Strona 28 z 51 PierwszyPierwszy ... 18 26 27 28 29 30 38 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 502
Like Tree91Lubią to

Wątek: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 1

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Domyślnie Odp: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 1

Zrobiłam wczoraj salatke z makaronu z zupek chińskich + niemal wszystko co z lodówki hehe tj. wędlina (kilka plastrów), ser gouda (kilka plastrów), 1 czerw. papryka, z 6 rzodkiewek, jeden długi ogórek, fasola czerwona i szczypiorek wzięłam sobie do pracy 2 porcje na dwa posiłki, i myślałam że jutro też będę ją jadła ale M. się dorwał i nic z tego :/ no trudno, dobrze że krótko w pracy będę a szkoda ze nie bardzo mam co wziąć ale najwyżej jajka rano ugotuję, wezmę pomidorka i ser żółty i kanapki będą grane

Wydrukowałam sobie jedną z książek o south beach ale nie w pełni tylko interesujące mnie fragmenty w tym przepisy i muszę kurczaka wyjąć i odszukać przepis na kurczaka z soczewicą, bo akurat mam taką w puszce

Dzisiaj nie było liposukcji, niestety... poza tym glodna jak cholera jestem bo za wcześnie zjadlam kolację :/ i tak podpijam a to wodę a to herbatkę... i biję się z myślą nad pilatesem, ale to są tak proste i przyjemne ćwiczenia ze te 25 minut mnie nie zbawi a ponoć regularne ćwiczenie daje dość szybkie widoczne efekty, głównie w kwestii rozciągnięcia organizmu, jenmy głupoty ze zmęczenia piszę :] rozciągnięcia ciała/mięśni, hehe
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar Essencee
    Essencee jest nieaktywny Znany na forum

Ulu a ile Twoja corka juz schudla? Fajnie ze wbila sobie do glowy ze nie warto dla chwili przyjemnosci grzeszyc i pozniej czuc sie winnym

A jezeli chodzi o tesciowe to moja jeszcze gorsza o wiele niz Madzi i taki tego efekt ze od 1,5r nie mamy juz z nia kontaktu nie potrzeba nam w zyciu tak toksycznej osoby.

A wiesz ze miesiac temu w jakiejs gazecie polskiej wlasnie byl dlugi artykul o diecie oxy i jadlospis byl i zaciekawila mnie, ale bylo duzo przeciwskazan, wlasnie dla osob z cukrzyca i z nie wydolnoscia krazenia i jakies inne, juz nie pamietam, ale jak na Dukanie sie fajnie czulas to sprobuj, 3 tyg. szybko zleca a noz Ci sie spodoba a wlasnie mi przypomnialas o tym sheiku z diety zurawinowym i go dzisiaj zrobilam i pycha jest i na bank bede go czesto pila

Madziu oj jak glodna bylas to moglas cos zjesc bo my jak tak dlugo siedzimy to zle tak wczesnie ostatni posilek jest zjesc.

I co pocwiczylas?

A salatke z zupek chinskich uwielbiam i musze ja niebawem zrobic a Ty bez majonezu ja robilas?
    Kiedys 104kg a dzis walka o lepsza siebie

Awatar grandmamma
    grandmamma jest nieaktywny Znany na forum

Witam "nocne marki"..... ja o tej godzinie to przeważnie w łóżku.... oglądam TV...... i przeważnie do 23ciej zasypiam.....ale za to wstaję wcześnie.....tak już mam
    .......
    Madziu;Jadłam kiedyś taką sałatkę, też mi smakuje, ale teraz staram się nie jeść makaronu, majonezu.... itp więc muszę się obyć.... Nie wiem co to za dieta Twoja Madziu...zapominam poczytać o niej muszę to nadrobić
    ........
    Asiu.... dieta jest trochę podobna do 'dukania'..... trochę lepsza bo więcej warzyw...... Na Dukanie miałam "incydent zdrowotny" ale po tym już nic nie było.... czułam się raczej bosko..... szkoda tylko że to "zlekceważyłam.... ale tak mają "grubasy", stale zbaczamy na złą drogę "obżerania"...hihihi

Asiu..... z teściowymi to jak z synowymi.... (hihihi) bywają różne..... Ja na szczęście nie mam syna i nie jestem "taką" teściową ... z facetami jest o wiele lepiej... oni nie są drobiazgowi..... nie widzą tego co synowe..... Z teściem wypiją piwko czy inny trunek.... i do przodu. Ja myślę, że jak się nie mieszka z teściami (też bym sobie tego nie wyobrażała) to można żyć spokojnie. Jak Tobie nie jest potrzebna więź z teściową....to masz rację że nie chodzisz do niej. Po co chodzić i udawać że jest wszystko OK! A syn jak chce to może odwiedzać matkę...... to już jego sprawa. Najbardziej przykre to jest dla wnuków, ale jak ich nie widzą, to może nie znają co to mieć babcię.
    .........
    A dieta OXY ...... ???? moze od poniedziałku zacznę....muszę zrobić tygodniowe zakupy.... fajnie tu jest wszystko opisane...lista zakupów i sposób przygotowania dań, taki bardzo prosty, bo nie lubię wydziwiania i dużo produktów. Może nie zaszkodzi mi ????? Nie mam drukarki i trochę przepisuję do zeszytu...ale prześlę córce, to mi wydrukuje..... dietę. Mam znowu trochę nadziei ...... choć 10 kg mi potrzeba schudnąć.
    Ostatnio edytowane przez grandmamma ; 24-04-2014 o 08:15
    "Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą." /W.Gombrowicz/

Awatar Essencee
    Essencee jest nieaktywny Znany na forum

Ulu o mojej tesciowej duzo by opowiadac. Madzia wie co z nia przezylam a i maz dziecinstwa zadnego nie mial i tez jej nie chce znac bo moj maz zawsze stawal za nami a nie za matka tak jak ona by tego chciala a wnuki nie ucierpia na braku kontaktu z nia bo ich nie uznawala. Maja kochanych dziadkow, moich rodzicow i ich bezwarunkowa milosc im wystarczy

Dobrze ze Twoja dieta nie ma wymyslnych potraw a jest tam jakies info ile mozna na niej schudnac?
    Kiedys 104kg a dzis walka o lepsza siebie

Awatar grandmamma

Asiu..... Przykre to, ale jak to jest dla was najlepsze rozwiązanie..... to tak musi być. Okazuje się, że i "matki" są różne....
    takie życie. Ona już jako matka się nie sprawdziła...to i nie bardzo mogła jako teściowa....... to pewnie już taki "gatunek"
    Ja mam sposób na dobre układy.... zawsze u mnie jestem po stronie zięcia.... a jak chce 'reklamować córkę' niby tak w żartach.....to mówię, że nie pytał przed ślubem...to teraz czas minął......hihi
    O i nie chciałam nigdy być "mamusią" dla zięcia....matka jest tylko jedna.....
    Jesteśmy po imieniu i fajnie mi się słyszy jak zwraca się do mnie: ULA...... a do męża Edwad.....
    oj czasami i dzieci tak mówią..... jest wesoło.... )))
    ................
    Mnie aż trudno w to uwierzyć..... bo w mojej rodzinie dziadkowie byli szanowani i kochani i tak to jakoś szczęśliwie przekazujemy na kolejne pokolenia....po prostu się tak udaje..... )) Moja córka do dziś mówi, ze miała najpiękniejsze dzieciństwo dzięki dziadkom.....
    ...............
    Dieta jest białkowa, z tm że są tu nie tylko białka zwierzęce a także roślinne..... i to mnie ciesz, bo samych białek nie mogłabym jeść.... zawsze jest dobrze zjeść do tego warzywka z dużą zawartością białka..... no i ten shake żurawinowy....
    jak u Dukana dużo wody, herbaty zielonej....
    Ze schudnięciem jest podobnie jak na dukanie..... tak że osoba grubsza może schudnąć więcej ..nawet 8 kg na miesiąc.....
    a szczuplejsze to mniej......
    Właśnie zięcia brat już nam drukuje wszystko do diety: zasady, menu, listę zakupów, o żurawinie......
    dużo tych wiadomości, ale będzie to w formie ładnej kolorowej książki.....będzie przyjemniej czytać.
    Nabrałam strasznej chęci...a to już u mnie dobrze wróży......
    "Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą." /W.Gombrowicz/

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Asiu nie poćwiczyłam bo koleżanka do mnie zadzwoniła i zagadałam się, hehe Chciałam się wyspać ale nie wyszlo a waga rano osiągnęła poziom krytyczny jakieś zatwardzenie mam i jestem mega spuchnięta, cholera wie dlaczego :/

Masakra straszna, czytałam dzisiaj trochę o SB, generalnie jest o tyle lepsza od Montignaca że tnie trzeba isę martwić łączeniem składników w posiłkach.
    grandmamma lubi to.

Awatar Blooom
    Blooom jest nieaktywny Znany na forum

Madziulek to Ty bierz się za SB w końcu a nie odkładasz, doczytasz w trakcie potrzebna Ci konkretna dieta i wytyczne bo wtedy najładniej Ci idzie

Awatar grandmamma

Madziulek..... a może na tę OXY się zdecydujesz..... jest jadłospis na 3 tygodnie, można przeciągnąć do 6 tygodni......i nie trzeba nic wyliczać, komponować..... a że to ulepszona dieta białkowa.... to może szybciej ruszą kilogramy.....
    Dawaj zaczniemy razem...będzie nam raźniej co ty na to ?

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Ulu niestety ale ja man awersje do bialkowej, z reszta w zeszlym roku probowalam dukana i ledwiedwa bialkowe dni przezylam a qaga rosla zamiast spadac :/

Kasiu ja sie nie obiadam, po swietach calkiem ladnie sie trzymam i wlasnie dlatego nie qiem skad mi ta waga tak poszybowala, ale mysle ze to kqestia twj sałatki z makaronem, ze jednak mam jakas nietolerancję na biala make etc i moze to mi tak wode w organizmie zatrzymalo...
    A codo SB to dzisiaj Robilam obiadek z jej przepisu z soczewica i dla mnie pychotka a M. Brakujw ziemniakow, haha

Mam znow problem z poecelanka, trzy dni byly wzorowe a teraz stoje i brZuch mi wywalilo, gazy mam i nic poza tym

Awatar grandmamma

Madziu... to nie jest taka jak na Dukanie..... tu je się w pierwszym tygodniu oprócz białka zwierzęcego...białko roślinne......czyli normalnie.
    A ogranicza się podobnie węglowodany jak na twojej diecie...... ale jak masz awersję...to nie namawiam...... sama wybierzesz sobie odpowiednią.
    Właśnie mam pięknie wydrukowane książki do całej mojej diety.... na kolorowej drukarce..... wygląda to zachęcająco......nabrałam wielkiej chęci do odchudzania i nie mogę się już doczekać jutra...zrobię zakupy... i do dzieła......
    A dlaczego nie pomożesz sobie jakoś z tym wypróżnieniem...... nie można stale chodzić z takim balastem...... są też czopki, zioła czy ziołowe proszki. Spróbuj czegoś ......
    ..........................

Strona 28 z 51 PierwszyPierwszy ... 18 26 27 28 29 30 38 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów