Witam, kilka słów o mnie. Na diecie jestem odkąd tylko pamiętam z róznymi efektami. Po forum buszowałam duzo wcześniej i jak nagle się pojawiłam tak nagle zniknęłam, już nawet nie pamietam swojego loginu ani hasła - musiałam zalogować sie ponownie.
Obecnie jestem mamą 1,5 miesięcznego Adrianka kilogramy ciążowe już zgubiłam ( było ich ok 10), niestety przed zajściem w ciążę przytyłam sporo i to w niecałe pół roku ok 9 kg.
Zdecydowałam się odchudzać razem z Dukanem , bo już nie widze dla siebie ratunku. Liczenie kalorii jest nie dla mnie i musze mieć określone żelazne zasady. Martwię się cenami, bo jednak taki sposób odżywiania jest troszke drogi, szczególnie gdy bazą jest mięsko i ryby a reszta (nabiał) to dodatki. Zakupiłam sobie też książke i studiowałam prawie przez cały okres ciąży a mimo to mam wiele wątpliwości co do swojego menu.
Od 7 lutego jestem na uderzeniówce i myślę, że kilka błędów już popełniłam ale nie wycofuję się tylko brnę dalej do przodu. Dziś zrobiłam sobie test Dukana i wyszło mi , że na I fazie powinnam być 6 dni ( przyznam szczerze, że myślałam o 8-10 przed wykonaniem testu w wersji angielskiej). Obecnie ważę 87 kg a chciałabym osiągnąć wagę 65 kg i mam nadzieję, ze podołam.
Chciałabym prosić doświadczone koleżanki dukanki o napisanie mi swojego menu ale również w wersji ilościowej tzn - jak ktoś pisze, że zrobił sobie rybke czy jakieś mięsko na obiad to ile tej ryby małą kostkę czy np jak w paczce są 4 filety to 2 sztuki czy mniej.
A moje menu wyglada mniej więcej tak:
rano: kawa z mlekiem
ok godz 11-12 śniadanie np placuszki dukana z całej porcji ( łyżka serka homo, jako, ortęby pszenne i owsiane)
ok 14 poł pojedynczego fileta z piersi kurczaka
ok 17-18 drugie poł fileta z piersi kurczaka
lub
rano - kawa z mlekiem
sniadanie: 1 bułka dukanowska (z jednej łyżki masy) z szynką wieprzową + 2 bułki z jajecznicą z 2 jajek
przekąska: np jogurt naturalny 150 gr z otrebami pszennymi - 3 łyżeczki
obiad: 3 filety ryby pieczonej w foli z sosem jogurtowo-musztardowym
kolacja: placuszki dukana lub 2 jajka na miekko / salatka z tuńczyka z jajkiem
z reguły jem 4 posiłki ale to jest roznie, w zalezności jak dzidzius mi pozwala.
Piję sporo herbaty nie słodzę w ogóle i wodę niegazowanej. razem ok 2 litrów płynów ale herbata przeważa.
Czy w II fazie mozna jeść więcej warzyw niż produktów proteinowych i nabiałowych?
Mam jeszcze pytanie bardzo lubię owsiankę na mleku czy zatem moge codziennie ją jeść na śniadanie i czy mleko moze być 2 %.?
Odnośnie jogurtów to na co mam zwracać uwagę na węglowodany czy na tłuszcze? czego ma być mało? - tych 0 % u mnie w sklepie nie ma. Ja mam jogurty zott Białko 4,9g - wegle 4,2 - tłuszcze 3,0 g w 100 gramach.
Proszę o jakies wskazówki i sugestie w sprawie mojego dietkowania.
Za jakies błedy i literówki przepraszam, ale pisze w pośpiechu gdy synek śpi
Z góry dziękuję za odzewi zapraszam osoby chętne do wspólnej walki z tłuszczykiem.