Strona 2 z 143 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 1427

Wątek: tez bede dukac...start 1.02.10 :-)

Awatar Neska83
    Neska83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Maidstone

Domyślnie Odp: tez bede dukac...start 1.02.10 :-)

Cytat Zamieszczone przez BialeTulipany Zobacz posta
    Witaj!

Będę z chęcią zaglądać i dopingować..tym bardziej ze ja tez z UK klikam

Powodzenia!!!
    Witam...witam Biale Tulipany...a prosze bardzo zagladac...w koncu skoro nas wiecej tym lepiej....zreszta napewno przyda mi sie wsparcie od bardziej doswiadczonych:-)

Cytat Zamieszczone przez katia2109 Zobacz posta
    witam !!

jestem nowa na forum. Mam wielki problem tak jak i wy. W liceum ważyłam ok 60 kg, a teraz jest 90. Przerażające. Więc postanowiłam w końcu coś z tym zrobić. Chcę się mieścić w moje ciuchy, a nie cały czas kupować nowe, bo stare już są za małe !!

Chętnie bym z Tobą - Neska - zaczęła tą dietę, ale dopiero zaczęłam o niej czytać i nie wiem czy w 3 dni dowiem się o niej tyle żeby mieć jako taki jadłospis. Kiedyś już o niej czytałam, ale nie wiele pamiętam. Ogólnie znam założenia, tylko muszę jakiś racjonalny jadłospis. Postaram się przeczytać jak najwięcej.

A co zamierzasz ty jeść??

Pozdrowionka.
    Rowniez Witam

hehehe...to zupelnie jak ze mna....z szafy az sie wylewa ubran,pelno rowniez na poddaszu popakowanych w torby - szkoda tylko ze wiekszosc za mala a ja nie mam co na siebie wlozyc...o zgrozo - 27 latek na karku a ja sie do takiego stanu doprowadzilam...no coz...pora to zmienic w koncu:-)

Co do zaczecia diety - napewni cie pospieszac nie bede....ale nawet jak zaczniesz pozniej zawsze mozesz tutaj do mnie dolaczyc...bedzie razniej gdyby nas naszy jakies chwile zwatpienia:-)

Co do jadlospisu - sama takowego nie posiadam, ide na zywiol:-) zapatrzylam lodoweczke w jakies produkty - reszta zakupow w niedziele...jako ze bedzie nas dwojka na diecie - pewnie te zakupy bede musiala robic dosyc czesto:-/ juz widze wyglad mojego portfela na koniec miesiaca:-( ale coz....wszystkiego miec przeciez nie mozna

Cytat Zamieszczone przez bloondi83 Zobacz posta
    Polecam wątek PRZEPISY w diecie DUKANA - Grupy Wsparcia Dieta.pl Wiele ciekawych pomysłów
    tak samo jak Bloondi83 - polecam link do tego watku z przepisami - az sama nie moglam uwierzyc ze wszytskie te przepisy mozna w diecie stosowac, bo jak je czytam to normalnie az mi slinka cieknie...takie dobroci tam wypisuja...

jesli nie masz ksiazki 350 przepisow( ktorej ja nie posiadam) to dzisiaj znalazlam lika do stronki gdzie ksiazka jest zkserowana i mozna ja pobrac w formie pliku pdf.... link ponizej:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez Neska83 ; 29-01-2010 o 11:24

Nowa akcja 40 dniowa

Awatar Halamka
    Halamka jest nieaktywny Znany na forum

Neska, na mnie możesz liczyć (choć nie wiem jak długo wytrzymam :P). bo też planuję start na 01.02 Nawet docelową wagę mamy taką samą (co do mojej startowej to nie jestem w stanie dokładnie ocenić bo wagę mam w domu zepsutą, ale nowa już zamówiona )

Pozdrawiam i zapraszam do swojego wątku.

DUKAN:
    *FAZA I 01.02-07.02.2010 = -2,7kg
    *FAZAII 08.02- ????= - ?? kg

przeztrudydogwiazd Guest

Witaj życzę Ci powodzenia i wytrwałości na pewno uda Ci się pozbyć zbędnych, bardzo przez Nas kobietki nie lubianych kilogramów trzymam kciuki

katia2109 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Rybnik

Witajcie !!

Mi wczoraj małż przypomniał że od 05.02 do 07.02 będziemy na wycieczce (z wyżywieniem) więc będzie wtedy lipa z dietą. I teraz nie wiem czy lepiej zacząć ją 01.02 i potem trochę sobie odpuścić, czy lepiej zacząć 08.02. Ale wolałabym przechodzić w tym samym czasie to co ty Neska.

Mam jeszcze następujące pytanie:
    1. Czy w pierwszej fazie można jeść mąkę kukurydzianą i otręby i ile?? Otręby jakie??

Powolutku Dukam od 01.02.2010.
    I faza (do 07.02.2010) - 4 kg
    II faza ..... - w trakcie

asiurka jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Rybnik

Witajcie!

Dzięki natchnieniu kati dołączam do Was czyli od 1.02 zaczynamy dukać

Awatar bloondi83
    bloondi83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    london

Cytat Zamieszczone przez Halamka Zobacz posta
    Neska, na mnie możesz liczyć (choć nie wiem jak długo wytrzymam :P). bo też planuję start na 01.02 Nawet docelową wagę mamy taką samą (co do mojej startowej to nie jestem w stanie dokładnie ocenić bo wagę mam w domu zepsutą, ale nowa już zamówiona )

Trzymam kciuki

Witajcie !!

Mi wczoraj małż przypomniał że od 05.02 do 07.02 będziemy na wycieczce (z wyżywieniem) więc będzie wtedy lipa z dietą. I teraz nie wiem czy lepiej zacząć ją 01.02 i potem trochę sobie odpuścić, czy lepiej zacząć 08.02. Ale wolałabym przechodzić w tym samym czasie to co ty Neska.

1. Czy w pierwszej fazie można jeść mąkę kukurydzianą i otręby i ile?? Otręby jakie??

A nie możesz zabrać swojego jedzenia? Jeśli czujesz,że nie wytrwasz podczas wycieczki to zacznij dietę jak wrócisz.Na pierwszej fazie nie jemy SKROBI KUKURYDZIANEJ(mąki kuku nie jemy wcale ) Skrobia jest produktem tolerowanym ,czyli nie za dużo i dopiero od 2 fazy.otręby od początku diety 2 łyżki owsianych+ łyżka pszennych.

Cytat Zamieszczone przez asiurka Zobacz posta
    Witajcie!

Witam i powodzenia
    Ostatnio edytowane przez bloondi83 ; 29-01-2010 o 11:40

NIGDY WIĘCEJ BIAŁYCH FLAG!!

Awatar MinnieMin
    MinnieMin jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Czesc dziewczyny
    Ciesze sie ze was znalazlam bo szczerze mowiac tez myslalam o tym aby zaczac odchudzanie od 1.02.
    czytam wasze wypowiedzi i stwierdzam ze z taka grupa wsparcia daleko mozna zajsc
    Tylko jak widze wy wszystkie na dukanie chcecie sie odchudzac, a ja myslalm o tym aby po postu ograniczac jedzenia, cwiczyc... a nie stosowac konkretnej diety bo u mnie ciezko by bylo sie dostosowywac ze wzgledu na codzienne zajecia.
    Ale bardzo chetnie dolacze sie do waszej grupy ;D
    Tym bardziej ze w kwietniu mam wesele i mysle juz dzis o tym aby jakos wtedy wygladac ;P
    Pozdrawiam

---------- Wiadomość dodana o 12:04 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:53 ----------

Acha, mam jeszcze jedna propozycje : moze bedziemy sie wazyc zawsze w np. sobote rano zeby wiedzic czy mamy jakies efekty w odchudzaniu po calym tygodniu??
    Co wy na to?

katia2109 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Rybnik

Cytat Zamieszczone przez bloondi83 Zobacz posta
    [B][COLOR=Magenta]
    A nie możesz zabrać swojego jedzenia? Jeśli czujesz,że nie wytrwasz podczas wycieczki to zacznij dietę jak wrócisz.Na pierwszej fazie nie jemy SKROBI KUKURYDZIANEJ(mąki kuku nie jemy wcale ) Skrobia jest produktem tolerowanym ,czyli nie za dużo i dopiero od 2 fazy.otręby od początku diety 2 łyżki owsianych+ łyżka pszennych.
    Z zabraniem jedzenia będzie krucho, bo nawet za bardzo nie wiem jak bedzie ta wycieczka wygladać bo będę na takiej pierwszy raz, a jak zacznę po wycieczce to mi będzie bardzo trudno samej przechodzić 1 faze ze świadomościa ze dziewczyny już sa po.
    Dzięki za info o mące i otrębach.

asiurka
    - witaj, haha.

Minnie - dobry pomysł z tym ważeniem. Ja to bym się najchętniej ważyła dziennie, ale muszę się powstrzymać.
    Ostatnio edytowane przez katia2109 ; 29-01-2010 o 12:09

Powolutku Dukam od 01.02.2010.
    I faza (do 07.02.2010) - 4 kg
    II faza ..... - w trakcie

Awatar Neska83
    Neska83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Maidstone

Witajcie !!

Co do rozpoczecia diety to musisz sama zdecydowac...ja bede robia uderzeniowki 10 dni - a co tam...ide na zywiol...hahah:-)

wiec zalezy ile ty masz zamiar zrobic -zawsze mozesz dolaczyc sie po tygodniu...

MAKI KUKURYDZIANEJ nie mozna wcale - jemy tylko SKROBIE KUKURYDZIANA ale to tez dopiero od drugiej fazy....jako ze w pierwszej powinien byc najwiekszy spadek w tak krotkim czasie dlatego lepiej sie trzymac listy produktow dozwolonych w ksiazce...

Otreby mozna juz od fazy I a nawet chyba sa zalecane- sa to 2 lyzki owsianych, gdzies wyczytalam ze nawet 3 - ale moze to w pozniejszej fazie - musze sprawdzic.

Cytat Zamieszczone przez asiurka Zobacz posta
    Witajcie!

Witam serdecznie....wiecej nas tutaj - to zawsze razniejm wiec mam nadzieje ze bedziesz to zagladac;-)

Cytat Zamieszczone przez przeztrudydogwiazd Zobacz posta
    Witaj życzę Ci powodzenia i wytrwałości na pewno uda Ci się pozbyć zbędnych, bardzo przez Nas kobietki nie lubianych kilogramów trzymam kciuki

Dziekuje bardzo...i tobie rozniez zycze duzych spadkow:-) A tej wytrwalosci to bedzie mi potrzeba...oj bedzie:-)

Cytat Zamieszczone przez Halamka Zobacz posta

Nie boj sie....ja tez nie wiem jak dlugo wytrzymam bo zazwyczaj moje diety konczyly sie bardzo szybko, mam nadzieje ze w przypadku tej tak nie bedzie:-)

Co do wagi startowej...o zgrozo...wczoraj rozmawialam z mama...i okazalo sie zeby waga byla prawidlowa trzeba wage postawic na podlodze a nie wazyc sie na wykladzinie tak jak ja waga zaklamana wyjdzie....iii...okazalo sie ze waze o cale 4 kg wiecej. Co oznacza ze bede musiala zmienic moj suwaczek na wyzsza wage….ja I tak nie wyszlam na tym az tak zel…bo u mojego partnera okazalo sie ze rownica jest 6kg…hehehe…mam nauczke :-)

Nowa akcja 40 dniowa

Awatar bloondi83
    bloondi83 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    london

Cytat Zamieszczone przez MinnieMin Zobacz posta
    Czesc dziewczyny
    Ciesze sie ze was znalazlam bo szczerze mowiac tez myslalam o tym aby zaczac odchudzanie od 1.02.
    czytam wasze wypowiedzi i stwierdzam ze z taka grupa wsparcia daleko mozna zajsc
    Tylko jak widze wy wszystkie na dukanie chcecie sie odchudzac, a ja myslalm o tym aby po postu ograniczac jedzenia, cwiczyc... a nie stosowac konkretnej diety bo u mnie ciezko by bylo sie dostosowywac ze wzgledu na codzienne zajecia.
    Ale bardzo chetnie dolacze sie do waszej grupy ;D
    Tym bardziej ze w kwietniu mam wesele i mysle juz dzis o tym aby jakos wtedy wygladac ;P
    Pozdrawiam

---------- Wiadomość dodana o 12:04 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:53 ----------

Acha, mam jeszcze jedna propozycje : moze bedziemy sie wazyc zawsze w np. sobote rano zeby wiedzic czy mamy jakies efekty w odchudzaniu po calym tygodniu??
    Co wy na to?

Po kilku dniach dieta staje się czymś normalnym ... nie czujesz presji tak jak na innych że np. masz mięso ograniczać itd... Wszystko można zastąpić.Ja polecam Dukanie , bo nie chodzę głodna i chudnę

NIGDY WIĘCEJ BIAŁYCH FLAG!!

Strona 2 z 143 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 102 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów