Strona 11 z 599 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 21 61 111 511 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 5988

Wątek: Czy jem zgodnie z Dukanem czyli dietowanie na Dukanie

Awatar yvaaaaa
    yvaaaaa jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Czy jem zgodnie z Dukanem czyli dietowanie na Dukanie

Cytat Zamieszczone przez Goyya29 Zobacz posta
    a czy ktos sie spotkal z parowkami z szynki w lidlu,z tej serii linessa?odtluszczone,18%tl ale 8 z tego to te dobre,tluszcze-nie mam opakowania przed soba,wiec nie chce palnac glupstwa,chyba nasycone to sa? jak cos to przepisze metke
    ja znam te parówki, ale nie radzę, chyba, że w nadzwyczajnych okolicznościach. Kupowałam je we wrześniu, kiedy cały miesiąc spędziłam w delegacji i w hotelach. Są dobre na wyjazdy, ale jednak tłuste. Nie wiem, czy to ich wpływ, ale jak je jadłam to nie chudłam
    O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury

a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana

karolina27 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cześć dziewczyny, ja również się dołączam do opinii, że ten post to świetna sprawa. Sama dość mocno się wyedukowałam przed przystąpieniem do diety, więc raczej rzadko mam wątpliwości, ale jednak się zdarzają...
    I tak dziś sprawdziłam w markecie zottorellę, która jest w przepisach na dukanie i ma 8,5% tłuszczu, jak dla mnie to się nie nadaje, a co Wy o tym sądzicie?
    A poza tym codziennie jem jeden mały owocowy jogurt light, choć wiem, że to jednak spore odstępstwo, ale w ogóle nie przeszkadza mi to w chudnięciu, a skutecznie zabija tzw. napady na słodycze jakie dotychczas miałam. Także moim zdaniem nie ma co się na siłę zmuszać do ich odstawienia, bo mają zaledwie 90kcal w opakowaniu, a jeśli stanowią jeden posiłek (typu podwieczorek), to nikomu nie zaszkodzą-jednak każdy powinien to na sobie sprawdzić indywidualnie-jeśli komuś zaburzy chudnięcie-odstawić.
    Pozdrawiam ciepło piekąc pierwszy w życiu chleb dukankowy

---------- Wiadomość dodana o 00:38 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 00:35 ----------

Aha i jeszcze jedno! Konsultowałam tą naszą dietkę ze znajomym dietetykiem. Powiedział mi, że można maksymalnie zjadać 2g białka na każdy kilogram ciała dziennie, jeśli jesteśmy aktywni-czyli min. 3 razy w tyg sport i jeśli dużo pijemy-to są w stanie przerobić nasze nerki. To tak poza opinia samego Dukana

Awatar goszkaa
    goszkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez karolina27 Zobacz posta
    Aha i jeszcze jedno! Konsultowałam tą naszą dietkę ze znajomym dietetykiem. Powiedział mi, że można maksymalnie zjadać 2g białka na każdy kilogram ciała dziennie, jeśli jesteśmy aktywni-czyli min. 3 razy w tyg sport i jeśli dużo pijemy-to są w stanie przerobić nasze nerki. To tak poza opinia samego Dukana
    Znajomemu dietetykowi chyba nie chciało się zgłębić zasad diety Dukana?
    Te 2g, i to na 1 kg naszej wagi DOCELOWEJ, a nie obecnej, to owszem, norma i zalecenia dietetyczne, ale w dietach, gdzie dostarcza się węgle i tłuszcz.
    A my jesteśmy na diecie BIAŁKOWEJ, dla nas białka są podstawą i tym własnie dr Dukan zajmuje sie od lat, opracowywaniem diety z innym udziałem białek, niż w pozostałych dietach.
    A efekty naszych "weteranek", ich wyniki w diecie i ich wyniki badań mówią same za siebie - ten zwiększony udział białek nam nie szkodzi, a pomaga!

moszka jest nieaktywny Nowy na forum

Smile Odp: Czy jem zgodnie z Dukanem czyli dietowanie na Dukanie

Witam!!
    Ciesze sie ze do Was trafilam Super wątek
    Potrzebuje pomocy... musze kupic slodzik w proszku ale.... nigdzie nie moge go dostac wyczytalam gdzies ze jest dostepny w kauflandzie ale nie mam u siebie tego sklepu... Mozna wiec zapytac gdzie wy kupujecie to cudo ??

Awatar Kantarell
    Kantarell jest nieaktywny Znany na forum

Dziewczyny kupują lub zamawiają w aptece Sussina Gold - koszt około 10 zł. To zdaje się w proszku by nadawało sie do pieczenia, gdzieś mówiły ze ma niebieska nakrętkę, podejrzewam ze w wątku z produktami dukanowymi jest coś na ten temat, zreszta na glównym tez przed chwilą byla na ten temat dyskusja. Wiecej nie wiem bo nie używam. Pozdrawiam

marta135 Guest

A jak z bulionem w kostkach? Skład:
    0,2 g białka
    0,2 g węglowodanów
    0,4 g tłuszczu
    to wszystko na 100 ml.

Niby ok ale jak zrobiłam to było pełno oczek z tłuszczu na wierzchu, to nie wiem czy można? I jeśli tak to ile na dzień maksymalnie?

pompona jest nieaktywny Nowy na forum

Mój dzisiejszy jadłospis:
    -plaster szynki drobiowej
    -jeden cienki filet dorsza, pieczony w piekarniku (był ochydny! trafiłam na jakąś felerną rybę)
    -jog. nat. z otrębami, cynamonem i słodzikiem
    -dwie kawy czarne, parzone

marta135 Guest

Cytat Zamieszczone przez pompona Zobacz posta
    Mój dzisiejszy jadłospis:
    -plaster szynki drobiowej
    -jeden cienki filet dorsza, pieczony w piekarniku (był ochydny! trafiłam na jakąś felerną rybę)
    -jog. nat. z otrębami, cynamonem i słodzikiem
    -dwie kawy czarne, parzone
    Według mnie trochę za mało, chyba, że jeszcze będziesz coś jadła dziś.

Awatar Lady_Sue
    Lady_Sue jest nieaktywny Nowy na forum

Faza I, dzień 2.

Dzis 2 dzien diety a ja nie wiem co bede jescj jutro. ja znowu zobacze bialy ser z szynka, albo jajko i filet z kurczaka to oszaleje

jadlam to wczoraj, jadlam to dzis... a co jutro?
    co jadlyscie ciekaego w I fazie? moze mam zle nastawienie....

pozdrawiam cieplutko

pompona jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez marta135 Zobacz posta
    Według mnie trochę za mało, chyba, że jeszcze będziesz coś jadła dziś.
    pewnie zjem jeszcze jakąś kolację...

Kupiłam sobie wątróbkę drobiową ale za chiny ludowe nie wiem co z nią zrobić...

Strona 11 z 599 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 21 61 111 511 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów