Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 178
Like Tree49Lubią to

Wątek: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 4

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Domyślnie Odp: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 3

Hej!
    Wizyta u lekarza w porządku, wyjaśnił mi prosto i szybko parę kwestii którcyh nie rozumiałam u mojej obecnej lekarki, ona chyba za bardzo chciała mi wszystko tłumaczyć, hehe

Mam jakiś marny czas, jem nieregularnie ale plus tego że mało, bo generalnie jakoś nie mam chęci na jedzenie... ogólnie humor do bani...
    Jakoś mam chęć zaszyć się gdzieś na odludziui pobyć sama ze sobą, co jest raczej ciężkie mając małe dziecko brakuje mi jeszcze jakiejś dobrej książki, pytałam dzisiaj w bibliotece o książkę Coelho, ta najnowsza nosi tytuł "zdrada" intryguje mnie co w niej zawarl, więc jak tylko do nich wróci to mają dać mi znac

A co tam u Was?
    grandmamma lubi to.
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar grandmamma
    grandmamma jest nieaktywny Znany na forum

Dobry Wieczór )))))
    Nie było mnie trochę, tak po prostu udało mi się bez chwili namysłu wyjechać na tydzień nad jezioro.... miło spędziłam ten czas, pogoda nawet dopisała , dopiero wczoraj i dziś do południa trochę padało. Oczywiście "dieta" poszła w zapomnienie..... nie było na nią ani czasu ani ochoty. Jutro trzeba się pozbierać....na wagę boję się stanąć.....ale nie będę się tym stresowała.....)))
    Basiek.... fajnie, że się odezwałaś..... może wszystko powoli się ułoży..... tak to już jest..raz lepiej a raz gorzej..trzymaj się
    Madziulek.... ciężko jest trzymać się ściśle zaleceń "diety"..... a jak wiesz najważniejsze jeść często...nie opuszczać posiłków. A pracując i wychowując małe dziecko.... jest mało czasu na wszytko..... i dlatego nie dajesz z wszystkim rady.....
    Ale znając twoje 'spalanie'...dasz radę... i będzie dobrze.
    Każdemu przydałoby się choć na trochę wyjechać na odludzie i odpocząć...ale jak sama wiesz przy małym dziecku nie ma chwili odpoczynku...... no chyba, że się dobrze ułoży przy pomocy partnera......
    ......................................
    Pozdrawiam ....... śpijcie dobrze )))
    "Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą." /W.Gombrowicz/

Awatar grandmamma

dzień Dobry..... ????? cicho na tym wątku się robi???? Nawet Matka Założycielka nas zaniedbuje.... , mam nadzieję, że to chwilowe
    A ja dziś zaczęłam dzień od prana swoich rzeczy.... nie było mnie tydzień w domu i nie wiem skąd ten kurz się zebrał?????
    ..................................................
    Waga nie była łaskawa, muszę bardzo się starać, żeby te 3 kg chyba????? w tym tygodniu zwalić
    Myślę, że jest winna też moja opuchlizna, nogi jak banie...... za dużo sobie "pozwoliłam".... ale cóż w moim wieku "nie odmawia się" hihihi
    bo nie wiadomo, czy jeszcze będą takie okazje )))))
    No ale wracam na ziemię...... a wspomnienia pozostają wspaniałe.....
    .................................................. ...............
    A co u Ciebie Madziulek?????
    Basiu?????
    .................................................. ................
    Miłego weekendu kochane...... zajrzyjcie tu choć na chwilkę....
    Zapraszam na szklankę wody... kawy na razie nie piję......)))))
    "Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą." /W.Gombrowicz/

Awatar pani_sowa
    pani_sowa jest nieaktywny Znany na forum

Basiu, dobrze, że się odezwałaś, kilka razy myślałam o tobie i trzymałam kciuki, żeby było wszystko w porządku. Widać za słabo. Mam nadzieję, że teraz się poukłada. Gratuluję, że mimo problemów pchasz suwaczek w prawo. Silna babka jesteś

Madziulek, tobie też gratuluję spadku. Ostatnio chyba trochę na wariackich papierach żyjesz, to nie ma się co dziwić, że ciężko ci o regularność. Nie poddamy się!
    Madziulek86 lubi to.

Awatar grandmamma

I jest tak jak przewidywałam.... to woda zrobiła takie spustoszenie w moim ciele..... dziś 2,500 mniej na wadze.... czyli OK!
    Trzeba dużo pić szczególnie wody...... i będzie dobrze.
    Tak jak pisze pani_sowa :nie poddamy się popieram mądrą decyzję
    Pogoda piękna..... mam dzieci na obiedzie, bo też wróciły z wczasów
    .....................
    Cisza TU ..... pewnie też wypoczywacie z dala od kompa... i dobrze
    Życzę milej niedzieli.......
    Ostatnio edytowane przez grandmamma ; 27-07-2014 o 07:23

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Ostatnio doznalam bardzo miłego zakończenia, przymierzylam bluzkę która kupilam przed odchudzaniem i ledwie ja na siebie wcisnelam, wygladalam jak baleron a wczoraj była wręcz lekko za luźno i dekolt mi opadał, ładnie nadal i luźno na biodra, w brzuchu była luźna, no szczęście nie do opisania muszę jeszcze suwaki zmienić bo moja wag ładnie trzyma się na 93,7kg no i od sierpnia znów znaczne lepiej jeść, bo teraz to jaką masakra jest...

No jakoś przez ta pogodę ogarnąć się nie mogę a i kilka problemow i człowiek zamyka się w swojej skorupie... Jem mniej przez ten zaduch i rzadziej, staram się jeść dość zdrowo ale bez grosza w kieszeni nie łatwo, ale chyganie jest źle skór waga się trzyma.

Ulu to niezłe z ta woda, no napoje jej wiece jak sonbie przypomne ze powinnam :-)

Basiu a Ty jak tam, ma nadzieje ze nam tak znów nie z nikniesz i ze wszystko w Mirę ok u Ciebie!

Awatar pani_sowa
    pani_sowa jest nieaktywny Znany na forum

Gratuluje, Madziu, ze bluzka jest dobra. Wiem, co to za radosc
    Ja bylam w sobote (znowu) na zakupach ciuchowych i nadal jakos tak nie dowierzam, ze wszystkie koszule 44 luzne, a 42 zwykle dobre (niektore waskie w piersiach tylko).
    Madziulek86 lubi to.

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Swoko ni dziękuje dziekoal będę jak schudne i waga npokaze 80 kg ;-)
    No gratuluje Ci, ja to nawet nie wiem w jaki rozmiar wchodze.

Awatar grandmamma

Domyślnie Odp: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 4

Gratuluję Madziu pięknego chudnięcia..... nagroda już sama przyszła ....fajnie jest jak dawne za małe ciuszki robią się luźne. .................................................. .................................................. ......................................... Ja dziś też mam miłą niespodziankę....1,400 kg mniej...... aż nie mogłam uwierzyć Waga już suwakowa (po tygodniu wczasów to cieszy) Mam dobry sposób na opuchlizną..... od rana przez cały dzień piję wodę.....a w nocy? wiadomo? WC. I nóżki rano jak u sarenki )))) Ja też już sobie wynagrodziłam schudnięcie.....kupiłam sukienkę, bluzkę i spódnicę... o i 2 pary spodni takich na upały..... zaszalałam trochę, nawet jeszcze jedną sukienkę sobie upatrzyłam, ale nie wiem czy nie przesadzę z tymi zakupami...hihihi .................................................. .................................................. .............................................. To tyle ode mnie..... mało siedzę w domu, stale gdzieś jestem.... jutro do kuzynki na inne działki, w środę do dawnych znajomych.... i tak w koło. A tu upały mnie wykończają....... przebieram się kilka razy dziennie..... Zimno nie dobrze a i gorąco źle.... weź tu dogódź każdemu.....
    Madziulek86 lubi to.

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Domyślnie Odp: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 4

Ulu to super, że waga wróciła do suwakowej, wg mnei to znak, że wcale nie odzywialaś się tak źle a i pogoda taka że człowiek nie jest w stanie się objadać Super że spędzasz czas aktywnie, ja wczoraj spełniłam swój plan w 3/4, miałam domowe plany na sprzątanie, i w zasadzie to mogę powiedzieć ze w 99% je spełniłam, bo tylko podłogi nie umyłam

Dzisiaj na obiad mam rzeczy z dnia wczorajszego ważylam z pudełkiem to jest 498g, czyli powiedzmy że mieszczę się w 450g porcji obiadowej z duszoną karkówką, brokułami i tortelini z grzybami, do tego mam galaretkę a że zrobiłam ją w większej ilości wody, to na bank jest dietetyczna, tężała chyba z 5h, hehe no i serek bieluch i serek homo waniliowy + 2 buły żytnie.... i mały grzeszek, który zjem zaraz, jagodzianka :] idę ją zjem bo głodna jestem :/ a na śniadanie zjadłam 2 kanapki (z bułki białej-nie miałam innej) z ketchupem (nie mam masła), sałatą, serem żółtym, wędliną i pomidorem - poza białą bułka to smaczna była.

Więc wracam do vit od sierpnia, nie obiecuję że od razu od 1, ale na bank, bo już widzę że waga stoi a z vit będę jadła zdrowiej ;] i regularnie gubiła kg.

Czytałam ostatnio w gazecie zdrowie, że jak się chudznie 10kg w pół roku to jest optymalne tempo i tak zgubione kg na pewno już nie wrócą, o ile zachowamy zdrowy styl życia/odżywiania, podbudowało mnie to mocno!

A i mam to wesele w październiku, i teraz zrobię wszystko by w te 2, 2 i pół miesiąca (nie znam dokładnej daty), schudnąć jeszcze z 8kg by wyglądać bosko na weselu!

Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 13 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów