Strona 3 z 94 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 53 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 937
Like Tree238Lubią to

Wątek: Cynamonowe kilogramy lecą w dół! Cel: -25kg!!!

Awatar wercia90
    wercia90 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Niemcy

Domyślnie Odp: Cynamonowe kilogramy lecą w dół! Cel: -25kg!!!

Hmm ... zaczelam walke z odchudzaniem bo zwyczajnie mialam dosc swojego odbicia w lustrze. Raz ta walke wygralam, zaakceptowalam siebie i czulam sie wspaniale, dopoki to wszystko nie wrocilo !
    Samoocena rowna zero, brak wiary w siebie...i...te spojrzenia ludzi czy dogryzki rodzinki.
    Chce udowodnic sobie , ze potrafie po raz kolejny dokonac tego co kiedys! Z tymze wtedy mialam do zrzucenia 15 kg. Teraz 25,30 wiec spore wyzwanie !
    Chce poczuc sie silna kobieta , ktora wkoncu pokocha swoje cialo !

Awatar cynamonowa85
    cynamonowa85 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle

Jak wiecie, za rok będę miała 30 urodziny i głównym powodem mojego odchudzania jest to, że nie chcę być starą grubą baba :P A tak na serio to mi chodzi przede wszystkim o jakość życia - wejście bez zadyszki na 4 piętro, możliwość podbiegnięcia do autobusu i nie wyplucia płuc po drodze itp. No i nie oszukujmy się - dla wyglądu również wiem, że mój mąż mnie kocha i mu się podobam, ale wiecie jak jest z całą pewnością będę mu się bardziej podobać bez balastu. No i ciekawa jestem jak to jest lubić siebie - nie mieć do siebie wyrzutów, nie unikać luster, być zadowoloną z tego jak się wygląda.. To musi być fajne, więc najwyższy czas sprawdzić

Dzień 7
    śniadanie - kawa
    II śniadanie - jogurt naturalny z cynamonem i 1 kromka ciemnego pieczywa
    obiad - makaron po włosku ze szpinakiem, mozarellą i zestawem przypraw
    przekąska - arbuz
    kolacja - brak
    AKTYWNOŚĆ - no dajcie spokój, dziś niedziela

Czy ktoś wie ile arbuza można wszamać na raz, żeby nie zniweczyć odchudzania? Bo wiadomo, że to woda, ale z cukrem

Wczoraj zrobiłam pierwszy raz trening na ramiona i... ło matko! Dzisiaj ciężko mi podnieść kubek z kawą! To działa - skoro mam takie zakwasy to znaczy, że te ćwiczenia odnalazły i ruszyły moje mięśnie

Siódmy dzień nieustającej motywacji! Niech moc będzie z Wami, abyście się mogły oprzeć dziś niedzielnym, rodzinnym obiadkom! Powodzenia kochane!
    PROJEKT 51/30

Efekty odchudzania od 07.07.2014 (z przerwą XII 2014 - IV 2015):

Awatar misssun
    misssun jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

ja na drugie śniadanie tego arbuza to bym do oporu wszamała ale ja ogólnie nie umiem żyć w strategii odejdź głodna za pół godziny nadejdzie natchnienie :P no z podwieczorkiem bym tak nie szalała, chociaż jak kolację odpuściłaś to może całkiem dobrze wyszło

dobrego dzionka

Awatar cynamonowa85
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle

kolację odpuszczam, bo będę akurat w "trasie", a jak wrócę to będzie zdecydowanie za późno na jedzenie

Gdyby ktoś był zainteresowany to podaję przepis na makaron po włosku ze szpinakiem (jedyna forma, w której toleruję szpinak):

SKŁADNIKI:
    spaghetti pełnoziarniste
    opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego (ja najczęściej używam hortexu)
    1 duży pomidor
    4 duże ząbki czosnku
    niewielka mozarella
    PRZYPRAWY (ilość wg. uznania)
    sól
    pieprz
    chili w proszku
    bazylia
    oregano

Ugotować makaron. Czosnek pokroić najdrobniej jak się da, zamarznięty szpinak wrzucić na patelnię teflonową, dolać odrobinę wrzątku. Kiedy szpinak się rozmrozi wrzucić czosnek i delikatnie posolić. Sparzyć pomidora, pokroić i dorzucić do szpinaku. Dodać przyprawy, dusić odparowując wodę. Do odparowanego szpinaku wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę mozarellę i mieszamy, aby się rozpuściła. Odcedzamy makaron, polewamy szpinakowym sosem.

Danie dłuuuugo "trzyma" i jest naprawdę smaczne - ja zwykle jeszcze na talerzu dodaję magi mniam
    PROJEKT 51/30

Awatar gonia_wolf
    gonia_wolf jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Wpisy na blogu
    13

Alee pychaaa ten makaron. Ślinka cieknie na samą myśl...
    smacznego!!!!

I etap

Cel ostateczny... i będzie pięknie!!!
    A tutaj walczę o siebie Mama na diecie - czyli czy da się schudnąc i nie zwariować :-)

Awatar wercia90
    Mieszka w
    Niemcy

Mniam mniam mozzarella uwielbiam !
    Chyba juz wiem co jutro przekasze hihi ;D

Ja zawsze arbuza jem na 2 sniadanie Zazwyczaj 2 srednie kawalki Niezle mnie zapycha do obiadu A podwieczor cos bialkowego Nigdy owoce

Awatar cynamonowa85
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle

wercia, ja właśnie popołudniami mam największą ochotę na owoce i słodkie - zdecydowanie lepiej przekąsić arbuza zamiast czekolady Z resztą mój organizm przyzwyczaił się do trybu:

brak śniadania
    lekkie II śniadanie
    syty obiad
    lekka przekąska
    lekka kolacja lub jej brak

Między innymi dlatego moje podejście do dukana trwało 3 dni gdybym sobie wieczorem wrzuciła np jajko na twardo to bym pewnie nie zasnęła Ale to efekt lat złego odżywiania - przez większość czasu jadłam jeden baaardzo duży posiłek i do tego słodycze przez cały dzień. No cóż - póki co mój system się sprawdza Mam nadzieję, że tak już zostanie

A jak tam dzisiejsza aktywność drogie Panie?
    PROJEKT 51/30

Awatar wercia90
    Mieszka w
    Niemcy

U mnie przez cale zycie w sumie tak bylo :P
    Jeden posilek i podjadanie tylko

Ale tym razem sporo pozmienialam Weglowodany z rana i na 2 sniadanie
    A pozniej przewaga bialek

Najwazniejsze ze skutkuje !!!! hehe
    misssun lubi to.

Awatar cynamonowa85
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle

Aktualizacja suwaczka!!!! 83,5 kg!!! Czyli dokładnie 4,3 kg w pierwszym tygodniu diety!!! To jest prawdziwa nagroda za niejedzenie słodyczy!!! Jejku jak się cieszę! To jest dla mnie najlepsza motywacja - zgubione kilogramy!

Plan na dziś:

Dzień 8
    śniadanie: kawa
    II śniadanie: musli z jogurtem naturalnym i łyżeczką cynamonu
    Przekąska: jogurt jovi z cynamonem, brzoskwinia
    Obiad: pełnoziarnisty makaron z białym serem i truskawkami (dosładzam łyżeczką miodu gryczanego wymieszanego z przyprawami - cynamon, imbir i kardamon... mmmm pychota!)
    Kolacja: sałatka z tuńczyka z kukurydzą
    AKTYWNOŚĆ: dziś zaczynamy z przyjaciółką "godzinę z Mel B." pewnie trzeba mnie będzie zbierać z podłogi hihi

Temat luźnej skóry wraca jak bumerang! Od tycia i chudnięcia mój brzuch zrobił się okropnie luźny - wisi mi "fałdka" i generalnie wygląda to jak na zdjęciach "przed" operacją powłok brzusznych na stronach gabinetów chirurgi plastycznej... Ale ja nie chcę się poddawać operacji... Bo co będzie jak nam się w końcu rodzina powiększy? Brzuch rozciągnie się jeszcze bardziej i co...? Mam się poddawać takiej operacji co parę lat? Przecież to nie jest zabieg kosmetyczny tylko poważny zabieg medyczny... Do tego okropnie drogi...

A więc moje pytanie jest następujące: czy myślicie, że da się uzyskać taki efekt jak na zdjęciu:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] bez skalpela?
    Jeżeli tak to jak?! Jeżeli nie, to czy ktoś mógłby proszę otworzyć fundację na rzecz pozbycia się cynamonowego brzucha, jakby każdy się dorzucił to może by się udało :P hihi

A tak poważnie (choć małym sponsoringiem bym nie pogardziła hahaha) to zastanawiam się nad bańkami chińskimi, myślicie, że te zdjęcia w necie mówią prawdę?

Przyjemnego poniedziałku kochane. A wiecie, że Wam się uda, prawda?
    gonia_wolf lubi to.
    PROJEKT 51/30

Awatar Pamazb
    Pamazb jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mazowsze

gratuluje spadku powiedz mi jakie Muesli jesz?? bo wiem ze w większości tez jest mnóstwo cukru ale może jakies znalazałas nietuczące? ile go dajesz do takiego jogurtu??? ja czasami jak jadałam jogurt z Muesli to az łyska stała sztywno tyle tego pakowałam:P

Strona 3 z 94 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 53 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów