Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: schudnac przed ciaza

AnnaTad jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Croydon

Talking schudnac przed ciaza

Czesc,

Mam na imie Ania i mam 27 lat. W zeszlym roku zostalam mama, moj synek ma juz 16 miesiecy. Niestety ciaza nie byla latwa, mialam wiele problemow zdrowotnych i mojej malenstwo urodzilo sie 6 tygodni za wczesnie i bardzo malutkie. Dodam, ze byla to moja pierwsza ciaza i bardzo duzo przytylam ze wzgledu na klopoty zdrowotne - przeszlo 20 kilo!!! Jak na razie udalo mi sie przez ostatni rok zgubic 10... nigdy nie nalezalam do osob szczuplych (nawet przed ciaza), ale tym razem jestem zdeterminowana by odchudzic sie z wszystkich zbednych kilogramow by...... miec kolejne dziecko bez zadnych klopotow zdrowotnych tym razem mam nadzieje... wiec potrzebuje wsparcia kochani!!! czy ktos jest w podobnej sytuacji jak ja? piszcie....bedziemy sie nawzajem wspierac...

do tej pory odchudzalam sie na zasadzie - ogranicz slodkosci, tluszcze i weglowodany, ale cos marnie mi idzie.... ma ktos jakies porady?

Awatar UshiSu
    UshiSu jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: schudnac przed ciaza

Cześć
    Zbadałaś tarczycę? Ona może odpowiadać za problemy ze zrzuceniem wagi po ciąży, a w czasie ciąży często się psuje.
    Jeśli chodzi o dietę - to zależy, co lubisz, bez czego nie wyobrażasz sobie życia. Napisz, co lubisz jeść w diecie, to pewnie Ci podpowiemy, co będzie dla Ciebie najwygodniejsze. No i ruch. Niestety, bez porzadnej dawki sportu ciężko myśleć o trwałym zrzuceniu kilogramów

Awatar zagruba
    zagruba jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    11

hej
    trzymam kciuki za odchudzanie !
    ja tez planuje schudnac przed ciaza, a dokladniej przed slubem bo po slubie planuje zajsc niedlugo w ciaze i nie chce miec problemow zdrowotnych. dlatego trzeba sie porzadnie wziac za sebie

anulek79 jest nieaktywny Nowy na forum

Hejka, ja właśnie jestem w ciąży ( 6ty miesiąc ), nigdy nie byłam szczupła no i zmartwiłam się Twoim postem baaardzo. Zaszłam w ciążę ważąc 98 kg ( akurat zabierałam się za odchudzanie a tu niespodzianka ), utyłam póki co tylko 2 kg, więc uważam to za mały sukces. Mam nadzieję, że u mnie wszystko będzie ok i trzymajcie kciuki, poniekąd zamierzam tu na stałe dołączyć jak już urodzi się moja córcia i zacznę poważną batalię z kilogramami.

Ale do rzeczy

Mam bardzo fajną dietkę ( jest w niej nawet makaron :| ), chętnie wyślę Tobie na maila skany. Dieta jest skuteczna ( sama zamierzam ją zastosować ), pozwoliła schudnąć mojej znajomej oraz w rodzince po 30 kg. Więc jestem pewna, że działa

Jeśli któraś z Was chciałaby skany to chętnie się podzielę, proszę o sygnał na mojego maila : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

AnnaTad jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Croydon

UshiSu - badalam tarczyce - nic mi nie dolega....hormony w normie....

jelsi chodzi o to co lubie - slodkosci !!! mieso mogloby dla mnie nie istniec, ale dzien bez czegos slodkiego jest dla mnie dniem straconym

ogolnie lubie tak zwane zdrowe jedzenie: surowki, ryby, owoce... ale jem po prostu za duzo... poza tym mam slabe wsparcie ze strony meza, ktory pochodzi z Indii i bardzo dobrze gotowuje... niestety indyjskie slodycze sa ogromnie slodkie i to mnie chyba gubi.... po prostu nie moge sie powstrzymac....

---------- Wiadomość dodana o 22:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:54 ----------

anulek79 - po pierwsze gratuluje ciazy! pewnie juz sie nie mozesz doczekac corci na swiecie, co?

po drugie gratuluje Ci tego, ze praktycznie nic nie przytylas... i zazdroszcze CI tego....

u mnie byla podobna historia z tym odchudzaniem....zaczelam rok przed slubem i z 95kg spadlam do 72kg, dogadzalam sobie za bardzo i po pol roku przytylam do 80kg i kiedy powzielam decyzje by znowu zaczac sie odchudzac okazalo sie, ze jestem w ciazy

tak szczerze to w ciazy moja slaboscia byly lody, ktore kocham i jadlam prawie co tydzien... poza tym nie objadalam sie jakos nadmiernie.... ale zachorowalam... i musialam lezec...i tam mi sie kilogramy gromadzily.... jeszcze dodam, ze mialam PET (preeclampsia toxaemia) czyli zatrucie ciazowe... mimo tego wszystkiego synek jest okazem zdrowia, rosnie, rozwija sie, jest cudowny!!! maz od pol roku juz namawia mnie na kolejny dziecko, wiec tym razem chce byc przygotowana lepiej... stad odchudzanie...

trzymam za Ciebie kochana mocno kciuki.... powodzenia

p.s.

zglosze sie po te dietka na mejla, jesli mozna...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów