Strona 30 z 219 PierwszyPierwszy ... 20 28 29 30 31 32 40 80 130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 2181

Wątek: Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej

Awatar Kika77
    Kika77 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie dzień 42 - 11 kg mniej

Johanka, kochanie ty moje, dziękuję!
    A tobie cały czas mocno kibicuję!
    I chyba ten murzynek tak bardzo mi nie zaszkodził, bo waga dziś pokazała jeszcze mniej 61.4( wczoraj 62.1). Ale w domu nadal jest i wszystkich nim częstuję, bo jakiś w nim siedzi. Nic innego tak mnie nie kusi jak ten murzynek!
    Goniaczek76 to super,że ćwiczysz, to jest zawsze potrzebne. A skoro myślisz o zupie warzywnej to nie dodawaj do niej ziemniaków i tłuszczu, zrezygnuj z chlebka na rzecz pomidorka z cebulką i jabłuszka i przyłącz się do naszej diety! Ja dzisiaj mam ostatni dzień i jestem nią oczarowana! Po 6 tyg. 11kg mniej, rewelacyjne samopoczucie, aż nie poznaję siebie w lustrze! Od tylu lat się odchudzam i idzie mi to jak krew z nosa, 1kg miesięcznie, bo ciągle jakieś pokusy, a w święta i wakacje to z powrotem tyję. A tu proszę 6 tyg. i jaki efekt! Na dietach jakie znam (włącznie z Montim, którego uwielbiam) mam wrażenie, że ciągle sobie czegoś odmawiam, a waga i tak nic, albo spada b.wolno, a jak jakiś grzeszek to od nowa w górę. A tu spada jak szalona! I nie jest tak trudno, a nagroda tak szybko. I nie mówi ci tego osoba, która nie lubi jeść, wręcz przeciwnie.I nie przygotowywałam się do niej wcale, od razu na głęboką wodę. I jeszcze jedna ważna rzecz: tutaj reguły sa bardzo proste, nie ma co się zastanawiać, czy 1 ciasteczko, czy może mała kanapeczka nie zaszkodzą, tu nie wolno, bo inaczej trzeba zaczynać od nowa, a jak już przejdziesz 3-4 najgorsze dni to nie będziesz chciała tego stracić.
    Więc Goniaczek76 jutro poniedziałek, postanowiłaś coś ze sobą zrobić, po co ci połowiczny sukces, przemyśl to sobie.

Natomiast ja się zastanawiam nad przedłużeniem diety o kolejny tydzień. Została mi jeszcze duża oponka, to mój najstarszy tłuszcz, może by się wreszcie ruszył? Nawet zmieniłam strażnika, bo cel 60 to za mało. Wiem, że dieta powinna trwać 6 tyg., ale u osób bardzo otyłych może trwać dłużej, a skoro mam jeszcze zapasy tłuszczu, to może by nic się nie stało? Oczywiście ciągnie mnie do jedzonka, ale pozostanie na diecie nie byłoby trudne.
    Dziewczyny co o tym sądzicie, może coś czytałyście na ten temat, poradźcie, proszę! :help:
    Ostatnio edytowane przez Kika77 ; 25-10-2009 o 14:10
    na diecie OW 6 tyg.72.2 -> 61.4 25.X.2009
    wzrost 165

Johanka7 jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Odp: Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej

Kika - odradzam i to bez cienia zawahania (!) Przeciez nadal mozesz jesc duzo owocow i warzyw (dodajac straczkowe i inne), ale koniecznie dorzuc bialko (moze soje, tofu?) i kilka kropel dobrej oliwy. Albo zastosuj tą dietę raz jeszcze w wersji 2-tygodniowej za 2-3 miesiace. A dlaczego tak uwazam - bo lekkomyslnym odzywianiem "zdewastowalam" swoj uklad pokarmowy i teraz jestem na diecie Dabrowskiej w celach zdrowotnych...... Naprawde zadne cud chudniecie nie jest warte problemow ze zdrowiem. Wiem, ze gadam jak stara babcia, ale na wlasnej skorze sie przekonalam, ze tak jest.

Pozdrowienia!

Awatar zapalka614
    zapalka614 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Wink Odp: Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej

WITAJCIE!
    Od dzisiaj i ja dołączam do Was.Jestem tu zielona ,wczoraj myślałam że do was dołączyłam ,dzisiaj się szukam i nic .Może ktoś pomocny poprowadzi mnie za rękę .Kilka pytań.Jak zrobić żeby wchodzić od razu na forum tej strony ,a nie szukać bo może wczoraj trafiłam gdzie indziej .Jak tu się wstawia strażnika wagi?Dzięki z góry jak ktoś pomoże.
    A wracając do diety ja 3 dzień jestem na diecie dr.Dąbrowskiej.Chyba cud że na nią wpadłam ,bo i ja kilka razy stosowałam różne z efektem jojo.Wspominam je z niesmakiem dosyć piersi z kurczaka ,jajek itp.Nie czuję na razie głodu .Dzisiaj niedziela ,obiadek dla rodzinki nie skusił mnie ,może będzie dobrze .Pozdrawiam

---------- Wiadomość dodana o 16:42 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 16:39 ----------

Sorki nie byłam jeszcze na forum.Teraz widzę że wstawia się strażnik automatycznie.Fajnie.Jestem z Wami

kasiakasz jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    śląsk

Witajcie,
    dzis mija 7 dzien diety, 2,5 kg mniej
    dzis doczytalam ze można jesc grzyby, wiec dojdzie mi pyszna pieczrkowa i papryka nadziewana uduszonymi na wodzie pieczarkami z cebula . Mniam
    Dzis zjadlam rosolek z samych jarzyn w termomixie robiony i warzywa na parze, jabłko i surówke, mam jeszcze grapefruita
    Dzis jeszcze nie cwiczylam, ale nadrobie to
    milego wieczorku

Kika77 - na moim koncie kilka diet, ta była równiez 4 tygodnie (-8), oprócz tego: SB, Proteinowa, 1000 i duuzo ruchu
    Goniaczek76 - termomix mam 10 lat a dopiero teraz na maxa go wykorzystuje
    Zapałko powodzenia - Ty 3 dni ja 7 wiec jeszcze dlugo razem bedziemy sie tu widywac
    Ostatnio edytowane przez kasiakasz ; 25-10-2009 o 18:13

Goniaczek76 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez kasiakasz Zobacz posta
    Dzis zjadlam rosolek z samych jarzyn w termomixie robiony i warzywa na parze, jabłko i surówke, mam jeszcze grapefruita
    Kasiu,
    ja też mam thermomixa.
    Tak myślę, że przy możliwościach, które on daje (=maksymalne skrócenie czasu przygotowywania mieszanek warzywnych) to aż grzech, że jeszcze nie przeszłam tej diety

---------- Wiadomość dodana o 17:05 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 17:04 ----------

tj.chodzi o to, że nic mnie nie tłumaczy, bo argument: nie mam czasu kroić i pichcić absolutnie odpada ;D

boojka jest nieaktywny Nowy na forum

Witajcie
    Może krótko o mnie... odchudzam się od kiedy tylko pamiętam... moje wahania wagi sa ogromne niestety... najlepiej wyglądam w granicach 55kg, ale w tym roku dobiłam nawet do 80 i nie musze mówić jak wyglądalam... teraz jest lepiej odrobinę.. diete OW zaczęłam z wagą 77, jutro się zważę i będę mogla sie podzielić ile mi ubyło. Musze jednak powiedzieć, że ta dieta to dla mnie nadzieja na powrót do zdrowia, a że się chudnie to miły efekt uboczny Planuje teraz przejść pełne 6 tygodni i mam nadzieje że sie uda. Kilka miesiecy temu udało mi sie przeprowadzić 2 tygodniową kuracje ale zniweczyłam wszytkie efekty... przez chlebek tak wlasnie tego najbardziej dziekuje. Powiem jednak że tym razem znosze dietke dużo lepiej i mam więcej silnej woli na smakołyki
    Co już zauwazyłam? poprawę skóry na udach i ramionach, jest taka delikatna... wmawiam sobie, że to zasluga tych soków owocowych i warzywnych , które od tygodnia robie sobie własnorecznie gdyby nie ta skóra to chyba bym już zrezygnowała z nich bo nie chce sie codziennie myc sokowirówki
    Za ćwiczenia musze się zabrać... jakos w tym tygodniu nie miałam do nich siły, ale i tak ruchu mam sporo, od jutra zaczynam dodatkowo praktyki to już w ogóle nie bede miała czasu na nic nawetna myślenie o pokusach
    pozdrawiam Was i trzymam kciuki zeby Was nic nie kusiło
    największe jojo 80kg
    obecnie -> 71,5
    mój pamiętnik chwilowo zawieszony: to znowu ja... - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar Kika77
    Kika77 jest nieaktywny Znany na forum

Smile dzień 42/42

Boojka, Zapalka witajcie dziewczyny! Robi się was coraz więcej, super! W grupie raźniej. Aż szkoda, że ja już kończę, ale będę zaglądać i wam kibicować.
    Johanka dzięki za serdeczną poradę, myślałam o tym cały dzień i sądzę, że masz rację. Nie warto ryzykować. Teraz za cel stawiam sobie utrzymanie osiągniętej wagi, zapisanie się na fitness i robienie sobie raz w tygodniu diety owocowo-warzywnej (to jest zalecane) .
    A na wiosnę znowu powtórzę kurację. I teraz nawet myślę, że jednak jesień ma dużo zalet, bo dostępnych jest dużo zdrowych i świeżych warzyw, a także można kupić te jednodniowe soczki marchwiowe.
    na diecie OW 6 tyg.72.2 -> 61.4 25.X.2009
    wzrost 165

boojka jest nieaktywny Nowy na forum

Tak jesień jest super lubie ją z różnych względów

Miałam się pochwalić to się chwale ... w ciagu pierwszego tygodnia zgubiłam 3,8 kg.
    W sumie nie spodziewałam się az takiego spadku, tymbardziej że jestem przed okresem

aaaa jeszcze 17,3 kg i bedę w domu :P strasznie trochę to brzmi...ale w sumie stosuję tą dietkę bardziej w celu leczniczym... chce się wyleczyć bo coraz częściej mysle o dzieciach
    więc przytyć to i tak przytyje, ale chce przynajmniej z konkretnych powodów

chciałabym w ciagu tych 6 tygodni spać do 65kg... ale 7 kg na 5 tygodni to też sporo...

Powiem Wam coś jeszcze... uwielbiam moją sokowirówke
    największe jojo 80kg
    obecnie -> 71,5
    mój pamiętnik chwilowo zawieszony: to znowu ja... - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar zapalka614
    zapalka614 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Witajcie!
    Dzisiaj mam doła, chociaż waga nadal idzie w dół czuję się strasznie.Wszystko we mnie trzęsie się jak galareta,nie mam siły, a to dopiero początek.Wiem, że długo dojrzewałam do tego żeby się zabrać i jeżeli się wzięłam to nie popuszczę .Nie czuję się już głodna ,ale wewnątrz jakiś niepokój.Tak może być?

didula jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Tarnów

witaj Kika!

ja zaliczylam pełne 6 tygodni diety i jeszce kilka dni bi tez niebardzo wiedziałam co robic po jej zakonczeniu a nadal jeszcze sporo musze straciic i stopniowo dadawałam miesko ,wedliny i serek biały i tak jest do dzisiaj i nadal chudne,pozdrawiam serdecznie

Strona 30 z 219 PierwszyPierwszy ... 20 28 29 30 31 32 40 80 130 ... OstatniOstatni