Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal
No coz, dobrze czulam ze cos sie zbliza. A jutro u nas wybory i mus isc.
Masz racje Grazynko, najlepiej wysikac dlatego kaza duzo pic i ja duzo pije bo najlepiej mi pomagaja tabletki musujace wiec dodatkowa szklanka wody co kilka godzin.
Bonusia Ty nie o kosztach ale jak Reksio rozrabia, jak skacze z radosci kiedy wracacie do domu..
Mania jakie picie? Nastawilas dla mnie wisnowke? Ze co? Jeszcze wisni nie ma? Pilnuj jak sie pokaza!
Pewnie ze spanikowalam i az sie z radosci poryczalam jak zaspany dzieciunek wylazl z miną “kto mi tu przszkadza spac.
Opty
Cytat:
Zamieszczone przez
opty55
Powinni ich kastrować przed wstąpieniem do zakonu !!!
Tez tak uwazam! Slyszalam kiedys, dawno temu. Jak jeszcze mieszkalam w Polsce ze dziewczyna z rodziny ktora dobrze znam wystapila z zakonu powiedziewszy cos w stylu ze jak ma byc ****** w zakonie to woli byc qrva na wolnosci. Zapamietalam i wierzyc mi sie nie chcialo ale z wiekiem zaczelam wierzyc.
Ja znam i porządnych księży, ale zawsze byłam zdania ,że normalny zdrowy chłop ma prawo mieć normalną rodzinę i dzieci, To tylko chyba u katolików taki głupoty. Prawosławni mają żony i cieszą się one zazwyczaj dużym szacunkiem i nazywane są Matuszkami, luteranie też mają żony. Ba jedna moja znajoma jest księdzem na Islandii, ma męża i dzieci i to jest zdrowe i normalne.
A każdy bez względu na wszystko powinien być odpowiedzialny za swoje czyny. Nie będę pisała więcej , bo jeszcze połowa z Was się na mnie obrazi. Jestem katoliczką, ale mam większą wiedzę niż przeciętni ludzie i umiem logicznie myśleć. Ale szanuję także innych ludzi, i ich przekonania i wiarę.
Aniu kochana czy czujesz się już lepiej.
Wczoraj miałam piękną pogodę w Orli więc, dziś ledwo łażę, Bo polazłam do ogrodu i całkowicie się oderwałam do wszystkiego innego. Ale dziś widać efekty mojej harówki. Teraz pada i jest mniej przyjemnie. Ale jeszcze dziś poprzesadzam pelargonie , Wczoraj dopiero zauważyłam, że one są tak jasno różowe, że prawie białe. Ale to nic. Któregoś roku posadziłam do pojemników białe i wielkie aksamitki. Wyglądały obłędnie na parapetach zewnętrznych w oknach domu. Te łobuzy śpiochy dalej nie wysuwają się z ziemi!!! Piszę o kannach.
Dziś jadę do Bielska i znowu sporo godzin poza domem....
Pozdrawiam i miłego dnia bez względu na pogodę!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
laugaselbis
Nie będę pisała więcej , bo jeszcze połowa z Was się na mnie obrazi. Jestem katoliczką, ale mam większą wiedzę niż przeciętni ludzie i umiem logicznie myśleć.
Możesz pisać, ja sie nie obraże, może bede mogła podjąć decyzje czy sie śmiać czy płakać!
Anoolka napewno będę też pisać o postępach Reksia. .jak na razie to skacze i biega jak szalony..cieszy się na nasz widok a Z to wprost uwielbia bo większość dnia z nim przebywa.
Optusiu jaki Ty oglądałaś reportaż o zakonnicach, że aż tak bardzo Cię zszokował? Nie wiem na ile był drastyczny bo myślę, że nie ma nic gorszego od molestowania czy gwałcenia dzieci ..nie biorąc pod uwagę tortury czy morderstwo.
Nie oglądałam tego materiału . Ale tematykę znam. Najgorszy w tym wszystkim jest fakt istnienia przyzwolenia społecznego, na takie rzeczy, że ksiądz to w naszym społeczeństwie półbóg. A sama instytucja kościelna zamiast zamiatać pod dywan, powinna brać za mordę i won na kopach zamiast przenosić delikwentów na inną parafię lub chować po zakonach. Ale to nie tylko kler ma z tym problem!!! Wiele innych zawodów ma chorą i skorodowaną wizję solidarności zawodowej . Obrzydliwość mnie ogarnia na tych wszystkich komisjach lekarskich, zarówno orzekających niepełnosprawność jak i na komisjach odwoławczych. Tam 95 procent to podobne kanalie, którym wszystko wolno i mogą dzieci i dorosłych traktować z nieukrywanym okrucieństwem. To wszystko co nas otacza jest zgniłe i spróchniałe. A ludzie jak te durne gałgany dają sobą manipulować. To nie tylko wina księży, ale i całego społeczeństwa. A co się tyczy samych księży zboczeńców, to każdy już doskonale wie swoje .
dla złożonej chorobą
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...ebKCfabGOjsGSB
z życzeniami, żeby już żadne medykamenty nie były dzisiaj potrzebne.
Jest mi ogromnie smutno...dostałam wiadomość od syna mojej super koleżanki,którą odwiedzałam w Poznaniu,że niestety wczoraj odeszła!
Wreszcie dzień bez deszczu. Burze gdzieś niedaleko sobie chodziły, ale u mnie ciepełko.
W ogrodzie nic nie porobiłam, o zdecydowanie za mokro. Przejechałam się na zakupy, pogadałam z kwiatami, kawę na dworze wypiłam - fajnie.
Do dyskusji już nie wracam. Wiedzę mam PRZECIĘTNĄ - nie będę więc wydawać opinii, bo na pewno są niesłuszne.
Maniu - jak jesteś już w domu, to dzisiaj jest piątek.
Bonusiu - ale przecież zdążyłaś z Nią porozmawiać ! To się liczy !!!
Pomyśl, że już nie cierpi - to i Tobie będzie lżej.
Cytat:
Zamieszczone przez
opty55
dla złożonej chorobą
z życzeniami, żeby już żadne medykamenty nie były dzisiaj potrzebne.
Dziękuje bardzo!
Co do medykamentów, że sie tak wyraże, to głównie cebula z miodem i aspirynka.
Dobrze że nie jest AŻ tak źle bo u nas przeca dziś wybory.
A jakie są konsekwencje - jeśli nie weźmiesz w nich udziału ?
Musisz L4 na usprawiedliwienie pokazać ?
Ale cieszę się, że lepiej się czujesz.