Strona 1 z 48 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 476

Wątek: Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Awatar Adria30
    Adria30 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódz

Arrow Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Witam, kilka słów o mnie. Na diecie jestem odkąd tylko pamiętam z róznymi efektami. Po forum buszowałam duzo wcześniej i jak nagle się pojawiłam tak nagle zniknęłam, już nawet nie pamietam swojego loginu ani hasła - musiałam zalogować sie ponownie.

Obecnie jestem mamą 1,5 miesięcznego Adrianka kilogramy ciążowe już zgubiłam ( było ich ok 10), niestety przed zajściem w ciążę przytyłam sporo i to w niecałe pół roku ok 9 kg.

Zdecydowałam się odchudzać razem z Dukanem , bo już nie widze dla siebie ratunku. Liczenie kalorii jest nie dla mnie i musze mieć określone żelazne zasady. Martwię się cenami, bo jednak taki sposób odżywiania jest troszke drogi, szczególnie gdy bazą jest mięsko i ryby a reszta (nabiał) to dodatki. Zakupiłam sobie też książke i studiowałam prawie przez cały okres ciąży a mimo to mam wiele wątpliwości co do swojego menu.
    Od 7 lutego jestem na uderzeniówce i myślę, że kilka błędów już popełniłam ale nie wycofuję się tylko brnę dalej do przodu. Dziś zrobiłam sobie test Dukana i wyszło mi , że na I fazie powinnam być 6 dni ( przyznam szczerze, że myślałam o 8-10 przed wykonaniem testu w wersji angielskiej). Obecnie ważę 87 kg a chciałabym osiągnąć wagę 65 kg i mam nadzieję, ze podołam.

Chciałabym prosić doświadczone koleżanki dukanki o napisanie mi swojego menu ale również w wersji ilościowej tzn - jak ktoś pisze, że zrobił sobie rybke czy jakieś mięsko na obiad to ile tej ryby małą kostkę czy np jak w paczce są 4 filety to 2 sztuki czy mniej.

A moje menu wyglada mniej więcej tak:

rano: kawa z mlekiem
    ok godz 11-12 śniadanie np placuszki dukana z całej porcji ( łyżka serka homo, jako, ortęby pszenne i owsiane)
    ok 14 poł pojedynczego fileta z piersi kurczaka
    ok 17-18 drugie poł fileta z piersi kurczaka

lub
    rano - kawa z mlekiem
    sniadanie: 1 bułka dukanowska (z jednej łyżki masy) z szynką wieprzową + 2 bułki z jajecznicą z 2 jajek
    przekąska: np jogurt naturalny 150 gr z otrebami pszennymi - 3 łyżeczki
    obiad: 3 filety ryby pieczonej w foli z sosem jogurtowo-musztardowym
    kolacja: placuszki dukana lub 2 jajka na miekko / salatka z tuńczyka z jajkiem

z reguły jem 4 posiłki ale to jest roznie, w zalezności jak dzidzius mi pozwala.
    Piję sporo herbaty nie słodzę w ogóle i wodę niegazowanej. razem ok 2 litrów płynów ale herbata przeważa.

Czy w II fazie mozna jeść więcej warzyw niż produktów proteinowych i nabiałowych?
    Mam jeszcze pytanie bardzo lubię owsiankę na mleku czy zatem moge codziennie ją jeść na śniadanie i czy mleko moze być 2 %.?
    Odnośnie jogurtów to na co mam zwracać uwagę na węglowodany czy na tłuszcze? czego ma być mało? - tych 0 % u mnie w sklepie nie ma. Ja mam jogurty zott Białko 4,9g - wegle 4,2 - tłuszcze 3,0 g w 100 gramach.

Proszę o jakies wskazówki i sugestie w sprawie mojego dietkowania.

Za jakies błedy i literówki przepraszam, ale pisze w pośpiechu gdy synek śpi

Z góry dziękuję za odzew i zapraszam osoby chętne do wspólnej walki z tłuszczykiem.

