Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100
Like Tree20Lubią to

Wątek: Przyszłość należy do tych, którzy przygotowują się do niej dziś.

Awatar Yoliness
    Yoliness jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Domyślnie Przyszłość należy do tych, którzy przygotowują się do niej dziś.

Witam z powrotem, wracam jak bumerang po kilku latach
    Stwierdziłam,że jeśli nikt nie będzie nade mną stał i kontrolował na bieżąco tego, co ze sobą robię...
    jeżeli nie będę miała nikogo, komu się codziennie będę spowiadać ze swoich osiągnięć i grzechów,
    to nigdy nie schudnę, bo moja mobilizacja jest za słaba
    Już kiedyś pisałam na forum i bardzo mi to pomogło, zeszłam wtedy o 2 rozmiary i czułam się świetnie.

Historia mojego odchudzania jest pełna wzlotów i upadków;/
    obecnie mam 23 lata i mam dość trzymania się szczytu swoich "osiągnięć", którym jest waga przekraczająca 90 kilo
    Chcę zdobyć inny szczyt...zrzucić te potężne, paskudne, okropne, tragiczne (...) 20 kilo.

Najżałośniejsze jest to, że potrafię płakać z powodu tego, jak się pięknie NIE KONTROLUJĘ, ale ciężko jest mi wziąć się w garść i coś z tym zrobić. Mam słomiany zapał...zabieram się za zdrowe jedzenie i ćwiczenia...już już nabieram kondycji, już idzie mi lepiej i baaaaam !!! przychodzą święta/goście/wolny długi weekend i kończy się wszystko ;(
    W momencie, kiedy raz pozwolę sobie na odstępstwo, poddaję się całkowicie...nie potrafię zjeść kostki czekolady, bo zaraz po tym jest cała, i chipsy, i lody, i wszyyyyystko inne w zakazanych i niezdrowych zestawieniach i ilościach.

Ale wierzę, że mogę liczyć na Wasze wsparcie i razem osiągniemy nasze cele!

Żeby było Wam łatwiej mnie wspierać kilka faktów o mnie:

Jestem studentką 1 roku magisterki, mam wspaniałego męża i 7 miesięczną córeczkę.
    Przed zajściem w ciążę ważyłam jakieś 78-9kilo (a było to w styczniu zeszłego roku),
    w wakacje przed tym cudownym wydarzeniem udało mi się osiągnąć wagę 70 kilo i była to dla mnie REWELACJA!
    Czułam się lekka jak ptaszek, piękna i pewna siebie, oj dawno nie było tego uczucia.
    Teraz waham się w zakresie 88-93 kg, patrzę na siebie w lustrze i jednego dnia widzę siebie całkiem "nie tak źle",
    ale na drugi dzień się otrząsam i stwierdzam, że w sumie to ... jest tragedia ;(

dlatego proszę o pomoc !

Moje wymiary:
    ramię 34
    biust 112
    p.biustem 91,5
    talia 96
    pępek 103
    biodra 106
    pośladki 116
    udo 69
    łydka 40

waga 92kg
    Ostatnio edytowane przez Yoliness ; 30-04-2014 o 08:38
    majacyr, LexiVampire and Rashmi like this.

Awatar Pamazb
    Pamazb jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazowsze

Domyślnie Odp: Przyszłość należy do tych, którzy przygotowują się do niej dziś.

Wpadłam się przywitać i zyczyc powidzenia tez się nie mogę zebrac i wciąż oscyluje w tej samej wadze, czuje się zle ze sobą ale stram się to wciąż zmienić
    zycze wytrwałości i zapraszam do wspólnej walki

Awatar Yoliness
    Mieszka w
    Poznań

Witam, miło Cię poznać mamy podobną ilość kg do zrzucenia więc także życzę powodzenia!
    Ja przede wszystkim dążę do bycia piękną mamą i żoną...chcę żeby moja córeczka miała szczupłą i zdrową mamusię,
    żebym nie musiała się chować z podżeraniem, żeby za jakiś czas Maleństwo mogło usiąść z nami do stołu i jeść to, co ja,
    a nie pytać "mamusiu dlaczego tego nie mogę?" - bo nie chcę zrobić krzywdy swojemu dzieciątku,
    ale do tego czasu muszę uregulować swój tryb, żeby być dobrym przykładem!

Awatar frogusia
    frogusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    wielkopolska
    Wpisy na blogu
    8

Najwazniejsze to czuc sie dobrze we własnym ciele tak więc wytrwałosci zyczę aby dietkowanie nie bylo juz dla Ciebie słomianym zapałem wtedy na pewno reszta sama się ulozy A dobre nawyki to skarb mozna je stosowac juz całą reszte zycia
    Rashmi lubi to.

Awatar misssun
    misssun jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

dasz radę, motywacja jest naszą siłą więc wszystkie razem popracujemy nad tym żeby było dobrze

teraz kazdy kilogram będzie Twoim przyjacielem bo będzie zgubiony!!
    co do odstępstw, ja miałam podobnie z pieczywem, a teraz już tylko sporadycznie sobie o nim przypominam i wiem, że nie mogę bo zaraz będzie więcej, czasem nawet żeby się nie zmarnowało
    i nawet jak się zdarza coś mącznego to mnie wcale nie ciągnie i już inni mogą przy mnie jeść

Awatar Pamazb
    Pamazb jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazowsze

Yoli to na pewno tak będzie ze maleństwo będzie miała ładna zdrowa mame:P

Awatar Yoliness
    Mieszka w
    Poznań

Witam witam, aż normalnie nie mogę uwierzyć, że dotrwałam do końca dnia w sumie...całkiem ładnie
    ale kurcze ciężko było...pierwszy dzień (od jakiegoś czasu), w którym nie zjadłam nic słodkiego, a codziennie mnie kusi...szczególnie w taką piękną słoneczną pogodę łażą za mną lody;/

dziś byłam na 2 spacerkach z Córeczką. Na I przeszłam ok 4,5 km, a na II - ok 3, także całkiem niezły wynik i rano zrobiłam 50 brzuszków :P śmieszna liczba...jakbym zrobiła 2 (kiedyś robiłam po 500 dziennie...aleeee wtedy wyglądałam ahh^^) ale potem jakoś nie bardzo miałam natchnienie do lądowania na podłodze

Moje dzisiejsze menu:
    śniadanie: 2 kanapki z żółtym serem i ogórkiem, szklanka soku pomarańczowego
    II śniadanie: banan
    obiad: kiełbaska na gorąco, szklanka zupy pomidorowej i 1 grubszy naleśnik:P
    (ależ połączenie^^ ale zostało mi ciasto więc musiałam je usmażyć...straaaaasznie nie lubię wyrzucać jedzenia)
    podwieczorek: jogurt
    kolacja: 2 kromki razowego chlebka z serem (po wędlinkę jeszcze wyskoczę jak mąż wróci:P) i ogórek zielony z pomidorem
    woda: 2,5l

szczerze mówiąc to trochę odczuwałam głód...włączyło mi się obsesyjne myślenie o jedzeniu ;(
    ciągle miałam w głowie czy to już jedzenie, czy jeszcze daleko...;/

Awatar Yoliness
    Mieszka w
    Poznań

Dzień dobry
    dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do całkiem nie najgorszych

moje menu:
    Ś: 2 kromki ciemnego chlebka z wędlinką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i herbata
    II Ś: 1 naleśnik z warzywami (jak wyżej
    O: gołąbek z ziemniaczkami i surówka, herbata
    P: jogurt z płatkami
    K: jajecznica (mąż zrobił, nie wypadało odmówić:P)

woda: 1,5l

spacerek dzisiaj był krótki więc tak w sumie słabo, alee oparłam się pysznym ciastom i propozycji lodów/chrupek i coli
    no i to tyle ode mnie

Awatar frogusia
    frogusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    wielkopolska
    Wpisy na blogu
    8

Hej : najwazniejsze to wpaść w taką"rutynę dietową" żeby sobie zaczac nawyki wyrabiac Widze ze początki ładne więc oby tak dalej!

Awatar misssun
    misssun jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

jak się udaje unikać tych przyzwyczajeń złych to i humor dopisuje w końcu takie dzielne jesteśmy
    pozdrowionka

Strona 1 z 10 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów