Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
Like Tree1Lubią to

Wątek: Gorczynka podejmuje walkę....

Awatar Gorczynka
    Gorczynka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Smile Gorczynka podejmuje walkę....

Witam,
    Zaczynam swoja walkę ze zbędnymi kilogramami. W skrócie wygląda to tak: mam 156 cm wzrostu i 80 kg wagi. Chciałabym zobaczyć 6 z przodu na mojej wadze. Ale z każdego zgubionego kilograma będę zadowolona. Motywacja jest niezła- nie mam się w co ubrać, a kupno ciuchów to nie lada wyzwanie. To co mi się podoba i chciałabym nosić nie jest w rozmiarze 42..... Jeszcze muszę wyzwolić w sobie motywacje do aktywności fizycznej. A z tym idzie mi nie najlepiej.
    Na dzień dzisiejszy podjęłam następujące kroki:
    1. zapisałam się na forum (z doświadczenia wiem, że to pomaga w walce)
    2. zmieniam jadłospis i tak dziś rano zamiast kanapek pojawiła się sałatka z grillowanym kurczakiem i warzywami
    3. walczę by nie zjeść ciastek, które leżą w pokoju w pracy a sięgam tylko po owoce
    4. Nie jem kolacji na co najmniej 2 godziny przed snem ( w ciągu dnia wychodzą 4 posiłki)
    5. Postanowiłam kupować więcej warzyw i urozmaicić swoje posiłki....

Mam nadzieję wytrwać w postanowieniach i dołączyć do tego aktywność fizyczna.

Pozdrawiam

FitDroga jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Gorczynka podejmuje walkę....

hej rozmiar 42 jest całkiem spoko ja tam noszę większy i w sumie juz dobrze się ze sobą czuję ale wiem, żę to dlatego, że mam pewność, że za chwilę będę jeszcze szczuplejsz
    Witamy Cię w naszym gronie, na pewno będę odwiedzać Twój wątek i jednocześnie zapraszam do mnie
    u mnie też pojawiło się w menu więcej warzyw. jem teraz hm.. "kolorowo"
    Mam dietę dopasowaną przez dietetyka plus (do niej) suplement - spalacz, trizer JEstem zadowolona z efektów. Wyuczyłam sobie nawyk regularnego jedzenia i gotuję tylko zdrowo no i chudnę powodzenia życzę i Tobie

Awatar Gorczynka
    Mieszka w
    Łódź

Hej,
    Chętnie odwiedzę Twój wątek. Nie mówię ze 42 nie jest spoko, ale mam nadzieję zmniejszyć ten rozmiar. Dziś znów rano zrobiłam sobie sałatkę- dziś z serem bałkańskim. Wstałam wcześniej by ja zrobić. I szczerze nieskromnie powiem, że jestem z siebie dumna Przed podjęciem walki szykowałam kanapki i tyle. A przygotowanie sałatki to już trochę więcej czasu. Do tego wafle ryżowe i czuję się najedzona. Widzę ze ten suplement-spalacz , trizer jest tu na forum popularny. Spotkałam się z ta nazwa w kilku postach czytając forum. Póki co wolałabym nie używać suplementów.

Awatar Gorczynka
    Mieszka w
    Łódź

dziś nic rewelacyjnego. może w końcu zdecyduje się pójść na siłownie. Choć dzisiejszy dzień mnie wykończył. Może zacznę od poniedziałku. Widziałam w grafiku, że są zajęcia na zdrowy kręgosłup i płaski brzuch. Godzina by mi pasowała od razu po pracy Kurcze muszę w końcu to zrobić . Myślę już o tym od kilku dnia i na myśleniu się kończy.....
    Ostatnio edytowane przez Gorczynka ; 08-06-2016 o 14:03

Awatar Gorczynka
    Mieszka w
    Łódź

Walka trwa... póki co nie wchodzę na wagę bo z tym moim dietkowaniem rożnie bywa-zupełna huśtawka.

Ale jest światełko w tunelu zapisałam się do fitness klubu i dziś idę na siłownię a w poniedziałek na zajęcia ze zdrowego kręgosłupa i na płaski brzuch
    waszka lubi to.

Awatar Gorczynka
    Mieszka w
    Łódź

Siłownia wczoraj zaliczona i nabrałam chęci na kolejne wizyty. Później czułam się dobrze choć zmęczona. Ale to było przyjemne zmęczenie. Dziś wyjazd na działkę i tam sobie odpocznę wśród moich roślinek i szumu lasu.

Kasia_Katarzyna jest nieaktywny Nowy na forum

Powodzenia!

Ja też tu nowa, widzę, że też chodzisz na siłownię. Będę zaglądać i wspierać

Kasia

Awatar Dronka72
    Dronka72 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Gorczynka-zmieniała się na Dronkę . Nie mogłam odzyskać utraconego hasła i musiałam założyć nowy nick. Postanowienie o siłowni realizowane skrupulatnie. Byłam wczoraj i idę dziś- po plan treningowy Waga stoi i nic na to nie poradzę, ale to tez jakoś specjalnie nie trzymam diety. Staram się jeść owoce i warzywa. I szczerze powiedziawszy za wiele to nie jem. Wypijam sporo wody z cytryną
    Dziś 2 kanapki chleba własnego wypieku z ziarnami z sałatą i łososiem- do tego pomidor i ogórek małosolny
    Na drugie śniadanie 2 kanapki z sałatą żółtym serem i chuda kiełabaską z szynki + pomidor i ogórek małosolny. ( pomidor i ogórek z własnego ogródka)
    Popołudniowe menu jeszcze nie ogarnięte

Awatar Dronka72
    Dronka72 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Popołudnie dobre pod względem jedzenia. Po siłowni był kefir. Później oparłam się pokusie ( i jestem z siebie dumna). Córka robiła zapiekanki i podziękowałam jej i zjadłam bułkę fitness z serem i pomidorem do tego woda mineralna Muszę wyznaczyć sobie dzień na ważnie. Sobota odpada bo wtedy jestem na działce....może piątek.... Wczoraj siłownia zaliczona i to solidnie. Pani trenerka ułożyła mi plan - ćwiczyłam solidnie aż mi się mięśnie trzęsły . Cały tydzień popołudnia mam zajęte. Poniedziałek i wtorek siłownia -miał być jeszcze czwartek ale wypadła mi wizyta u dentysty, dziś fryzjer a w piątek spotkanie z koleżanką. weekend tradycyjnie na działce

Awatar Marta_K
    Marta_K jest nieaktywny Znany na forum

Hej Dronka
    Widzę, że cały czas ciśniesz i się nie poddajesz. Super, że nie przechodzić chwilowej zmiany, dzięki temu na pewno szybko osiągniesz swój cel
    Po siłowni radzę Ci zamiast kefiru uzupełnić dobrze glikogen mięśniowy, czyli dostarczyć do organizmu źródło węglowodanów. Po dobrze zrobionym treningu, mówi się nawet że posiłek potreningowy to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. Zalecany jest wtedy posiłek składający się z węglowodanów łatwoprzyswajalnych takich jak na przykład biały ryż, bataty, banany, do tego pełnowartościowe białko, np. jaja, ryby, mięso oraz kwasy tłuszczowe np. oliwa z oliwej, olej lniany, awokado

Trzymam kciuki, działaj dalej i pisz raporty
    Specjalista ds. żywienia i dietetyki, Trener personalny, fanatyczka zdrowego stylu życia
    Mój domek
    Blog -> pamietnikzdrowegozycia.blogspot.com
    Facebook -> facebook.com/pamietnikzdrowegozyciablogspot

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów