Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dieta Dukana. NIE CHUDNĘ! POMOCY!

b0zenka Guest

Domyślnie Dieta Dukana. NIE CHUDNĘ! POMOCY!

Witam. Jestem 5 dzień w fazie uderzeniowej (chcę być 7 dni). Pierwszego dnia schudłam 1,3 kg!! Drugiego 1 kg, od 3 dni nic nie chudnę! Czy popełniam jakieś błędy?? Jeśli mam jakieś wątpliwości zawsze pod ręką mam książkę Dukana, jednak na ten temat nic tam nie ma Pije nawet 2 litry wody dziennie, jem makrelę, przyrządzam sobie placek z otrąb, jem gotowanego kurczaka i indyka, jogurt 0,5 tłuszczu z twarożkiem chudym i surimi. POMOCY! W książce pisało "ważcie się to was będzie motywować", a ja od 3 dni stoję na wadze a nawet waha się o 0,5kg do góry... Coś jest nie tak? Proszę o pomoc. Bo tracę motywację

Awatar Kimiii
    Kimiii jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: Dieta Dukana. NIE CHUDNĘ! POMOCY!

Witaj....

Kochana nie martw się tym, że waga stoi to normalne na tej diecie Nie załamuj się tym.... bądź cierpliwa.... a zobaczysz efekt w postaci utraty kolejnych kilogramów...

Powiedz czy jesz otręby codziennie???

Awatar LadyInRed85
    LadyInRed85 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez b0zenka Zobacz posta
    Witam. Jestem 5 dzień w fazie uderzeniowej (chcę być 7 dni). Pierwszego dnia schudłam 1,3 kg!! Drugiego 1 kg, od 3 dni nic nie chudnę! Czy popełniam jakieś błędy?? Jeśli mam jakieś wątpliwości zawsze pod ręką mam książkę Dukana, jednak na ten temat nic tam nie ma Pije nawet 2 litry wody dziennie, jem makrelę, przyrządzam sobie placek z otrąb, jem gotowanego kurczaka i indyka, jogurt 0,5 tłuszczu z twarożkiem chudym i surimi. POMOCY! W książce pisało "ważcie się to was będzie motywować", a ja od 3 dni stoję na wadze a nawet waha się o 0,5kg do góry... Coś jest nie tak? Proszę o pomoc. Bo tracę motywację

To jest zupełnie normalne. Co można tak szybko stracić w ciągu 5 dni? Przecież nie tłuszcz bo to wymaga czasu. Spadła Ci woda ale przecież nie masz jej tyle by tracić codziennie po kilogramie. Tak dobrze to nie będzie Organizm przygotowuje się do spalania tłuszczu i spadki nie będą takie widowiskowe. Co lepiej, waga może pójść w górę ale centymetry z obwodów polecą. Tak więc, nie przejmuj się tak wagą

02.04.2011 - South Beach

yamaya jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wolbrom

Witam Was dziewczyny ,jestem od 6 dni na diecie i tylko 1,5 kg mniej..... A spodziewałam się znacznie mniej.. chcę schudnąć 15 kg i powinnam przejść 5 dni 1-szej fazy ale z powodu tak marnych efektów wydłużyłam o 2 dni ,został tylko 1 dzień 1 fazy,co będzie jak przejdę na PW ,wtedy przecież chudnie się wolniej ..

Awatar LadyInRed85

Cytat Zamieszczone przez yamaya Zobacz posta
    Witam Was dziewczyny ,jestem od 6 dni na diecie i tylko 1,5 kg mniej..... A spodziewałam się znacznie mniej.. chcę schudnąć 15 kg i powinnam przejść 5 dni 1-szej fazy ale z powodu tak marnych efektów wydłużyłam o 2 dni ,został tylko 1 dzień 1 fazy,co będzie jak przejdę na PW ,wtedy przecież chudnie się wolniej ..
    Mam wrażenie, że niezbyt dokładnie przeczytałaś książkę. I nie chodzi mi o same zasady poszczególnych faz ale o ogólny mechanizm chudnięcia.
    Jeśli chodzi o spadki wagowe to uderzeniówka to nic innego jak tylko utrata nadmiaru wody, która była zatrzymana w organizmie. Straciłaś tyle kg ile miałaś tej wody co oznacza, że tych zapasów u Ciebie jednak dużo nie było. W ogóle nie wiem czemu przywiązuje się tak wielką wagę do wyników z uderzeniówki bo przecież to nic nie znaczy. Same sedno chudnięcia jest w II fazie, gdzie przede wszystkim palimy tłuszcz a chyba na tym nam najbardziej zależy. Dlatego jeśli martwisz się o spadki na II fazie jeśli na uderzeniówce mało spadło to coś chyba niezbyt uważałaś podczas czytania. I faza nie ma nic wspólnego z II. Zupełnie inny mechanizm tracenia na wadze. Poza tym troszkę niezdrowo by było tracić co tydzień po 5 kg jak czasami bywa na uderzeniówce.

Poczytaj co tu nasz forumowy kolega napisał o II fazie. Jest to cała śmietanka jeśli chodzi o wiadomości o II fazie dlatego warto to przejrzec. II faza diety proteinowej Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Poza tym, kolejnym błędem jest przedłużanie uderzeniówki. Ani więcej nie schudniesz przez to bo białka już zdążyły Cię odpowiednio odwodnić, a druga sprawa to, że takie przedłużanie na siłę może powodować późniejsze zastoje. Dlatego przechodz już na II fazę i trać tłuszczyk a nie wodę

02.04.2011 - South Beach

yamaya jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wolbrom

Witam ,owszem czytałam książkę i jak myślę dość uważnie .W zasadzie mam ja ciągle przy sobie aby w razie potrzeby zajrzeć i wyrażnie pisze cytuję"Ważcie się!,jak najczęściej w trakcie 1 fazie bo to podniesie wasze morale. Zmiany będą następować z godziny na godzinę .I jeszcze :"start jest piorunujący a utrata wagi błyskawiczna ".Stąd moje lekkie rozczarowanie i obawy . Jednak już wiem co mogło być przyczyną tego stanu rzeczy ,otóż dostałam wczoraj miesiączkę (nie wiedziałam kiedy to nastąpi gdyż to pierwszy raz po porodzie ) i mam nadzieję że teraz będzie lepiej . w sumie u mnie to faza 1 - 1,5kg ,mam nadzieję że nie należę do osób mających silne skłonności dziedziczne do nadwagi ...Dukan też o tym pisze w swojej książce

Awatar LadyInRed85

Cytat Zamieszczone przez yamaya Zobacz posta
    Witam ,owszem czytałam książkę i jak myślę dość uważnie .W zasadzie mam ja ciągle przy sobie aby w razie potrzeby zajrzeć i wyrażnie pisze cytuję"Ważcie się!,jak najczęściej w trakcie 1 fazie bo to podniesie wasze morale. Zmiany będą następować z godziny na godzinę .I jeszcze :"start jest piorunujący a utrata wagi błyskawiczna ".Stąd moje lekkie rozczarowanie i obawy . Jednak już wiem co mogło być przyczyną tego stanu rzeczy ,otóż dostałam wczoraj miesiączkę (nie wiedziałam kiedy to nastąpi gdyż to pierwszy raz po porodzie ) i mam nadzieję że teraz będzie lepiej . w sumie u mnie to faza 1 - 1,5kg ,mam nadzieję że nie należę do osób mających silne skłonności dziedziczne do nadwagi ...Dukan też o tym pisze w swojej książce
    -1.5 kg to wcale nie jest źle. Myślę, że Dukan trochę przekoloryzował z tym piorunującym efektem. Fakt, utrata wagi - 5kg w ciągu kilku dni jest wyczynem, ale to tylko woda, więc równie szybko jak się ją straciło to można ją znów nabrać.
    Skup się teraz na II fazie bo tu będziesz miała sedno chudnięcia. To, że straciłaś 1,5 kg na uderzeniówce nie ma przełożenia na tempo chudnięcia na II fazie. Dlatego nie ma co zakładać, że ma się jakieś skłonności dziedziczne.

02.04.2011 - South Beach

Awatar ranka81
    ranka81 jest nieaktywny Znany na forum

chyba nie ma co wariować...
    chętnie dołączę do wspólnego odchudzania. Głowa do góry, kg spadną

Uprawnienia umieszczania postów