Strona 1 z 14 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 134
Like Tree1Lubią to

Wątek: Od anoreksji przez kompulsy po ZDROWIE

MALANODO Guest

Domyślnie Od anoreksji przez kompulsy po ZDROWIE

witam,

jeszcze pól roku temu jadałam po 700 kcal, początki anoreksji, wstręt do ciała, jedzenia,bezsilność, choroby...
    nie wiem kiedy, nie wiem, który dzien okazał się tym strasznym dniem-dniem, kiedy miałam 1. kompuls. Zaczęło się... przytyłam ok.15 kg (?) ważyłam 50 kg (wzrost 165 około?) teraz jest ok.65 kg nie wiem, boję się wazyc, nie chce.
    Próbowałam wszystkiego, dosłownie. W wakajce nie było źle-biegałam, spacerowałam, rower i te sprawy-zjedzone kalorie jakoś ulatywały. A teraz? przez 2 miesiace jakies 10 kg. CO JEST :C nie ma juz teoretycznie dnia, kiedy to nie zjem sobie tyle, ze nie moge sie ruszac. O moim problemie wie przyjaciólka, ale... nic sobie z tego nie robi. Ludzie widza, jak przytyłam, dlatego ja nie che sie z nimi spotykac. Wiem, ze smieja sie ze mnie, jak slaba jestem. Mama nic nie wie. Uważa, ze odzywiam sie zdrowo, a slodycze wyjada tata lub siostra. Nie umiem sobie pomoc, modle sie czesto, kupilam ksiazke o obzeraniu sie i... nic. Głupio się przyznać,a le tęsknie za czasami, kiedy byłam nie do życia, bez sił, uśmiechu. Potrzebuję pomocy, bo albo zostane gigantyczną dziewczyną, albo poprostu skończę swoje życie. Tak...kiedy jest naprawdę źle, myślę o tym, jak bardzo chciałabym zniknąc...

Awatar all_day
    all_day jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: Od anoreksji przez kompulsy po ZDROWIE

Szkoda tracić czas na rozmyślania o śmierci. Lepiej wziąć się do życia. Musisz znaleźć coś, co sprawia Ci radość i tego się trzymać!

Ważne jest to, żebyś się zważyła i w miarę OBIEKTYWNIE spojrzała na siebie. Bo moze tylko wyolbrzymiasz swoje wady? A jeśli nie, to staraj się zachować rozsądek i nie robić niczego pochopnie. Nie wiem co Ci więcej poradzić...

MALANODO Guest

Zważona.
    Wczoraj-64 kg. To głupie, ale cieszyłam się jak małe dziecko, bo wazyłam 1 kg mniej niż myślałam. To tylko 1 kg, a jakoś milej od razu.
    Mozna powiedzieć, że jestem na Dukanie, ale nie do konca, nie wyeliminowałam warzyw, czasem wpadnie chleb czy owsianka. Myślę, że to wyjdzie jedynie na plus, a nie minus. W każdym razie jem wiecej białka
    Dzisiaj postanowiłam się zważyć, zeby się zmotywować. 53.3 kg! Wiem, to sama woda, zaden tłuszcz, ale czy to nie motywuje ?
    Gdybym tlyko rano nie zjadła jakichs 10 łyżeczek kremu czekoladowego... odzwyczaję się, muszę! ważne, ze rano, nie cały słoik jak zawsze. Chyba powinnam widizec te plusy, a nie minusy ?
    I do tego-przez 3 tygodnie nie przytyłam nic. biorąc pod uwage, że w poprzednie 2 msc było to 10 kg, to naprawde humor na początek diety dopisuje! Od jurta postaram się zapisywac tu co jem.
    Problem jest jedynie z ćwiczeniami. Uwielbiam to, kocham zamknąc sie w pokoju i tańczyć. Biegi długodystansowe to moja miłośc. Niestety, moja noga nie wytrzymuję juz biegania (mucze isc do lekarza), a na cwiczenia czasu malo. W-f mam 2 razy w tygodniu (raz 2 lekcje), codziennie spacer ok. godzina (ale niestety nie naraz) w miare szybkim tempie, i w weekend tańcuje. Szkoła wykańcza, czasu mało, sił jeszcze mniej. zobaczymy co z tego wyjdzie
    Chaotyczny ten wpis, ale 1. radość 2. tyle rzeczy do zrobienia!

Awatar all_day
    Wpisy na blogu
    23

Cieszę się razem z Tobą każdym kilogramem : ) Z kremu czekoladowego zrezygnuj bo nic Ci nie daje. próbuj każdego dnia jeść go mniej o o jedną-dwie łyżeczki aż dojdziesz to zera : d może to pomoże : d

Trzymam kciuki!

MALANODO Guest

zawalam.
    wczoraj z koleżankami jadłam wafelki takie małe, dzisiaj u babci kawałek ciasta i sałatki z majonezem. do tego rano nalesniki.
    ale spowdziewałam się tego, nawet rozpisując jadłospis uwzględniłam 2 kawałki ciasta i 2 sałatki. a zjadłam tylko 1 ciasto!
    jutro będzie dobrze, a na sobote plan jak dzisiaj, bo idę do kuzyna na urodziny.
    A POTEM DZIAŁAM !

Twój sposób jest bardzo dobry, jeśli zdarzy mi sie jeśc cos w dużych ilościach, to nastepnym razem zjem tego mniej, proste, dziękuję!

Awatar all_day
    Wpisy na blogu
    23

hah nie masz za co dziekować : ) Wystarczy mocno chcieć, wtedy prawie nie ma mowy o zawalaniu. Musisz znaleźć coś, co w chwilach słabości przypomni Ci, dlaczego walczysz i o co walczysz. Niektórzy wizualizują sobie swoją sylwetkę. Ja np. mówię sobie, że będę piękna i warto teraz chwilę pocierpieć, potem będzie już tylko lżej. Wyobrażam sobie siebie szczęśliwą z chłopakiem. Zwykle pomaga. : )

MALANODO Guest

ja wiem co czeka mnie, gdy schudnę, w końcu jeszcze niedawno chuda byłam. jeeeeej, świetny czas to był, szkoda, że utrzymałam te wagę pól roku tylko ;/ nagle chlopacy się mną zainteresowali, dziewczyny brały ze mnie przykład i przechodził na diety (z marnymi skutkami ;p), nauczyciele nawet pytali co jem...
    od niedzieli zacznę już dawać z siebie 100%, chce żeby tamto wróciło !
    dzisiaj średnio, ale każdy dzień bez kompulsu jest dla mnie dniem udanym... ciągle za dużo podjadania, ale nie obżeram się już od tygodnia. dla mnie to naprawde wiele, skoro przez wakacje na palcach rąk policzyć nie kompulsowe dni.
    muszę trzymac się jutro, nie zawalić, muszę. kawałek tortu, jakaś sałatka i kawałek mięsa na urodzinach, dam radę, dam radę!

Awatar all_day
    Wpisy na blogu
    23

to chyba boli jak się wraca po pięknym pół roku, prawda?

Nastaw się, że nie zjesz dużo na imprezie. Najlepiej zjedz coś wcześniej (coś "dozwolonego"), a na urodzinach PIJ DUUUŻO WODY. : ) Trzymam kciuki!

Ja jutro jadę z dziewczynami na lodowisko i pewnie pójdziemy na jakąś pizzę albo coś.. ale potem jak wrócę to juz nic nie zjem, jeśli pójdziemy na jedzenie. : D

MALANODO Guest

boli cholernie. nie samo to, że przytyłam, tylko zmarnowałam jakieś pół roku EGZYSTUJĄC. nie wychodziałm z domu, z nikim sie nie spotykalam, płakałam na zmiane ze spaniem, kłótnie z rodzicami, rodziną. największą atrakcją tamtego czasu była szkoła, nienormalne, nie ? tylko tam ktoś doceniał moje wysiłki w diecie, komplementując. i teraz jak myślę, że przez tamten okres mogłam byc zdrowa, być duszą towaszystwa ,nie zaniedbać ocen... a ja? wyniszczając swoj organizm doprowadziłam swoją psychikę jak i zdrowie do dna i zostałam z tabela kalorii.
    ale teraz tak nie będzie! schudnę zdrowo! powoli, ale zdrowo!
    tak gadam, a dzisiaj juz dzień zawalony-jest dopiero 9.20 :c

o której wrócisz? jeśli będzie to wczesna pora, to nei warto nic nie jeśc, bo zwolni metabolizm

Awatar all_day
    Wpisy na blogu
    23

to moze ja za wcześnie jem ostatni posiłek i dlatego tak wolno mi spada? bo ostatni posiłek staram się zjeść koło 16-17...

Tym razem Ci się uda, będziesz piękna, szczupła i ZDROWA : )

Jak zawaliłaś to jeszcze możesz to odrobić bo jeszcze wcześnie : )

Strona 1 z 14 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów