Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 178
Like Tree49Lubią to

Wątek: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 4

Awatar grandmamma
    grandmamma jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Nowy wątek, nowa walka o zdrowie i figurę! - Część 3

Witam słonecznie
    Zabalowałaś wczoraj chyba Madziulku ......
    Wczoraj tak z nudów polatałam po necie i dowiedzialam się, ze 'hula' nowa dieta......[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ............ zamówiłam o tym tytule książkę...do poczytania na razie...... tyle tych diet powstaje.....
    i doszłam do smutnego wniosku, ze diety są nic nie warte...... bo i tak efekt podobny jest po wszystkich..."chwilowy"...
    Czytałam wczoraj też książkę "Metoda Gabriela"...... i on też to napisał.....
    Ale cóż...... ciągle szukamy czegoś dla siebie.....u mnie akurat ta przemiana w związku też z wiekiem jest spowolniała... a może tam będzie coś konkretnego...do zaakceptowania?
    Już zamówiłam książkę w empiku..... poczytam ...i ....?????
    Oby nie kolejna książka o odchudzaniu na półkę ...hihihi
    .................................
    Madziulku...jak tam wczorajszy dzień??? dałaś radę??//
    Buziaki
    Ostatnio edytowane przez grandmamma ; 15-07-2014 o 06:28
    "Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą." /W.Gombrowicz/

Awatar marhefffka
    marhefffka jest nieaktywny Znany na forum

Cóż, tak to jest z tego typu dietami, efekt krótkotrwały. A już skakanie pomiędzy dietami co 2tygodnie inna to mega głupota moim zdaniem.
    Jeśli chce się stałego efektu to trzeba być konsekwentnym. Należy zmienić sposób odżywiania na zawsze a nie miesiąc czy dwa.
    Jem zdrowiej, sama z siebie, nie stosuje żadnych gotowych diet i jakoś chudnę. Cud?? Nie. Normalna sprawa. Zamierzam żyć zdrowo już zawsze. Po prostu.
    Madziulek86 lubi to.

Marhefffkowe pole
    To, co teraz wydaje Ci się trudne, kiedyś będzie rozgrzewką.

Awatar Madziulek86
    Madziulek86 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Jasiu zgadzam się w zupełności i powiem Ci że ja zaczełam tak jak Ty, ale przychodzi taki moment kiedy to nasze zdrowe żywienie i MŻ nie wystarcza, chociaż u Ciebie może być całkiem inaczej bo Ty jeszcze ćwiczysz a ja mam tylko zrywy... teraz uczę się zdrowo jeść z vit alią i na razie idzie mi nieźle bo znów jadam pieczywko, zdarzają się ziemniaki a waga spada, więc zdaje się że w końcu jest dobrze i naprawdę zdrowo/rozsądnie

Ulu z ciekawości spytam po co Ci coś nowego jak dieta Będzińskiej przecież Ci tak pasuje? Ja omijam szerokim łukiem te dietetyczne rewelacje teraz, hehe nawet wczoraj w rossmanie jak byłam to już się nawet cofnęłam do książek dietetyczntych ale zrezygnowałam z ich przeglądania bo uznalam że to nic nie warte...

No byłam u teściowej, nawet nie było tak źle, bylo dużo lepiej niż poeirwszego dnia ale może też dlatego ze pierwszego dnia miałam swoje plany i musiałam je zaniechać...
    grandmamma lubi to.
    JAK KTOŚ CHCE SZUKA SPOSOBÓW, JAK KTOŚ NIE CHCE SZUKA POWODÓW

Awatar grandmamma

Cytat Zamieszczone przez Madziulek86 Zobacz posta
    Ulu z ciekawości spytam po co Ci coś nowego jak dieta Będzińskiej przecież Ci tak pasuje? Ja omijam szerokim łukiem te dietetyczne rewelacje teraz, hehe nawet wczoraj w rossmanie jak byłam to już się nawet cofnęłam do książek dietetyczntych ale zrezygnowałam z ich przeglądania bo uznalam że to nic nie warte...
    Tak z ciekawości Madziu.......... do poczytania, choć to nie dla mnie dieta....dużo w niej gimnastyki i to fachowej nakazane
    ale tak jak Ty kupowałaś różne tego typu książki...tak i mnie podkusiło.... to niewielki koszt...a napisana jest przez znaną lekarkę.....
    wiedzy nigdy za dużo ......
    Będzińska nadal jest stosowana...... i pasuje mi najbardziej z wszystkich diet..... ))))
    No byłam u teściowej, nawet nie było tak źle, bylo dużo lepiej niż poeirwszego dnia ale może też dlatego ze pierwszego dnia miałam swoje plany i musiałam je zaniechać...
    To fajnie..... na spotkania towarzyskie trzeba mieć chęć i czas.......
    .................................................. ...........
    "Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą." /W.Gombrowicz/

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Dzień dobry!
    O książkę pytałam z ciekawości, bo jak mówiłam w sumei to mam dośc wszelkich rewolucji aczkolwiek z dziedziny żywienia mam jeszcze 2 książki do przeczytania i to jest ta o diecie roślinnej oraz nowe zasady odżywiania dr cambella, obie traktują o mięsie i jego negatywnych skutkach na nasz organizm, względem tego że białko zwierzęce w nadmiernych ilościach ( a takie spożywamy) ma bardzo duże karcerogenne (rakotwórcze) wpływy na nasz organizm.... intryguje mnie to i obiecałam sobie że koniec z innymi magicznymi książkami o cudownych dietach

A dzisiaj rano miałam miłą niespodziankę waga pokazała 93,9kg więc jestem bardzo szcześliwa że vi alia działa

Awatar grandmamma

Gratuluję Madziulek..... pewnie znalazłaś dla siebie najlepszą dietę..... i ciesz się z tego ))))
    Cytat Zamieszczone przez Madziulek86 Zobacz posta
    O książkę pytałam z ciekawości
    U mnie też jest tylko zwykła ciekawość ))))) a żeby się dowiedzieć "jak i co" to trzeba poczytać ))))))
    Ja niestety nie umiałabym żyć bez mięsa.... więc czytam o innych dietach..... z mięskiem ))))
    Każdy opisuje to na swój sposób...... jak się czyta to każdy ma rację...... niby wszystko wiadomo..... a ludzie odchudzają się latami.......
    widać takie życie )))
    .........................................
    Byłam po południu na działeczkach u przyjaciół..... oj jak ja bym żyła bez przyjaciół....
    Nie ma czasu na nudzenie się...

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Dzień dobry!
    Ulu a jak dajesz rade u znajomych z jedzonkiem?

No na dzisiaj tez przyjade tzn. Zaprosilam siostrę tsciowej z rodzina na niedziele i dzisiaj żeby nie siedzieć w mieście tez przyjada, bo upalnie jest to po co maja się kisic w mieście ;-)

Wag wczotraj rano podtrzymała 93,9kg wiec jestem zadowolona, no mam nadzieje ze to opcja dla mnie ale muszę przyznać ze z tej diety to zjadlam chyba tylko winogrona w majonezie a Redze saa utworze i dodaje hehe ale lidze by zmieścić się w 1600kcal :-) i tak czasem myślę ile musialam wczesniej jeść ze się nie miescilam....

Dzisiaj się jeszcze nie wazylam IDE się zaraz umyć to zobacze ja sytuacja...

Wczoraj zaszalalam i zjdlam owoce morza a musialam je zjeść na noc bo się częściowo rozmrozily i balam się je mrozic... W Auchan maja je tani i tak 80g kupilam za 5zl jak na taki "rarytas" to dość tanio

Awatar grandmamma

Witam i ja
    Jestem już po śniadanku z przepisów nowej diety...... czyli zjadłam płatki owsiane na wodzie z jabłkiem pokrojonym w kostkę i uprószonych do miękkości..... cynamon i stewia do smaku....... Bardzo mi smakowało Może to nie odpowiednie w mojej diecie, ale jak Ty Madziulek ....bardzo naginasz i urozmaicasz swoją dietę...a rezultat masz piękny...więc czemu nie spróbować ))))

Z jedzeniem u przyjaciół daję radę..... na co dzień nie ma jakiś wielkich biesiad..... koleżanki też dbają o figury.
    Poza tym jest gorąco i tylko jakieś napoje chłodzące wchodzą w rachubę .... no i czasami jakieś winko czy zimne piwko, ale to czasem

Owoców morza nie lubię..... ja wychowana w czasach gdzie takich "smakołyków" nie było u nas...... puste półki i zdobywanie wszystkiego było. Ale ogólnie nie lubię nawet ryb..... poza dorszem, szczupakiem, sandaczem...makrelą ..... i to też tak z rozsądku je jem.
    Za to moja córka wcina wszystko ... łącznie z ośmiornicą....zupami z krabów itp.
    Nie nauczyłam jej tego...... widać smak "siedzi" w każdym indywidualnie.....

Pięknie się zachowałaś, zapraszając teściową z siostrą do siebie......w letni i ciepły dzień na pewno jest lepiej przebywać na wsi...niż w Warszawie. Miłego dnia życzę
    Ostatnio edytowane przez grandmamma ; 17-07-2014 o 07:44

Awatar Madziulek86
    Mieszka w
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    39

Wiec u mnie było dzisiaj tak:
    Śniadanie cukinia suszona na patelni , trzy plastry camembert a i 1/3pomidora
    Obiad 1,5kielbaski, sałatka z lodowej z koncertowym i papryka plus vinegret, oraz kilka szaszlykow z warzyw(cukinia,cebula, papryka, pieczarki), ananasa i piersi hmmm myślę ze z 4 zjadlam
    Kolacja z 4-6 szaszlykow JW, trochę borówek i galaretki owocowej na spole z synem
    Wypilam tak 3/4 piwa w dzień, woda, dwie kawy sypane,mięta 2x teraz wieczorem

No i syn ćwiczył na orbim i ja go zobaczylam, wiecie ja taki maluch może to ja nie?! ;-) i wskoczyłam na 15 minut na orbiego zrobnilam 4,5km wg mojego urządzenia przy czym czwarty kilometr to takim hym truchtem,szybszym tempem i ostatnie pol było na wyciszenie ale powiem Wam ze żeby niego ze trochę mi się hmm nuzylo to moglabym tak kolejne 15 min ale szlam patrząc w ściany, jak się patrzy w serial to lepiej, a czytać nie mogę bo ręce nie ćwiczą...

Wiec dzień zakończony mega pozytywnie, chyba od 19 nie jem, słodyczy żadnych nie tknelam-galretki nie licze.

Kolejny taki dzień w niedziele
    grandmamma and marhefffka like this.

Awatar marhefffka
    marhefffka jest nieaktywny Znany na forum

brawo, Madziula!
    trzymaj tak dalej
    i ważne, że masz siły na więcej

Marhefffkowe pole
    To, co teraz wydaje Ci się trudne, kiedyś będzie rozgrzewką.

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów