Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
Like Tree9Lubią to

Wątek: Chudnę nie robiąc nic

Awatar Fatboy_Slim
    Fatboy_Slim jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Lublin

Domyślnie Chudnę nie robiąc nic

Witam jestem nowy na forum
    od listopada schudłem 41 kg
    ważyłem wtedy 41 a gdy dzisiaj się zważyłem, okazało się że ważę 100 kg - to nie zepsuta waga, ważyłem się co tydzień i patrzyłem jak waga spada.
    jak to osiągnąłem?
    myślę że chodzi o przyzwyczajenie mojego organizmu do tego co wcześniej spożywałem, a często jadłem batoniki i czekolady, do tego piłem butelkę coli dziennie.
    nagle z tym zerwałem i od tamtej pory pije dużo wody mineralnej i herbaty bez cukru, jem 1 kebaba dziennie, na kolację jakieś kanapki. czasami pozwalam sobie na ptysie z cukrem brzozowym (on jest mniej kaloryczny) czasami jem też blok z odtłuszczonego mleka w proszku
    nie uprawiam żądnego sportu. może dlatego że coś jem, organizm nie uważa że należy zmagazynować zapasy i nie robi się efekty jojo, efekt jojo nie robi się pewnie też dlatego że chudnę powoli
    Na razie jest super, tylko zastanawiam się co będzie kiedy osiągnę te idealne 83 kg (mój wzrost to 186 cm), a organizm będzie gubił kimogramy nadal i jak będzie trzeba go zatrzymać żebym nie maił 40 kg
    Nie wiem czy ktoś z Was ma podobnie.

Pozdrawiam

Odchudzaczka99 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Frombork

Domyślnie Odp: Chudnę nie robiąc nic

Po tytule myślałam, że ktoś wreszcie poznał jakiś cudowny sposób na odchudzanie ale trochę się zawiodłam;-)
    sabina26 lubi to.

Awatar Fatboy_Slim
    Mieszka w
    Lublin

dodam że od jakiegoś czasu już zaledwie godzinę po posiłku burczy mi w brzuchu z głodu
    czyżbym w jakiś sposób przyspieszył swój metabolizm?
    odrzuciłem słodycze a jednocześnie nie przeszedłem na żadną dietę cud - może organizm nie dostaje nadto kalorii (chociaż kromki chleba smażone na oleju nie są takie dietetyczne) i dzięki temu że nie jestem na diecie organizm nie odkłąda zapasów na później.
    piję dużo wody mineralnej. nie wiem jak to się stało że nie muszę się wysilać żeby tracić na wadze. nie wiem co Wam doradzić.

Awatar sabina26
    sabina26 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Unna

Sorry ale dla mnie to nie jest odżywianie a głupota. Dieta Cud to to jest np białkowa a ty to masz głodówkę a nie zdrowy tryp .Nie chce zle wróżyć ale wrócisz do efektu jo jo .Nie lepiej jeść 5 zdrowych posiłków i ćwiczyć niż kartować się głodując? Godzinę po posiłku burczy ci w brzucho bo za mało jesz i masz szybki spadek insuliny .Ty mi nie musisz nic doradzać bo zamiast gubić tłuszcz to gubisz mięśnie gratuluje głupoty.Tłuszcz w organizmie zostanie a mięśnie spadną [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] radze sobie to zobaczyc
    Ostatnio edytowane przez sabina26 ; 29-07-2014 o 11:35

Awatar Fatboy_Slim
    Mieszka w
    Lublin

gdzie napisałem że się głodzę? np. dzisiaj na śniadanie zjadłem makaron z sosem, na obiad kebab i na kolacje to samo co na śniadanie -
    czyli 3 posiłki, które na odchudzające nie wyglądają
    chyba nie tracę masy mięśniowej bo kiedyś robiłem kilkanaście pompek i teraz też robię, po za tym widzę że twarz mi się zwęziła, podbródek zmalał i moje stare jeans'y ze mnie spadają
    a ta strona do której link wkleiłaś ma złą reputację, moja przeglądarka nie pozwoliła mi na nią wejść.

Awatar sabina26
    sabina26 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Unna

Wez sie czlowieku nie osmieszaj ta strone co ja dalam to jest filmik z youtube a pompkami to wyrabiasz tylko ramiona tak to jest glodowka 3 posilki sam pisales ze burczy ci w brzuchu po za tym w sniadaniu twoim nie ma bialka a weglowdany i tłuszcz a powinno byc wszystko
    Ostatnio edytowane przez sabina26 ; 30-07-2014 o 08:42

Lady jest nieaktywny Nowy na forum

No właśnie, czy 3 duże posiłki naprawdę są o tyle gorsze niż 5 mniejszych? ;p

Awatar MartaLutak
    MartaLutak jest nieaktywny Super Moderator
    Wpisy na blogu
    1

Witam,
    5 mniejszych posiłków uchroni przed gwałtownymi skokami glukozy, zapewni właściwy poziom wydzielania insuliny oraz spowoduje lepsze samopoczucie, bo unikniemy uczucia głodu i " burczenia" w brzuchu.
    Zjadanie dużych porcji, rzadziej obciąża żołądek, a zbyt duże przerwy między posiłkami wywołane małą ich liczbą może spowodować wilczy apetyt.

Pozdrawiam
    Marta
    sabina26 lubi to.

Lady jest nieaktywny Nowy na forum

Dziękuję za tak rzeczową odpowiedż Ja osobiście miałam problem ze zbyt częstym podjadaniem, w ten sposób można się napchać bardziej niż ktoś, kto zjada 3 duże posiłki ;p Teraz jem regularnie - co 4 godziny, i sprawdza się to o tyle, że przy ta czstych posilkach już nie chce się podjadać. Ale znam ludzi, którzy jedzą kilka dużych posiłków i wydają się zdrowi - dlatego pytam ;p

Awatar MartaLutak
    MartaLutak jest nieaktywny Super Moderator
    Wpisy na blogu
    1

Cytat Zamieszczone przez Lady Zobacz posta
    Teraz jem regularnie - co 4 godziny, i sprawdza się to o tyle, że przy ta czstych posilkach już nie chce się podjadać.
    I właśnie o to chodzi, żeby jeść regularnie, najlepiej o stałych porach. Wtedy organizm wpada w swój rytm i czujemy się dobrze
    Pozdrawiam
    sabina26, kropeczka41 and Makosza like this.
    Dietetyk, Technolog Żywności

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów