Hejka!
Przeczytałem Twoją historię i jest ona niestety typowa dla człowieka po przejściach z różnymi "dietami", które moim zdaniem powinny być zakazane a za ich propagowanie powinno się słono płacićW dodatku zaczęłaś się odchudzać w nieodpowiednim wieku (zbyt młodym), co na pewno miało bardzo duże konsekwencje dla Twojego organizmu....
Ale pamiętaj, że jeśli się chce, ze wszystkim można sobie poradzić, a zdrowe podejście do tematu sprawia że nie jest to problem a czysta przyjemność.
Wiele Twoich założeń jest jak najbardziej słusznych, ale w kilku popełniasz błędy (np. mówisz że masz zamiar ograniczyć cukry a jednocześnie zakładasz spożywanie dużej ilości owoców), co jest absolutnie normalne na początku drogi...ja zgłębiam wiedzę na temat odżywiania już sporo czasu i mimo prawidłowej wagi i świetnego samopoczucia mam świadomość, że jeszcze długa u mnie droga do wyeliminowania wszystkich bubli, które popełniam...
Chciałbym Tobie polecić świetny blog, dziewczyny której profil i historia według mnie idealnie pasują do Ciebie...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie jestem zbyt dobrze "tolerowany" na tym forum, więc nie mam zamiaru osobiście wskazywać co moim zdaniem wymaga poprawy, ale szczerze polecam powyższy link, wiedza tej dziewczyny w bardzo dużym stopniu pokrywa się z moimi doświadczeniami (i nie tylko) i przede wszystkim jest oparta na wiarygodnych źródłach (wieloletnie badania nad różnymi dietami)....
Jeśli chcesz żyć zdrowo i długo, powinnaś kierować się ograniczonym zaufaniem i sama wyszukiwać materiałów źródłowych i wyciągać wnioski. Niestety, jak sama wgłębisz się w tematykę, dostrzeżesz jak poważnym problemem jest nadwaga czy otyłość, ale z czasem zobaczysz jak bardzo i jak dużo ludzi cierpi na błędne koło, które polega na zrzucaniu wagi a potem na odzyskiwaniu nawet z dodatkowym zapasem. Moim zdaniem jest to problem równoważny, którym coraz więcej specjalistów się zajmuje, niestety żyjemy w czasach w którym mało komu zależy na tym żeby ludzie faktycznie zdrowo się odżywiali (zgodnie z naszą naturą), bo jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze....
Jeśli nie masz czasu na powyższą lekturę, to zapomnij i wrzuć moje wypociny do kosza![]()
Pozdrawiam, życzę powodzenia i wiele uśmiechu![]()