Witam z powrotem, wracam jak bumerang po kilku latach
Stwierdziłam,że jeśli nikt nie będzie nade mną stał i kontrolował na bieżąco tego, co ze sobą robię...
jeżeli nie będę miała nikogo, komu się codziennie będę spowiadać ze swoich osiągnięć i grzechów,
to nigdy nie schudnę, bo moja mobilizacja jest za słaba
Już kiedyś pisałam na forum i bardzo mi to pomogło, zeszłam wtedy o 2 rozmiary i czułam się świetnie.
Historia mojego odchudzania jest pełna wzlotów i upadków;/
obecnie mam 23 lata i mam dość trzymania się szczytu swoich "osiągnięć", którym jest waga przekraczająca 90 kilo
Chcę zdobyć inny szczyt...zrzucić te potężne, paskudne, okropne, tragiczne (...) 20 kilo.
Najżałośniejsze jest to, że potrafię płakać z powodu tego, jak się pięknie NIE KONTROLUJĘ, ale ciężko jest mi wziąć się w garść i coś z tym zrobić. Mam słomiany zapał...zabieram się za zdrowe jedzenie i ćwiczenia...już już nabieram kondycji, już idzie mi lepiej i baaaaam !!! przychodzą święta/goście/wolny długi weekend i kończy się wszystko ;(
W momencie, kiedy raz pozwolę sobie na odstępstwo, poddaję się całkowicie...nie potrafię zjeść kostki czekolady, bo zaraz po tym jest cała, i chipsy, i lody, i wszyyyyystko inne w zakazanych i niezdrowych zestawieniach i ilościach.
Ale wierzę, że mogę liczyć na Wasze wsparcie i razem osiągniemy nasze cele!
Żeby było Wam łatwiej mnie wspierać kilka faktów o mnie:
Jestem studentką 1 roku magisterki, mam wspaniałego męża i 7 miesięczną córeczkę.
Przed zajściem w ciążę ważyłam jakieś 78-9kilo (a było to w styczniu zeszłego roku),
w wakacje przed tym cudownym wydarzeniem udało mi się osiągnąć wagę 70 kilo i była to dla mnie REWELACJA!
Czułam się lekka jak ptaszek, piękna i pewna siebie, oj dawno nie było tego uczucia.
Teraz waham się w zakresie 88-93 kg, patrzę na siebie w lustrze i jednego dnia widzę siebie całkiem "nie tak źle",
ale na drugi dzień się otrząsam i stwierdzam, że w sumie to ... jest tragedia ;(
dlatego proszę o pomoc !
Moje wymiary:
ramię 34
biust 112
p.biustem 91,5
talia 96
pępek 103
biodra 106
pośladki 116
udo 69
łydka 40
waga 92kg