Odp: Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej
Artemidka bardzo się cieszymy, że się przyłączasz,
im więcej osób tym lepiej. Więcej doświadczeń i wzajemnego wsparcia. Mogłabyś coś więcej napisać o Hashimoto, bo nie bardzo wiem co to jest i czy poprzedni post coś na to pomógł? I w ogóle jak twoje poprzednie doświadczenia z dietą. A może spróbuj 6 tyg. diety?
Kobzinka gratuluję sukcesów, przetrwanie imprezy na diecie jest dużym wyczynem i dziś waga ci to wynagrodziła. No i jazda lewą stroną do łatwych pewnie nie należy, także masz same sukcesy, super,gratulacje! 
Goniaczek na diecie jest tylko mój tata i w piątek minęły 3 tygodnie. Wczoraj był na imprezie u znajomych, więc mam nadzieję, że się nie złamał. Myślę, że nie, bo wszystkim o diecie powiedział, wszyscy go podziwiają, więc głupio byłoby tak na ich oczach coś zjeść. To jest dobra metoda na imprezy, niech ludzie wiedzą, wtedy nie ma mowy o tym,aby na ich oczach się poddać. I na oczach tych co podziwiają i tych co wątpią.
Co do cukru to jest bardzo dobry, bez leków, jeśli chodzi o ciśnienie to jest prawidłowe, ale cały czas przy połowie leków. Dodam,że wcześniej, z lekami cukier był bardzo wysoki i ciśnienie również za wysokie. Przed dietą mój tata był u swojej lekarki prowadzącej i choć ja się spodziewałam, że mu odradzi, bo pewnie nic o tym nie wie, to jednak miło byłam zaskoczona, bo słyszała o tej terapi i parę jej znajomych osiągnęło na niej pozytywne rezultaty. Teraz tata był na kontroli i jest bardzo zadowolona z dotychczasowych rezultatów. Oczywiście ważne jest to co będzie z cukrem po diecie, bo jak wspomniałam tabletki były mało skuteczne i tata zaczął zastanawiać się nad insuliną, więc ma nadzieję, że da się jeszcze odwlec tę insulinę.
I jeszcze jedno Goniaczek, nie martw się o energię, tu wszyscy muszą dobrze funkcjonować, nikt nie leży podczas diety w łóżku! Pracujemy, prowadzimy domy, opiekujemy się dziećmi, uczymy, a nawet uprawiamy sport! I energia jest z odżywiania wewnętrznego, a nawet więcej, bo nasz organizm nie traci jej na trawienie ciężkich potraw.
Didula super ,że się trzymasz i ciągle podziwiam cię za konsekwencję i wytrwałość. Jesteś super przykładem i motywacją dla innych.
Ostatnio edytowane przez Kika77 ; 08-11-2009 o 15:00
na diecie OW 6 tyg.72.2 -> 61.4 25.X.2009
wzrost 165