Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Te diabelskie....ROZSTĘPY!!!

Awatar MerryMerry
    MerryMerry jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Te diabelskie....ROZSTĘPY!!!

Hej...założyłam ten temat aby poznać wasze sposoby na rozstępy. Jeśli chodzi o mnie to mam rozstępy dosłownie wszędzie (uda, pośladki, brzuch a nawet piersi). Staram się nawilżać skórę codziennie oraz pobudzać krążenie ale szczerze mówiąc niewiele to daje. Słyszałam, że usuwanie rozstępów laserowo daje świetne efekty ale ceny są zabójcze .
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 13:06

Awatar kamuha
    kamuha jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Te diabelskie....ROZSTĘPY!!!

witaj!
    mam ten sam problem .. rozstęoy na piersiach,biodrach,udach ..
    zależy jakie duże je masz?
    moje były dość delikatne,ale oczywiscie wystarczająco widoczne żeby przeszkadzały..
    wystarczyło mi nawilżanie skóry i opalanie - stały się mniej widoczne, delikatniejsze .. i nie są takie różowe!

próbowałaś może najpierw takich kremów dla kobiet w ciąży? niestety nie pamietam nazwy .. są to kremy bodajże zabezpieczające skórę przed wystąpieniem rozstępów, ale podobno dobrze działa też na ciało, które rozstępów się nabawiło. Kosz ok50zł, biała butelka z niebieskim szkicem kobiety. Zapytaj w aptece, może zanim skusisz się na laser jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
    pozdrawiam!

Awatar MerryMerry
    MerryMerry jest nieaktywny Nowy na forum

U mnie niestety z opalaniem ciężko bo mam bardzo jasną wręcz wampiryczną karnację i do tego uczulenie na słońce. Ale zainteresowałaś mnie tym kremem więc chyba popytam o niego w aptece .

Awatar Autkobu
    Autkobu jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Mieszka w
    HELL
    Wpisy na blogu
    11

Pewnie chodzi o Mustelę, ale jak już się nabawiłaś rozstępów i są srebrne, to niewiele da się z nimi zrobić, ale jeżeli są jeszcze czerwone, to smarować, masować, balsamami nawilżającymi, bo jeszcze mają szansę zniknąć
    Czas wszystko zmienia. Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi, wszystko zostaje takie jak było.

I just can't wait until tomorrow... because I get better-looking every day!
    Mój pamiętnik:Ogarniam jamę chłonącą i przełączam odkurzacz na niższe obroty!

Awatar tamarek
    tamarek jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ja przy swojej masie duuużo za dużej, mam do zrzucenia ok. 40 kg :P
    mam srebrne już rozstępy.
    Nie na brzuchu. Nie na udach. Na ramionach i barkach, super, nie? :/
    Zauważyłam ostatnio, że te na ramionach są mniej widoczne a smaruję sie zwykłym kremem z Oriflame! Bo ładnie pachnie. Nie jakiś tam nie wiadomo na co, po prostu krem. Hmm...Gold coś tam. Giordani Gold? Chyba tak. Biały słoiczek ze złotą zakrętką. Może sobie to wmawiam, ale zdaje mi sie, ze jakoś mniej je widać..

Awatar Loveee
    Loveee jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Brzesko

U mnie tragicznie to wygląda na brzuchu A nie rodziłam żeby takie coś mieć. Fakt, mając jakieś 15 lat nie wiedziałam co to mi się robi ani nie pokazywałam tego nikomu i teraz już jest za późno.
    Pytałam o zabieg laserowy i jest skuteczny a cena zależy od tego jak dużo jest tego dziadostwa. Myśle że jak tylko będę miała więcej pieniędzy to się na niego wybiorę.

Yukineko Guest

Ja ostatnio zauważyłam u siebie rozstępy na brzuchu. Okropnie to wygląda. Wiecie może jak uniknąć tego obrzydlistwa na przyszłość?
    I stosowałyście może kremy Eveline Cosmetics?

babajagawgalarecie jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Ja mam rozstępy od okresu dojrzewania, czyli ponad 10 lat. Na początku bardzo mi przeszkadzały i się ich wstydziłam, kupowałam chyba wszystkie balsamy, jakie się da. Dla mnie najlepsze było serum z Eveline Cosmetics, ale tak naprawdę nie wiem, czy to kremy pomagały, czy mi się po prostu wydawało. Najlepiej jest nie przesadzać z opalaniem, bo na jasnej skórze rozstępy nie są tak widoczne (a poza tym opalanie przyśpiesza starzenie skóry!). Ja masowałam też nogi i pupę takimi rękawiczkami do masażu z Rossmanna (wałkiem mi się nigdy nie chciało). Od razu widać, że skóra staje się jędrniejsza. Pomagają także peelingi kawowe, albo jakiekolwiek inne. Niestety rozstępów nie da się całkowicie usunąć, ale można się z nimi zaprzyjaźnić. Na napiętej jasnej skórze wcale nie wyglądają tak tragicznie. Jakby nie patrzeć, rozstępy to trwałe blizny, ja jakbym miała kasę, to usunęłabym tylko laserowo rozstępy poniżej kolana (mam kilka prążków). Na całe nogi szkoda by mi było kasy, bo to naprawdę nie jest tak widoczne.

Awatar mrs_jones
    mrs_jones jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gryfice

Wrrrr, wkurzają mnie te rozstępy na udach i na kolanach. Nie są mocne i jakoś niebaywale widoczne (jak to mowicie - srebrne) ale widzę, że właśnie takich nie da się usunąć. Mimo wszystko po spadku wagi musze zadbać i skórę więc wypróbuję gąbki z Rossmana i ten balsam dla kobiet po ciąży.
    Już raz mi się udało: styczeń 2012 - lipiec 2012 - 96 kg -> 65 kg
    Ale poległam...

KSIEZNICZKA84 jest nieaktywny Nowy na forum

czesc dziewczyny, nie wiem czy w Polsce jest "bio oil " ale sprawdzcie na gumtree , naprawde warto kupic i jesli bedziecie smarowac codziennie to mozna zlikwidowac rozstepy, przynajmniej tak sie dzieje w moim przypadku. PS ten olej jest dobry poniewaz jest rewelacyjny na blizny wiec jesli ktos ma srebrne rozstepy to rowniez polecam oraz na czerwone ktore sa latwiejsze do pozbycia sie !
    ela

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów