O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury
a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana
Cześć dziewczyny, ja również się dołączam do opinii, że ten post to świetna sprawa. Sama dość mocno się wyedukowałam przed przystąpieniem do diety, więc raczej rzadko mam wątpliwości, ale jednak się zdarzają...
I tak dziś sprawdziłam w markecie zottorellę, która jest w przepisach na dukanie i ma 8,5% tłuszczu, jak dla mnie to się nie nadaje, a co Wy o tym sądzicie?
A poza tym codziennie jem jeden mały owocowy jogurt light, choć wiem, że to jednak spore odstępstwo, ale w ogóle nie przeszkadza mi to w chudnięciu, a skutecznie zabija tzw. napady na słodycze jakie dotychczas miałam. Także moim zdaniem nie ma co się na siłę zmuszać do ich odstawienia, bo mają zaledwie 90kcal w opakowaniu, a jeśli stanowią jeden posiłek (typu podwieczorek), to nikomu nie zaszkodzą-jednak każdy powinien to na sobie sprawdzić indywidualnie-jeśli komuś zaburzy chudnięcie-odstawić.
Pozdrawiam ciepło piekąc pierwszy w życiu chleb dukankowy
---------- Wiadomość dodana o 00:38 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 00:35 ----------
Aha i jeszcze jedno! Konsultowałam tą naszą dietkę ze znajomym dietetykiem. Powiedział mi, że można maksymalnie zjadać 2g białka na każdy kilogram ciała dziennie, jeśli jesteśmy aktywni-czyli min. 3 razy w tyg sport i jeśli dużo pijemy-to są w stanie przerobić nasze nerki. To tak poza opinia samego Dukana![]()
Tu jestem: Zmotywowana sukcesem Karo27, Karolina27 bierze się za siebie! - Grupy Wsparcia Dieta.pl
Ćwiczenia do końca roku:
Znajomemu dietetykowi chyba nie chciało się zgłębić zasad diety Dukana?
Te 2g, i to na 1 kg naszej wagi DOCELOWEJ, a nie obecnej, to owszem, norma i zalecenia dietetyczne, ale w dietach, gdzie dostarcza się węgle i tłuszcz.
A my jesteśmy na diecie BIAŁKOWEJ, dla nas białka są podstawą i tym własnie dr Dukan zajmuje sie od lat, opracowywaniem diety z innym udziałem białek, niż w pozostałych dietach.
A efekty naszych "weteranek", ich wyniki w diecie i ich wyniki badań mówią same za siebie - ten zwiększony udział białek nam nie szkodzi, a pomaga!
Witam!!
Ciesze sie ze do Was trafilamSuper wątek
Potrzebuje pomocy... musze kupic slodzik w proszku ale.... nigdzie nie moge go dostac wyczytalam gdzies ze jest dostepny w kauflandzie ale nie mam u siebie tego sklepu... Mozna wiec zapytac gdzie wy kupujecie to cudo ??![]()
Dziewczyny kupują lub zamawiają w aptece Sussina Gold - koszt około 10 zł. To zdaje się w proszku by nadawało sie do pieczenia, gdzieś mówiły ze ma niebieska nakrętkę, podejrzewam ze w wątku z produktami dukanowymi jest coś na ten temat, zreszta na glównym tez przed chwilą byla na ten temat dyskusja. Wiecej nie wiem bo nie używam. Pozdrawiam
A jak z bulionem w kostkach? Skład:
0,2 g białka
0,2 g węglowodanów
0,4 g tłuszczu
to wszystko na 100 ml.
Niby ok ale jak zrobiłam to było pełno oczek z tłuszczu na wierzchu, to nie wiem czy można? I jeśli tak to ile na dzień maksymalnie?
Faza I, dzień 2.
Dzis 2 dzien diety a ja nie wiem co bede jescj jutro. ja znowu zobacze bialy ser z szynka, albo jajko i filet z kurczaka to oszaleje![]()
jadlam to wczoraj, jadlam to dzis... a co jutro?
co jadlyscie ciekaego w I fazie? moze mam zle nastawienie....
pozdrawiam cieplutko