Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jak wytrzymać na wakacjach za granicą?

Awatar Piraga
    Piraga jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Odp: Jak wytrzymać na wakacjach za granicą?

nitsh, kochana te 6 kilosów to zrzucisz do lipca a nie z końcem lipca

My jedziemy najprawdopodobniej na Ciovo, to jest koło Trogiru, aczkolwiek jak nam się tam nie spodoba, to znajdziemy jakąś inną miejscowość w pobliżu. Wyjazd za 2 tygodnie z małym haczykiem, o ile nie stanie się jakaś katastrofa, typu cięzka choroba gnoma (tfu, tfu). Więc w Chorwacji się raczej nie spotkamy, ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie spotkać się o wiele bliżej, wszak daleko od siebie nie mieszkamy i nie musimy w tym celu jechać na wakacje

Mnie alkohol nie ciągnie wcale, bo ogólnie mało pijąca jestem, gorzej z fastfoodami i lodami... Ja chyba tam postawię jednak na owoce morza, chociaż nie przepadam i drogie, to jednak biorąc pod uwagę mój wstręt ostatnio do protein wydaje się to być jedynym wyjściem. No i warzywa, trudno najwyżej opuszczę jedną P, przy mojej wadze i tak nie powinnam przytyć a może nawet uda się schudnać, jeśli nie będę grzeszyć.
    Aktualny suwak
    Najniższa, zanotowana waga
    Na dukanie od 22.04.2010 spadek z 85 do 70. III faza od 1.08.2010. Obecnie trochę III, trochę IV a tak naprawdę sama nie wiem co.

Karolinka01 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez nitsh9 Zobacz posta
    Karolinka.. jak to na wakacjach alkoholi unikac
    też się zastanawiam nad tym jak na wakacjach unikać nie tylko alkoholi ale też pysznych lodów, pizzy, gyrossa, kababów, sałatek z oliwą z oliwek( szczególnie w obcji all inclusive) ... no po prostu sie nie da ... pal sześć ... teraz bez wyjazdu za granice i z ćwiczeniami przytylo mi sie 2 kg ...nie dajmy sie zwariować ..czego sobie i Wam zyczę

---------- Wiadomość dodana o 06:07 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 06:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez Piraga Zobacz posta
    Wyjazd za 2 tygodnie
    to tak jak my ...jedziemy za 2 tygodnie

Awatar Piraga
    Mieszka w
    Kraków

Karolinko ważne, żeby jak już się zgrzeszyło nie myśleć "skoro raz zgrzeszyłam to mogę i drugi", tylko szybko wejść na właściwe tory i trwać dalej w postanowieniach. Dla mnie opcja All, by odpadała ze względu na bardzo słabą wolę. Wiem, że żarłabym i piła bez ograniczeń.
    Aktualny suwak
    Na dukanie od 22.04.2010 spadek z 85 do 70. III faza od 1.08.2010. Obecnie trochę III, trochę IV a tak naprawdę sama nie wiem co.

Mieszka w
    Wrocław

ja tam na wakacjach wolę obcje all inclusive zamiast czas spędzac na zakupach i gotowaniu ... i tak cenowo na to samo albo taniej wyjdzie 800zł hotel 4* z przelotem ubezpieczeniem, transeferem na osobe dorosła na tydzien ... w Turcji - a ile płacicie za Chorwacje?

---------- Wiadomość dodana o 09:10 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:08 ----------

a wydaje mi sie ze czy bede wybierała w restauracjach sklepach na wakcajach czy w restauracji all inclusive na to samo wyjdzie ...jak masz silna wolę i jakiś cel dasz rade jak nie to i tak sie nie uda - nie ma sie co oszukiwać

Awatar Piraga
    Mieszka w
    Kraków

Nie wiem ile nas to wyjdzie, bo organizujemy sobie sami. Jedziemy samochodem, zatrzymujemy się gdzie i kiedy chcemy, możemy pozwiedzać dużo więcej, niż na zorganizowanych wczasach, no i miejsce noclegowe możemy obejrzeć na żywo, zanim się zdecydujemy a nie polegac na obrazkach z katalogu. Oczywiście na takie zorganizowane wczasy też jeździliśmy i bardzo sobie chwaliłam, ale teraz chcemy pozwiedzać a nie siedzieć w jednym miejscu, stąd taki wybór.

---------- Wiadomość dodana o 10:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:13 ----------

Cytat Zamieszczone przez Karolinka01 Zobacz posta
    jak masz silna wolę
    No własnie o to chodzi, że ja nie mam i jakbym miała cos "za darmo" to byłoby mi sie dużo ciężej powstrzymać
    Aktualny suwak

Mieszka w
    Wrocław

No własnie o to chodzi, że ja nie mam i jakbym miała cos "za darmo" to byłoby mi sie dużo ciężej powstrzymać
    oj teraz tez masz całe sklepy do dyspozycji, cala lodówke w zasięgu reki i dajesz rade, tam tez dasz rade...

---------- Wiadomość dodana o 09:22 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:17 ----------

Nie wiem ile nas to wyjdzie, bo organizujemy sobie sami. Jedziemy samochodem, zatrzymujemy się gdzie i kiedy chcemy, możemy pozwiedzać dużo więcej, niż na zorganizowanych wczasach, no i miejsce noclegowe możemy obejrzeć na żywo, zanim się zdecydujemy a nie polegac na obrazkach z katalogu.
    no własnie nie wiadomo ile na co wydamy, trzeba mieć stale zapas pieniazków bo nie wiadomo kiedy cos w aucie nawali, ile beda kosztowały noclegi, wyzywienie i ewentualne leki czy lekarz ... ja wolę to zaplanowac wcześniej i opłacić a zabrac ze soba tylko na ewentualne sytuacje extra, lekarza, wynajęcie samochodu, prezenty

poza tym z małym dzieckiem nastawiam sie bardziej na stacjonarny wypoczynek niz wycieczki, wycieczek mam juz dosyc, najeździlam sie swego czasu jako pilot.

Awatar Piraga
    Mieszka w
    Kraków

Nie no, bez przesady, wiemy ile kosztują tam noclegi i mamy zaplanowaną odpowiednią kwotę na ten cel. Lekarz i samochód załatwia odpowiednie ubezpieczenie (to samo może się zresztą przytrafić i tutaj na miejscu, tez trzeba iść do lekarza a jak trzeba to chodze prywatnie i też trzeba auto naprawić). Zapas pieniędzy też zawsze mam, nie żyję od pierwszego do pierwszego, więc to wszystko jest rzeczą względną. Nie o to mi chodziło w tym watku, żeby dyskutować jaka forma wypoczynku jest najlepsza, bo ile osób, tyle preferencji.
    Aktualny suwak

Awatar madzialenka84
    madzialenka84 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    USA

Dziewczyny jadace do Chorwacji--> ja tez wybieram sie ze znajomymi do chorwacji w drugim tyg sierpnia, w sumie to mamy zamiar jechac w ciemno, jescze nie wiemy dokladnie gdzie. Moze mozecie cos polecic, jesli juz bylyscie, miasto, pensjonat/hotel a moze macie nawet linki do hoteli/pensjonatow do ktorych jedziecie lub kiedys bylyscie?

---------- Wiadomość dodana o 13:29 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:42 ----------

A jesli chodzi o diete za granica to ja po 16 dniach diety pojechalam na 5 dniowa wycieczke do Austrii na fazie PW. Jednka nie udalo mi sie trzymac diety -posilki sniadania i kolacje musialam jesc takie jakie byly no i jeszcz normalne kanapki robione na zwiedzanie, musiala jesc to co bylo, trudno. Po wycieczce znowu jestem na fazie P. jesli chodzi o wage to zadnego wzrostu wagi ,a nawet spadek o 0.5 gdyz bylo duzo spalania kalorii w postaci chodzenia.

Mysle ze na wyjezdzie jesli nie ma innej mozliwosci trzeba jesc to co jest dostepne, a potem normalnie wrocic do diety.

elaDudek jest nieaktywny Nowy na forum

Ja zwykle przygotowuje się fizycznie i mentalnie do wyjazdu więc jestem przygotowana na jakieś poznawanie smaków więc dietę delikatnie naciągam A do zmiany klimatu przygotowuje się czytając np takie strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . Gdzie można znaleźć porady gdzie i co zabrać

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów