ten chleb? Bo ja nie przepadam za szynkami do szkoły bo jak poleżą w plecaku to fujj... ew. serek topiony light? Bo ja jestem serożerca na potęgę : P

Awatar cryzolka
    cryzolka jest nieaktywny Znany na forum

Wybierz ciemne pieczywo... prawidłowe powinno być twarde.
    Albo chociaż przegryź wafla ryżowego...

Wodę gazowaną odradzam...
    Większe ilości podrażniają śluzówkę żołądka, możesz też mieć wzdęcia...
    Sama nie tolerowałam niegazowanej ale przywykłam, np. z dodatkiem świeżego soku z cytryny.

Esendi jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Witam!

Z góry przepraszam, że wcinam się w tego posta, ale dopiero przed chwilką założyłam konto i nie mam zielonego pojęcia jak mogę dodać swój post, a bardzo bym chciała dowiedzieć się paru rzeczy na temat diety 1200 kcal....bardzo proszę o pomoc!

Strona 1 z 51 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów