Strona 346 z 715 PierwszyPierwszy ... 246 296 336 344 345 346 347 348 356 396 446 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,451 do 3,460 z 7148

Wątek: II faza diety proteinowej Dukana

Awatar emotion_sickness
    emotion_sickness jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: II faza diety proteinowej Dukana

Cytat Zamieszczone przez kejkum Zobacz posta
    a ja przestalam chudnac. dukan wyliczyl mi optymalna wage 62 kilo i faktycznie caly czerwiec waga kreci sie w kolko jak dobrze pojdzie to moze beda to 2 kilo co schudlam przez caly miesiac. ma ktos pomysl jak pokonac ten prog wagowy? no przyznam sie ze przez te zastoje troche sie zniechecilam i pare razy sobie pozwolilam na za duzo ale w sumie to chyba nic nie zmienilo bo przed moimi hulankami waga po prostu stala.
    poza tym mam pytanie: wie ktos jak bola nerki? od tygodnia mnie cos boli i nie wiem co ,kregoslup? nera? nie mam pojecia czy jest to z dieta zwiazane czy po prostu mnie cos poszczyknelo ale ten bol jest mi calkiem nowy
    Bole nerek to bol w okolicy 'krzyza' nerek, promieniujacy do jajnikow i ogolnie do 'przodu', masz jakies inne objawy ? jak wyglada ten bol ?
    przy bolu nerek czasem sie doslownie ruszyc nie mozesz.

__________________________________________________ ________________________________
    Pisalam do was wczesniej dziewczynki ale nie chcialo sie dodac - z komorki pisalam jak bylam w pracy :P
    Widzialam ze Olakra1 samotna sie czuje na forum
    No ale nic, widzeze sie juz ozywilo
    Jaka pogoda w polsce ?

U nas czuje sie jakby conajmniej listopad byl, deszcz deszcz i jeszcze raz deszcza
    Jedyna pogodna mysl jak dla mnie na dzis ; Waga 79,8 kg
    Mam swoja siodemeczke i juz jej nie oddam :P
    Ostatnio edytowane przez emotion_sickness ; 25-06-2011 o 19:28

Cel I: Wyznaczac sobie realne cele
    Cel II: W koncu osiagnac zalozony cel ;P

Awatar kejkum
    kejkum jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    93

no wlasnie to jest bol ktorego jeszcze nie mialam anie chcialam sie wyglupiac u lekarza. ruszac to ja sie niby moge ale jestem w biodrach troche unieruchomiona i nie wazne jak siedze czy stoje to mnie boli . ten bol jest taki ciagnacy i przeszywajacy do brzucha i juz mi sie nawet na biodra rozszedl, dla tych co maja dzieci -to troche jak bole krzyza przy porodzie. no ale jesli to faktycznie nera to trzeba z tym do lekarza? jest to jakos zwiazane z dukanem ? to bym chciala wiedzec, ale jedno powiem wytracilo mnie to troche z diety i przedwczoraj troche sobie podrzarlam slodyczami i paroma frytkami;( dodam jeszcze jedno to zlapalo mnie nagle we wtorek po przebudzeniu i bylo gorzej niz jest - zreszta nie wiem juz sie przyzwyczailam poza tym ten bol sie rozrosl no i ani masci ani tabletki przeciwbolowe na to nie dzialaja
    Na Dukanie znow od 26.11.2012
    1.02.2012 Dieta 1400 kcal
    1.07.2013 Montignac

https://forum.jestemfit.pl/blogs/kejkum/

Awatar Mormonka
    Mormonka jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    21

Emotion - gratulacje na ta siodemeczke! zazdroszcze Ci
    Gdzie mieszkasz?

Kejkum - bol nerek jest zazwyczaj bolem ostrym, ktory naprawde trudno wytrzymac. Moze sie usadowic gdziekolwiek, ale jego charakerystyka jest ostrosc. To co czujesz wyglada raczej na bol taki troche przytepiony.
    Nie przeziebilas sobie czasem jajnikow???

Dzisiaj po raz pierwszy od wielu dni zjadlam pyszna salatke z ogorka, pomidora, cebuli i salaty (wlasnej!), z ciapka oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Miod w gebie Do tego juz tylko grzeczny, proteinkowy kurczaczek

Awatar kukuleczka
    kukuleczka jest nieaktywny Nowy na forum

witam!
    Moją przygodę z Dukanem zaczęłam od 1 stycznia 2010r. i do czerwca 2010 schudłam 19 kg. ale nie długo cieszyłam się tą moją "nową wagą" bo już w sierpniu zaszłam w ciążę i tak po malutku, sukcesywnie zaczęłam przybierać na wadze.Na początku ciąży tyłam tak 1 kg na miesiąc praktycznie od pierwszego miesiąca, a po połowie to już poleciało, tyłam nawet do 4 kg na miesiąc. W sumie w ciąży przytyłam 18 kg z czego 12 zeszło bez problemu zaraz po porodzie.
    Mój synek urodził się 30 kwietnia tego roku więc ma już prawie 2 miesiące. Karmiłam go tylko przez pierwszy miesiąc (bardzo chciałm dłużej ale nie miałam czym) a w tym czasie waga pięknie leciała w dół. Kiedy już przestałam karmić waga stanęła i znów zaczęła rosnąć. No więc jestem tu z Wami i zamierzam wrócić do formy i znów mieścić się w moje ubrania bo teraz to tragedia!!! Liczę na Wasze wsparcie i słowa otuchy bo powiem wam, że jakós ciężko mi się wraca do tej diety po takiej przerwie, ale będę twarda
    Będę odzywać się tak często na ile mój maluszek mi pozwoli. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnej nocki

Awatar kejkum
    kejkum jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    93

Cytat Zamieszczone przez Mormonka Zobacz posta
    Gdzie mieszkasz?

Kejkum - bol nerek jest zazwyczaj bolem ostrym, ktory naprawde trudno wytrzymac. Moze sie usadowic gdziekolwiek, ale jego charakerystyka jest ostrosc. To co czujesz wyglada raczej na bol taki troche przytepiony.
    Nie przeziebilas sobie czasem jajnikow???

Dzisiaj po raz pierwszy od wielu dni zjadlam pyszna salatke z ogorka, pomidora, cebuli i salaty (wlasnej!), z ciapka oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Miod w gebie Do tego juz tylko grzeczny, proteinkowy kurczaczek
    boziu olej z oliwek mi sie marzy!
    to jest klujaca i okropnie nieprzyjemne, ale moj maz mial kamienie nerkowe to lezal i nie mogl sie poruszyc az dzwonilam po pogotowie. u mnie tak zle nie jest ale troche zszokowana jestem bo nie wiem co to jest, ale moze pojde do lekarza bo ciezko mi chodzic
    Na Dukanie znow od 26.11.2012
    1.02.2012 Dieta 1400 kcal
    1.07.2013 Montignac

https://forum.jestemfit.pl/blogs/kejkum/

Awatar Mormonka
    Wpisy na blogu
    21

Witaj Kukuleczka

Kejkum - jajniki kluja jak jasna cholera

Dobra babeczki, spadam scinac trawe

Awatar olakra1
    olakra1 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Katowice

Cytat Zamieszczone przez emotion_sickness Zobacz posta
    Bole nerek to bol w okolicy 'krzyza' nerek, promieniujacy do jajnikow i ogolnie do 'przodu', masz jakies inne objawy ? jak wyglada ten bol ?
    przy bolu nerek czasem sie doslownie ruszyc nie mozesz.

__________________________________________________ ________________________________
    Pisalam do was wczesniej dziewczynki ale nie chcialo sie dodac - z komorki pisalam jak bylam w pracy :P
    Widzialam ze Olakra1 samotna sie czuje na forum
    No ale nic, widzeze sie juz ozywilo
    Jaka pogoda w polsce ?

U nas czuje sie jakby conajmniej listopad byl, deszcz deszcz i jeszcze raz deszcza
    Jedyna pogodna mysl jak dla mnie na dzis ; Waga 79,8 kg
    Mam swoja siodemeczke i juz jej nie oddam :P
    Dzięki Ci za troskę bo faktycznie czasem czuję się jak Filip w Konopiach, tak jak by nikt nie zauważał moich pytań chpćby tego ostatniego o żurek dodany do chleba. Ale taki chyba los jest nowego, gdy wstąpi na teren gdzie wszyscy już sie znają, chociaż myślę, że jak tu sobie pobędę to to się zmieni. Poza tym, czytając sobie pogaduchy innych dużo się można nauczyc. A poza tym, ja jestem optymistką i cieszę się, z tego co mam, i raczej wszystkim życzę szczęścia.
    Co do bóli, wierzcie mi, że bóle nerek i bóle kręgosłupa może są podobne, trzeba zrobić sobie jednak badania.
    Zaczęłam dietę dukana gdy miałam 87 kg. Powodem był kręgosłup. przy wzroście 162, był bardzo obciążony. Przez kilka lat leczono mnie na zapalenie stawów. Plery też bolały ale był piasek w nerkach. Potem nerki były czyste. Po urodzeniu syna w 2001 r.( Franuś miał wtedy 10m-cy) złapał mnie ból taki, że nie mogłam wstać . Ból promieniował do biodra, nogi,i do jajników jak przy porodzie, okazało się,po badaniach szczegółowych, że to zwyrodnie, wypukliny, i torbiele kręgosłupa lędżwiowego, to samo piersiowy i szyjny. Po różnych leczeniach sanatoriach, i rehabilitacjach postanowiłam kolejny raz schudnąć. Tym razem z jakimś efektem. Czasami objawy są tak zwodnicze, Ze naprawdę trzeba zrobić badania może najpierw te najprostsze mocz,bo to już coś wykaze, a pbjawy są naprawdę podobne. Pozdrawiam.

---------- Wiadomość dodana o 22:07 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:58 ----------

Cytat Zamieszczone przez kejkum Zobacz posta
    a ja przestalam chudnac. dukan wyliczyl mi optymalna wage 62 kilo i faktycznie caly czerwiec waga kreci sie w kolko jak dobrze pojdzie to moze beda to 2 kilo co schudlam przez caly miesiac. ma ktos pomysl jak pokonac ten prog wagowy? no przyznam sie ze przez te zastoje troche sie zniechecilam i pare razy sobie pozwolilam na za duzo ale w sumie to chyba nic nie zmienilo bo przed moimi hulankami waga po prostu stala.
    poza tym mam pytanie: wie ktos jak bola nerki? od tygodnia mnie cos boli i nie wiem co ,kregoslup? nera? nie mam pojecia czy jest to z dieta zwiazane czy po prostu mnie cos poszczyknelo ale ten bol jest mi calkiem nowy
    No doszłam do tego posta. Jeżeli ten ból promieniuje do podbrzusza, i ciągnie ci przez biodro do nogi to raczej obstawiałabym rwę kulszową, jest to ucisk pochodzący od któregoś zniekształconego elementu kręgosłupa na nerw kulszowy i jest to bardzo bolesne, raczej bez interwencji lekarza sobie nie poradzisz. Dorażnie biorę wtady naklofen + vit.b6 w zastrzyku, potem jakieś zabiegi. No ale każdy inaczej odbiera ból więc nie będę wyrokować, mogę tylko zasugerować.

02.05.2011 - 07.05.2011 I faza 87kg - 2 kg
    08.05.2011 - 07.10.2011 II faza 85kg - 15 kg
    08.10.2011 - 25.03.2012 III faza 70kg + 1,5kg i 26.03.2012 na zawsze IV faza 72kg

Awatar zielona_zielona
    zielona_zielona jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez olakra1 Zobacz posta
    tak jak by nikt nie zauważał moich pytań chpćby tego ostatniego o żurek dodany do chleba. Ale taki chyba los jest nowego, gdy wstąpi na teren gdzie wszyscy już sie znają, chociaż myślę, że jak tu sobie pobędę to to się zmieni.
    Sądzę, że nikt nie udzielił Ci odpowiedzi, bo jej po prostu nie znał.

Awatar emotion_sickness
    emotion_sickness jest nieaktywny Znany na forum

Witaj kuleczko

Cytat Zamieszczone przez olakra1 Zobacz posta
    Dzięki Ci za troskę bo faktycznie czasem czuję się jak Filip w Konopiach, tak jak by nikt nie zauważał moich pytań chpćby tego ostatniego o żurek dodany do chleba. Ale taki chyba los jest nowego, gdy wstąpi na teren gdzie wszyscy już sie znają, chociaż myślę, że jak tu sobie pobędę to to się zmieni. Poza tym, czytając sobie pogaduchy innych dużo się można nauczyc. A poza tym, ja jestem optymistką i cieszę się, z tego co mam, i raczej wszystkim życzę szczęścia. [....]
    Plakra jakos nie zauwazylam zebys byla nowa :P Ostatnio to chyba jestes jedna z najbardziej rzuczajacych sie [przynajmniej w moje oczy] uzytkowniczka

Cytat Zamieszczone przez Mormonka Zobacz posta
    Gdzie mieszkasz?
    [....]
    irlandia
    Dziekuje za gratulacje choc jutro juz moze byc mniej entuzjazmu z mojej strony.

Boje sie okropnie.
    Dzis zakupilam sobie wage elektroniczna, i od dzis nie bede wazyc sie w pracy, bo tam ciezko, czasem zaraz po przyjsciu czasem przed przerwa sniadaniowa i wogule rozna wage pokazuje w roznym momencie. A teraz przynajmniej rano wstane i sie zwaze normalnie na czczo, w bieliznie -- co w 100 % nie bylo mozliwe w pracy :P
    Namowilyscie mnie na zakup :P

Jako ze waga inna moze sie okazac ze wcale jeszcze 7mki nie ma tam gdzie bym chciala by byla, ale zobaczymy rano, zwarze sie tez w pracy po raz ostatni i zobacze jaka jest roznica 'mniej wiecej', ale juz bede kierowac sie moja nowa waga domowa

Cel I: Wyznaczac sobie realne cele
    Cel II: W koncu osiagnac zalozony cel ;P

Awatar Mormonka
    Wpisy na blogu
    21

@Olakra - ja tez tutaj nowa jestem i na Dukanie tak naprawde sie nie znam - takze jesli nie odpowiadam na dane pytanie to znaczy, ze po prostu nie wiem

@Emotion - Ja Ci kochana zycze, aby ta nowa waga jeszcze mniej pokazala.
    Wiem, ze jestes na granicy, ale bedzie dobrze.
    Dla mnie granica jest 85 kg. Jakos ciezko jest mi spasc ponizej

@Kejkum - idz dziewczyno do lekarza i zobacz co jest grane. Choroby nerek, inne niz stany zapalne, nie objawiaja sie bolem . Takze to co Ci dolega nie wyglada na nerki. Ja tez jestem ostatnia aby spytac sie lekarza (no coz, to moja dyscyplina), ale jak trzeba to trzeba...

Dzisiaj wieczrkiem super grzeczna jestem. Lyknelam jedynie troche jogurtu 0%, trzeba bedzie zaraz wyruszyc na zakupy bo zapasy sie koncza. Moj sklep "osiedlowy" zaczal produkcje nowego pieczywa. Troche zla jestem, ze nie moge sprobowac, ale poprzysieglam sobie ze chleba do ust nie wezme

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów