Eee.. super że tak schudłaśAle chyba trochę przesadziłaś ??!
Eee.. super że tak schudłaśAle chyba trochę przesadziłaś ??!
Boże ciastko dokonujesz rzeczy niemożliwych!Wiesz co, stałaś się w tej chwili moim autorytetem xD
Chyba już Ci wystają, bo wyglądasz bardzo szczupło. No i BMI też wskazuję niedowagę. Jakbym miał coś zasugerować to zacząć porządnie (ale zdrowo) jeść + trening siłowy, bo razem z tłuszczem pozbyłaś się mięśni. A one by się przydały Tobie, nie tylko dla wyglądu, ale także do utrzymania ładnej sylwetki. Więcej mięśni to szybsza przemiana materii, czyli mniejsze ryzyko efektu jojo. A mięśnie zbudować można tylko treningiem siłowym, dietą o dodatnim bilansie bogatą w białko i węglowodany złożone (ale prawidłową, żeby nie przytyć) oraz dobrym snem.
Gumisiu, ale ja na razie rozpoczęłam Dukana. Stosuję go krótko, bo chcę tylko utrzymać wagę. A kości mi nie wystająJutro rozpoczynam fazę z warzywami, więc i witamin będę miała sporo. Ćwiczyć nie mogę, bo mam prawie całkowicie odklejoną siatkówkę czy tam rogówkę oka i przy najmniejszym urazie bądź wysiłku (np bieganie, skłony brzuszki) mogę stać się potocznie mówiąc ślepa. Dużo spaceruję i jeżdżę na rowerze, więc ruch mam zapewniony. Dostarczam też organizmowi dużo białka aby nie tracił tkanki mięśniowej. Przygotowuję też sobie duże porcje śniadaniowe i obiadowe, kolacje mam skromniejsze a nieraz w dzień zrobię też sobie podwieczorek pod postacią jogurtu lub ciepłego mleka. Jem wtedy, gdy jestem głodna i się nie przejadam.
Jammie, dziękuję![]()
Ciasteczko , naprawde duza zmiana, ale chyba ciu za duza .. teraz jestes tak drobniutka ze az krucha :P.
Co do oczkow ,wiem o czym mowisz bo moj brat tez tak ma , tzn nie ma odklejonej ale przy wiekszym wysilku fizycznym mu grozi ..dlatego do wojska nie poszedl i silowni ani nic ni praktykuje ,jedyne co to rower
Mnie natomiast całe życie straszono że z powodu dużej wady wzroku może mi ciśnienie w gałce ocznej ostro podskoczyć. Ja jednak już 6 lat prowadzę przygodę z siłownią, a od 3 lat ostro trenuję i nic mi nie jest
Ale siatkówka na gałce ocznej to inna sprawa...
Brzuch i talia rewelacja! Ogólnie figura świetnaNogi też są ładne. Ćwicz przysiady! i ramiona wzmocnij. A jak z tyłu plecy?