Awatar AgaChod
    AgaChod jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Witam!!!
    Ja też zaczełam 7 lutego
    Mam troszkę mniej do zrzucenia, ale może pomęczymy się razem?

Ekspertem co do diety ducana nie jestem - ale sporo czytałam; no i na dietach też jestem odkąd pamiętam...

Co do twojego jadłospisu, to wydaje mi się ,że przede wszystkim za późno jesz śniadanko ( kawa to nie śniadanie)
    śniadanie to podstawa i powinno się je jeść niemalże zaraz po wstaniu z łóżka ( do 2 godzin maksymalnie).
    W pierwszym jadłospisie to troszkę za mało jedzonka ( pół fileta na obiad? ) z tego co czytałam to dieta Dukana nie polega na głodzeniu się . Im więcej czystego białka tym więcej tłuszczu spalonego - co nie znaczy żeby się objadać tylko, żeby zaspokajać głód.

W drugim jadłospisie trochę za dużo otrębów - dozwolona ilość to 3 łyżki dziennie i tego powinniśmy się trzymać.
    pozdrowienia i powodzenia
    Ostatnio edytowane przez AgaChod ; 12-02-2011 o 16:23

Awatar Adria30
    Mieszka w
    łódz

Witam

Aga zapraszam do wspólnej walki będzie mi bardzo miło. Też jesteś na Dukanie? MI w teście wyszło, że do lipca powinnam schudnąć 20 kg. Troszkę jestem rozczarowana ale juz mi przeszło i dąże do celu. Dzis ostatni dzień I fazy zobaczymy jak będzie dalej.

Masz rację z tymi otrębami ja nawet nie zauważyłam, że jest ich wiecej niż potrzeba heheh
    Ja wiem, że nie mogę sie opierać na kawie rano ale zanim obrobie sie z moim maleństwem to mogę zjeść pierwszy posiłek dopiero ok 12.

dziś zjedzone: tradycyjnie kawa z mlekiem, 3 bułki dukana z twarożkiem, na obiad cały filetz piersi kurczaka z przyprawami prowansalskimi, i serek homo waniliowy ok 200 g. 1.5 l wody i herbata kilka kubków.

Awatar AgaChod
    Mieszka w
    Kraków

Hej

Tak też jestem na dukanie już II faza i wybrałam 1/1 bo wydaje mi się mniej monotonna , a czytałam na forum że podobno ma podobne osiągi jak 5/5.
    Co do śniadanka to radziłabym wrzucić jakiś serek ziarnisty oczywiście light do tej kawki a ok 12 porządnego omleta.

Ale rób jak tylko Ci dzidziulek pozwala... wiem co to ból
    Moje łobuzy też nieźle dawały mi w kość ( różnica wieku nie
    całe 2 lata ) Wojtek jak Napoleon zminimalizował ilość godzin snu do minimum - potrafił wstawać o 4 rano. Niestety z wiekiem mu nie przeszło cały czas wstaje jako pierwszy w domu ok 6.00

Czytam obecnie książkę Dukana i doczytałam się o owsiance - jest bardzo wskazana ale z przepisowej ilośći "owsa" mleko 2% jak najbardziej.

---------- Wiadomość dodana 13-02-2011 o 09:28 ---------- Poprzednia wiadomość dodana 12-02-2011 o 19:32 ----------

Jak tam nowy dzionek?
    u mnie kolejne 0,400 hurra
    pozdrowionka

Inka35 jest nieaktywny Nowy na forum

To może i ja do Was przyłączę Jestem na diecie od 8.01.2011, ale nawet nie wiem ile schudłam, bo bateria mi wysiadła w wadze i mam problem z dokupieniem. Podobno widać już po mnie, że schudłam. Ja po zrobieniu testu Dukana miałam być 2 dni w Ifazie. Potem zrobiłam sobie 1/1, ale teraz to cały czas jestem na P+W, bo mam małego synusia ( 3go zresztą 1,5roku i karmię go jeszcze piersią. Także u mnie też nie jest lekko, aby trzymać się ściśle diety. Ja mam bardzo dużo do zrzucenia i się nie poddam!

Awatar justine2011
    justine2011 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koźle

Witam!
    Czy ja też mogę do was dłlączyć.?
    Dietę Dukana zaczęłam 8 lutego 2011.Dziś jestem 6 dzień w I fazie.spadło mi 2,9kg od wtorku.Jutro ostatni dzień w I fazie a od wtorku II faza.
    według Twojego menu Adria30 to ja jem o wiele więcej a i tak jestem głodna między posiłakmi,chociaż juz trochę się przyzwyczaiłam.
    Przeczytałam 3 ksiązki Dukana.Fazę II zrobię 5/5 spróbuję jak będzie ciężko to zmienię na 1/1.
    Dozrzucenia ma dosyć dużo aż wstyd się przyznać ok 30 kg.

Awatar Adria30
    Mieszka w
    łódz

Arrow Odp: Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Witam Nowe koleżanki

Aga gratuluję dzieciaczków przynajmniej nie zaspisz budzik zapewniony i to nie byle jaki na pewno nie można go wyłączyc i dalej drzemać czyli wszystko zrobine będzie na czas i dzięki za info odnośnie owsianki
    Inka , Justine fajnie, że dołączyłyście do nas miło będzie sie wspierać i motywować w razie kryzysu. Ja zanotowałam dziś pierwszy spadek wagi na pierwszej fazie zrzuciłam coś ok 3 kg nie mam wagi takiej dokładnej wiec mogą pojawiać sie odchylenia.
    Dziewczyny cieszę się, ze waga wam spada to bardzo pocieszające i motywujące.
    Inka również gratuluje dzieciaczków.

Od dzis zaczęłam II fazę i mam zamiar wytrwać w systemie 5/5 ale w razie jakichś kłopotów zatosuję 1/1. Co prawda nie wiem jakie sa rezulatay ale wierzę wam na słowo, że niezłe Faktycznie 5 dni proteinowych tracają monotonią, szczególnie gdy nie ma zbyt duzo czasu na pichcenie w kuchni.

Ja dziś cały dzień zajadam się drobiem i pieczarkami. Kupiłam reklamówke pieczarek wiec chyba szybko popadne w rutynę

Jak minął wam weekend kobietki? MI upłynął w miłej atmosferze. Niedawno pojechali goście wiec usiadłam by coś skrobnąc. Pozdrawiam serdecznie

Inka35 jest nieaktywny Nowy na forum

Ja dziś zrobiłam sernik dietetyczny i powiem że dość smaczny. A jaki pulchny się zrobił, chyba po tym słodziku Nawet moi mężczyźni go jedli. Jak jutro mi mąż kupi baterię to wkońcu się zważę i jak będzie kiepsko to przejdę na 5/5.
    Pozdrawiam Was i cieszę się, że będziemy razem chudły

Awatar AgaChod
    Mieszka w
    Kraków

Witam nowe koleżanki!!!!

Też dzisiaj upiekłam serniczek. Specjalnie wybrałam się do M1 na piechotę po słodzik ( ok 30min szybkiego marszu w jedną stronę, niezła determinacja co?) - naprawdę dobry. Chłopaki posypał sobie cukrem pudrem i pochwalili ; )
    Zobaczymy co jutro waga pokaże...
    powodzenia!!!

Awatar justine2011
    justine2011 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koźle

Smile Odp: Ja też dukam - wzloty i upadki pewnej 30-stki

Ja wczoraj byłam na urodzinach u wujka nawet nie ciągło mnie do słodkiego ale jak wrócłam to odrazu czytałam przepisy na ciasta, miałam ochote na sernik,jeszcze nie mogę ale w II fazie już tak.Do dziś za mną chodzi sernik może spróbuję znalazłam nawet przepis na biszopt,ciekawe czy dobry.
    Dziewczyny może wklejcie swoje przepisy na serniki.Spróbujemy!

Strona 1 z 48 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów