Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: ile dni P i ile dni WP?

Mieszany widok

Ankaria ile dni P i ile dni WP? 24-10-2010, 07:03
Zombi007 Odp: ile dni P i ile dni WP? 24-10-2010, 08:05
Ankaria Odp: ile dni P i ile dni WP? 24-10-2010, 08:39
kania79 Odp: ile dni P i ile dni WP? 24-10-2010, 15:03
    Awatar Ankaria
    Ankaria jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław
    Wpisy na blogu
    16

Domyślnie ile dni P i ile dni WP?

Witam,
    jeżeli to już zostało gdzieś poruszone to bardzo przepraszam, ale nie znalazłam ;/

Od dzisiaj przechodzę do drugiej fazy (jeee!) i nie wiem, jak to ma wyglądać. W białej książce Dukan pisze, że najlepiej jest być 5 dni na proteinach a po nich 5 dni na warzywach+proteiny. W tej kolorowej, natomiast, jest napisane, że on kiedyś zalecał 5P/5WP, ale to przynosi podobny skutek do 1P/1PW. Z tego wynika, że 1P/1PW wydaje się być lepsze. No, ale z drugiej strony, w białej książce było napisane, że 1P/1PW jest dla osób, które chcą mało zrzucić (ja mam 'ponad' 20 kg). No i przyznam, że jestem lekko skonfundowana (uwielbiam to słowo, jest takie 'polskie' ) i nie wiem, jakim systemem iść. Proszę o radę/y.
    Ms Fatty Fatterson

Awatar Zombi007
    Zombi007 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: ile dni P i ile dni WP?

Ankaria - ja jestem na dukanie prawie od 8 miesięcy i cały czas idę systemem 5/5. Mi pasuje i jest wygodny, bo nie trzeba ciągle żonglować jadłospisem. Tyle, że ja zawsze kochałam mięcho i byłam na bakier z warzywami. Jeżeli 5/5 będzie dla ciebie za trudne, możesz od razu zdecydować się na 1/ lub schodzić z piątki stopniowo, zawsze zachowując tę samą ilość dni P i PW (znaczy się np. 4/4, 3/3, 2/2 i w końcu 1/1). Poeksperymentuj i zobacz, z czym się będziesz najlepiej czuła. Powodzenia w boju i gratuluję dobrego startu!

Start: 4 marca 2010, od 1 listopada 2010 eksperymenty z 3 fazą (waga z początku 3F: 63,6 kg)

Awatar Ankaria
    Ankaria jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław
    Wpisy na blogu
    16

No właśnie u mnie w tym problem, że ja nie przepadam za mięsem (ok, jedyne mięso jakie w pełni toleruję to kurczak, ale i tak tylko filety ;/), ryb delikatnie mówiąc nie znoszę (poza makrelą wędzoną i morszczukiem zapiekanym w folii), a nie chcę przesadzać z nabiałem (bo dzięki Wam wiem, że to niedobrze ). W fazie U chodziłam dość często głodna, bo nie bardzo miałam co jeść. A jak dochodzą warzywa to już mogę coś pokombinować i więcej zjeść i ryb, i mięsa. Wydaje mi się, że 5P/5PW nie będzie dla mnie dobry, bo przez 5 dni P będę chodzić głodna/głodnawa, a przez 5 dni PW pełna. A można sobie dowolnie wybrać ilość dni na P i na PW? Np przez 3 tygodnie wzięłabym 2P/2PW - czy to będzie miało taki sam efekt, jak 5P/5PW lub 1P/1PW? Dukan o tym nie pisał, a na pewno musiał się spotkać z takimi przypadkami, jak ja U mnie motywacja jest na jak najniższym możliwym poziomie i dlatego bardzo zależy mi na tym, żeby waga jednak leciała w dół. Nawet 1g dziennie, ale w dół. Który system najbardziej mi w tym pomoże? ;/
    Ms Fatty Fatterson

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

...moje i tylko moje zdanie...od stycznia do czarwca schudłam 17 kg,będąc ortodoksem dukanowym,a potem zaczęłam eksperymenty 1/1 3/3...i od czerwca "bujam się" i gonię własny ogon.............................................
    ..........na czystych proteinach polecam m.innymi flaczki (warzywa z rosołu oddajemy rodzinie lub jak ja psu),tatara (ciut cebulki i korniszona),galaretkę z indyczej golonki,pastę makrelowo-jajeczno-twarożkową...a cycka kurzego można przyrządzić naprawdę na xx sposobów....pewnie,że nie ma to jak P+W (właśnie zjadłam przepyszną sałatkę kebabową),ale i same proteiny idzie przeżyć...ze słodkości jadam wtedy tylko sernika na zimno lub moje wariacje żelatynowe (to też białko) w oparciu o pianę z jajek i serki lub jogurty...pozdrawiam i wytrwałości życzę...prawdziwe schody zaczynają się ponoć na fazie III

Awatar Goldwingerka1800
    Goldwingerka1800 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Dziki Zachód

Cytat Zamieszczone przez Ankaria Zobacz posta
    No właśnie u mnie w tym problem, że ja nie przepadam za mięsem (ok, jedyne mięso jakie w pełni toleruję to kurczak, ale i tak tylko filety ;/), ryb delikatnie mówiąc nie znoszę (poza makrelą wędzoną i morszczukiem zapiekanym w folii), a nie chcę przesadzać z nabiałem (bo dzięki Wam wiem, że to niedobrze ). W fazie U chodziłam dość często głodna, bo nie bardzo miałam co jeść. A jak dochodzą warzywa to już mogę coś pokombinować i więcej zjeść i ryb, i mięsa. Wydaje mi się, że 5P/5PW nie będzie dla mnie dobry, bo przez 5 dni P będę chodzić głodna/głodnawa, a przez 5 dni PW pełna. A można sobie dowolnie wybrać ilość dni na P i na PW? Np przez 3 tygodnie wzięłabym 2P/2PW - czy to będzie miało taki sam efekt, jak 5P/5PW lub 1P/1PW? Dukan o tym nie pisał, a na pewno musiał się spotkać z takimi przypadkami, jak ja U mnie motywacja jest na jak najniższym możliwym poziomie i dlatego bardzo zależy mi na tym, żeby waga jednak leciała w dół. Nawet 1g dziennie, ale w dół. Który system najbardziej mi w tym pomoże? ;/
    Ja przeszłam całą 2f systemem 5/5, i tak sobie myślę, że w Twoim przypadku też jest to najbardziej optymalny system.
    Na Dukanie nie wolno być głodnym, jak jesz to chudniesz - pamietaj to jak Paciorek.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Podsyłam Ci linka z przepisami, na dukanie jest dużo różnego rodzaju jedzonka, które znajdziesz pod swój smak, i nie chodź więcej głodna.
    Nie jesteś żadnym wyjątkiem, tylko musisz być konsekwentna i cierpliwa.
    Nie możesz się poddawać przy byle zaparciu, zawrotach głowy czy grypowatym samopoczuciu, a także przy zastojach wagowych -bo to norma w tej diecie. Wszystko przejdzie, a Ty bedziesz chudła i rodziła się na nowo
    tylko masz dietować i nie poddawać się.
    Pytaj o wszystko, po to tu jesteśmy aby sobie wzajemnie pomagać.
    Kania79, nie ma żadnych schodów na 3f, tylko dużo nowego jedzonka -luzik.
    Powodzenia i wytrwałości

IV faza od 8 listopada 2010r.
    II podejście 5.01.2020r
    Nie jestem idealna, ale wystarczająco dobra.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów