Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Szpital Rehabilitacyjno Leczniczy dla Dzieci i Młodzieży w Osiecznej

Ocia2701 Guest

Smile Szpital Rehabilitacyjno Leczniczy dla Dzieci i Młodzieży w Osiecznej

Witam!
    Słyszał ktoś z Was może o SZPITALU REHABILITACYJNO LECZNICZYM DLA DZIECI I MŁODZIEŻY w Osiecznej??
    Ja tam byłam kilka razy i jest bardzo fajnie.
    Kiedyś można było tam jeździć do ukończenia 19 lat ale w tym roku mogą tam jeździć na turnusy także dorośli. Ośrodek ten jest pod nazwą szpitala więc jest refundowany przez NFZ, a tyrnusy trwają od 3-5 tygodni.
    Można tam poznać wielu wspaniałych ludzi i schudnąć pod fachową opieką dietetyczki, pani psycholog, pielęgniarek oraz rehabilitantów. Opiekunowie dbają o zajęcie nam wolnego czasu na przyjemnych rozrywkach, byśmy nie myśleli o jedzeniu.

Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś więcej to proszę pytać.

klaki3636 jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Szpital Rehabilitacyjno Leczniczy dla Dzieci i Młodzieży w Osiecznej

Hej)
    Mam pytanie odnośnie tego odchudzania w Osiecznej. Jak tam się dostać??? Trzeba iść do jakiegoś lekarza żeby stwierdził czy naprawdę wymaga się wyjazdu na taki turnus??

Awatar ojojoj
    ojojoj jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    krk

Domyślnie Odp: Szpital Rehabilitacyjno Leczniczy dla Dzieci i Młodzieży w Osiecznej

i jakie ceny?
    === ZAPRASZAM DO MNIE ===

Ocia2701 Guest

Wink Odp: Szpital Rehabilitacyjno Leczniczy dla Dzieci i Młodzieży w Osiecznej

Witam. Troszkę mnie nie było ale już odpowiadam.
    Skierowanie do szpitala trzeba dostać od lekarza rodzinnego w związku z przeciążeniem stawów głównie na takie niby leczenia tam przyjmują. Skierowanie to trzeba wysłać na adres szpitala i czekać na odpowiedz.

A co do ceny to jest to szpital refundowany przez NFZ (jeśli jest się ubezpieczonym) ale warunek jest taki że trzeba tam być minimum 3 tygodnie (choć leczenie z nadwagi trwa tam od 4 - 6 tygodni zazwyczaj)

W tym tygodniu postaram się wam podać telefon do pani Ani Niedźwiedzkiej ona zajmuje się tam przyjęciami i można od niej uzyskać wiele cennych informacji

Awatar ojojoj
    ojojoj jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    krk

jak sobie to mozna zalatwic?
    === ZAPRASZAM DO MNIE ===

grubaska100 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    kościan

Witam!właśnie w sobotę minie tydzień jak mój syn jest w osiecznej.skierowanie musi teraz być od ortopedy lub rehabilitanta już rodzinny tego nie załatwi.wysyła się faxem a oryginał listem poleconym na adres szpitala i czeka się na telefon,należy wpisać kontakt do siebie.pobyt od 3 do 6 tygodni.dzieci w różnym wieku z różnymi problemami tam są i z całej polski.syn na głód nie narzeka,dieta zróżnicowana i dużo ruchu mają.odwiedziny najlepiej w soboty i niedziele bo w tygodniu dużo zajęć w grupie także dzieci nie leżą bezczynnie w pokojach.jeżeli coś jeszcze chcecie wiedzieć to chętnie odpowiem.

papajax jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Śrem

A przyjmuja tam dziewczyny z niedowagą, bo słyszałam od koleżanki ale musze sie upewmoc

eremesepete jest nieaktywny Znany na forum

też byłam w Osiecznej jakieś 2 lub 3 lata temu i bardzo chwalę sobie pobyt tam.
    tak, teraz właśnie przyjmują tylko skierowania od specjalisty, a wieelka szkoda
    Osoby z niedowagą też tam jadą na przytycie ) Mają najlepiej bo na podwieczorki i 2 śniadania dostają dodatkowe porcje jedzenia, zazwyczaj pyszne kanapki lub wafelki

Uprawnienia umieszczania postów