Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29 37 38 39 40 41 49 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 503
Like Tree211Lubią to

Wątek: IV faza diety proteinowej dukana - Część 8

Awatar Goldwingerka1800
    Goldwingerka1800 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Dziki Zachód

Domyślnie Odp: IV faza diety proteinowej dukana - Część 8

To i ja się przyłączam , moja waga wywaliła jęzor, w szyderczym uśmechu.
    No cóż, raz można +500g, ale co tam "luzik w ramionkach"

Zapraszam na kawkę, bez ciasta, aby nie powodować wzrostów
    U mnie leje, juz drugi dzień

---------- Wiadomość dodana o 07:45 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:15 ----------

Oto przepis:

Ciasto nie jest pracochłonne

Składniki:
    +++++++++++

10 dkg margaryny
    12,5 dkg cukru pudru
    4 żółtka (białka po 2, wlewy do osobnych szklanek)
    20 dkg cukru pudru
    1 całe jajko
    15 dkg mąki tortowej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

2 paczki migdałów-płatki (po 100g)
    3 galaretki owocowe (smak wg dodanych owoców)
    0,5l śmietany kremówki
    2 cukry waniliowe
    2 opakowania Fix śmietanowy -zagęstnik
    2 puszki np. brzoskiwiń w lekkim syropie

WYKONANIE
    ==============
    Galaretkę zalać 4 szklankami wrzątku, rozmieszać i postawić aby lekko stężała.

mąkę, margarynę, 12,5 dkg cukru pudru, całe jajko, 4 żółtka, proszek do pieczenia, wyrobić w miseczce(będzie takie luźne ciasto)
    następnie podzielić je na dwie równe częśći, i rozsmarować na pergaminie.
    Na pierwszą część wylewamy ubite 2 białka na sztywno z cukrem pudrem, na to rozsypujemy 1 paczkę (100g) płatków migdałowych.
    Pieczemy w temp. 170 st.C - 25 min. Wyjmujemy z pieca, i z foremki aby ostygło.
    W to miejsce do foremki wkładamy drugie ciasto przygotowane w ten sam sposób co pierwsze, i pieczemy.
    Po upieczeniu schładzamy, następnie wylewamy lekko zgęstniałą galaretkę(takie gluty), na to wykładamy pokrojone w kosteczkę owoce.
    Ze śmietany , sztywnika, cukru waniliowego ubijamy śmietanę, którą następnie rozsmarowujemy na galarectce i owocach.
    Przykrywamy drugim upieczonym ciastem, lekko dociskamy, i odstawiamy do całkowitego stężenia.

Smacznego

---------- Wiadomość dodana o 07:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:45 ----------

No, co jest ????
    TINGO pojawiła się, i zniknęła ,jak murzyn na pasach
    A reszta co ???? zalało Was tym deszczem ???
    Sonka i Kinia są usprawiedliwone, a WY ????
    Oj, coś nam wątek zamiera

IV faza od 8 listopada 2010r.
    II podejście 5.01.2020r
    Nie jestem idealna, ale wystarczająco dobra.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Goldwingerka1800 Zobacz posta
    No cóż, raz można +500g, ale co tam "luzik w ramionkach"
    Witajcie.Niedzielę zakończyłam poniżej 1700kcal, ale było trudno, obiadową porą jechałam już po krawędzi.Ale wiesz mnie ratowało jedno sformulowanie z twojego posta "zachowując uczciwość względem siebie".To mi trafiło głęboko do serca , duszy i rozumu i pozwala się tego czepić(na razie, ale liczę na trwały efekt). Ja mam bzika na punkcie dotrzymywania słowa(dałam słowo mamie przed śmiercią, że będę chodzić w niedzielę na mszę, i wstyd się przyznać chodzę nie dlatego, że tak jest w przykazaniach i ze taką mam potrzebę w duszy, tylko, że nie umiem złamać danej obietnicy), drugi bzik jest na punkcie niekradzenia.Bardzo męczace jest np jak zorientuję się w domu czy po wyjściu ze sklepu, że pomylono się na moją korzyść.Gdy się wracam , żeby oddać , albo przy najbliżym płaceniu dodaję mówiąc, że byłam winna patrzą na mnie jak na dziwadło.Ja wiem , że to zbyt skrupulatne sumienie, ale takie w tym punkcie mam.Nie rozumiem kryminalistów(jak można napaść, okaleczyć,zabić, okraść i z tym szczęśliwie żyć). No ale jest w dekalogu jeszcze kilka przykazań i na nie jestem już mniej ortodoksyjna (no może byłam w młodości, w końcu krew nie woda).No i łakomstwo tez jest grzechem i nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu..
    No liczenie kalorii(w niedziele piszę sobie na karteczce dane do wyliczenia w poniedziałek na komputerze) pozwala mi już mieć orientację co już mam w brzuchu, a co niosę do paszczy.No po makaronie ze szpinakiem na oleju zachciało mi się deseru, miałam pudding smakija(194kcal), no na deser jeszcze mógłby być, ale ja zarepetowałam i to już było 388kcal+395=783.No ale wtedy mi się przypomniało , że nie dotrzymuję danego sobie i wam słowa , bilans dzienny był jeszcze do uratowania, poszła woda, cola w ruch i na kolacje spory brokuł z serkiem czosnkowym President( 220 kcal).I wylądowałam na 1641 kcal dziennie , to wielkie żarcie zrobiłam w porze obiadu i dziś rano na wadze było tyle co po drugim proto.Jestem -300g od 1 marca.Nie jest źle.
    Liczenie kcal jest obrzydłe , ale daje kaganiec, a tego moja chciwa paszcza niestety potrzebuje.Lecę do roboty, odezwę się jeszcze, bo chcę parę postów skomentować, ale koło południa, jak się obrobię.
    Goldwingerka1800 and Sonka57 like this.

Kasiek68 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez Sonka57 Zobacz posta
    Podobno metoda ...usg lub mammogr......jest zalezna od budowy tkanki gruczołowej piersi......innej u młodszych kobiet a innej u starszych.....a tak sobie kiedyś pomyslałam, czy nie warto byłoby zrobic sobie i jedno na NFZ i drugie-prywatnie, albo tylko to co jest bardziej dokładne....chyba popytam u źródła .
    popytaj...ale to chyba zależy najbardziej od osoby wykonującej /opisującej/ te badanie tak przynajmniej mi się wydaje

---------- Wiadomość dodana o 09:48 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:45 ----------

Cytat Zamieszczone przez kinia09 Zobacz posta
    Narazie nie mam innego pomysłu na obiady, które można zabrać ze sobą.
    Kinia tu jest przepis na pyszne kotlety z tuńczyka z puszki...smakują jak kotleciki. szybkie tanie i smaczne, polecam:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

---------- Wiadomość dodana o 10:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:48 ----------

HALUSKA, ANTONA gdzie jesteście??????????????????????????????
    meldować się tu szybko...

strasznie się martwię Antoną bo nie mam z nią żadnego kontaktu od kilku tygodni /mam nadzieję ze nic złego się nie stało/
    z Dukanem od 18.01.2010 (-24 kg) IV faza od 11.03.2011
    Nie pozwólmy by nasze nowe ubrania stały się za ciasne!!!!

GrubaKreska jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    28

Cytat Zamieszczone przez Kasiek68 Zobacz posta
    popytaj...ale to chyba zależy najbardziej od osoby wykonującej /opisującej/ te badanie tak przynajmniej mi się wydaje
    Kasiu, poczytaj to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] skrócie chodzi o to że tkanka gruczołowa i tkanka tłuszczowa są w innym" kolorze" na usg a w innym na rentgenie. I to samo guzy- zatem jeśli mamy więcej tkanki gruczołowej to lepiej zrobić usg, a jeśli tłuszczowej to rentgen-bo inaczej to guz może być niewidoczny bo będzie w kolorze tychże tkanek. Z wiekiem ubywa t.g a przybywa t.t...chyba że toś bierze hormony to może być inaczej-ale spokojnie jak zachodzi potrzeba to wysyłają na to "drugie" badanie...ehhh...zagmatwałam...lepiej przeczytajcie ten link..
    Kasiek68 and Sonka57 like this.

01.2011-78kg!; 06.2011-Dukan start:73kg, 09.2011-początek IIIf:65kg!!
    20.12.2011-początek IVf: 63,6kg! ( na IV najniższa osiągnięta 58,2kg!!!!)

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Cytat Zamieszczone przez kinia09 Zobacz posta
    Jest tyle co po świętach a więc do suwaczka brakuje duuuuuuużo.Nic to, trzeba płacić za własną głupotę i łakomstwo
    U mnie dużo mniej niż po świętach ale.....................reszta się zgadza.

Poddanie się i co za tym idzie użalanie się nad sobą to w moim przypadku ciche pozwolenie na osiedlenie się nowej, gorszej wagi na stałe..................powrót do zasad i przestrzegania limitu kalorycznego to ustabilizowanie metabolizmu i powrót do stałych choć malutkich spadków.......jak długo nie wiem, ale zależy mi aby najpierw do wagi z paseczka potem do 75 + .

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar Goldwingerka1800
    Mieszka w
    Dziki Zachód

Cytat Zamieszczone przez Sonka57 Zobacz posta
    U mnie dużo mniej niż po świętach ale.....................reszta się zgadza.

Poddanie się i co za tym idzie użalanie się nad sobą to w moim przypadku ciche pozwolenie na osiedlenie się nowej, gorszej wagi na stałe..................powrót do zasad i przestrzegania limitu kalorycznego to ustabilizowanie metabolizmu i powrót do stałych choć malutkich spadków.......jak długo nie wiem, ale zależy mi aby najpierw do wagi z paseczka potem do 75 + .
    A ja od rana , wzięłam się za bary z wagą, i gonię "dziada" , aby mu się nie wydawało to tamto
    Sonka, podaj rękę, razem "dziady" pogonimy

---------- Wiadomość dodana o 11:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:02 ----------

HALUSKA, ANTONA gdzie jesteście??????????????????????????????
    meldować się tu szybko...
    strasznie się martwię Antoną bo nie mam z nią żadnego kontaktu od kilku tygodni /mam nadzieję ze nic złego się nie stało/
    Kasiek, przyłączam się do nawoływań wracajcie dziewczyny

II podejście 5.01.2020r

GrubaKreska jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    28

Cytat Zamieszczone przez Goldwingerka1800 Zobacz posta
    A ja od rana , wzięłam się za bary z wagą, i gonię "dziada" , aby mu się nie wydawało to tamto
    Sonka, podaj rękę, razem "dziady" pogonimy
    no to wychodzi na to że ja wczoraj dziada przegoniłam do Was-bo wczoraj grzeczniutko "mlekowałam"-ale dziś dziad wrócił do mnie od rana i ciągle namawia mnie na to i tamto...ale dziad nie dziad-na taki deszcz wygonić???serca nie mam...

01.2011-78kg!; 06.2011-Dukan start:73kg, 09.2011-początek IIIf:65kg!!
    20.12.2011-początek IVf: 63,6kg! ( na IV najniższa osiągnięta 58,2kg!!!!)

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witajcie!

tu jest przepis na pyszne kotlety z tuńczyka z puszki
    Kasiek- dzieki za fajny przepis-bardzoe mi sie juz na sam wid podoba! Jutro go wyprobuje!

Goldi-twoj przepis tez jest bardzo ciekawy, chcialam sie zapytac tylko-w jakiej formie go pieczesz? Czy to jest przepis na duza prostokatna czy na taka tortowa- Moze sie pokusze zrobic je na jampreze?

Tinnus-ty mnie zadziwiasz diewczyno sila charakteru! Podziwiam Cie szczerze!

Pisalam na NK do naszej Halinki. Mowi, ze potrzebuje jeszcze troche czasu. Napisalam jej, ze za nia tesknimy...

Ja dzisiaj mialam 67,5 kilo na wadze. Spadl naddatek poimprezowy, jeszcze ciut i dogonie moze (przed nstepna impreza!) suwaczek!

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Kreseczka- przeczytałam i dużo się dowiedziałam, wprawdzie nie biorę HTZ i powinnam poprzestać na mammografii, ale zapytam swojego lekarza czy nie byłoby dobrze wykonać sobie latem usg, zobaczę co mi podpowie, a ponieważ pójdę prywatnie rozmowa będzie dłuższa i rzetelniejsza . Dzięki Tobie wiem o co zapytać w razie ew. rejestracji do usg.

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar Goldwingerka1800
    Mieszka w
    Dziki Zachód

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Goldi-twoj przepis tez jest bardzo ciekawy, chcialam sie zapytac tylko-w jakiej formie go pieczesz? Czy to jest przepis na duza prostokatna czy na taka tortowa- Moze sie pokusze zrobic je na jampreze?
    Duża 36/25 cm wysoka.
    Brawo za spadek, dziękuję za info o Halusce

II podejście 5.01.2020r

Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29 37 38 39 40 41 49 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów