SILOWNIA, zadne kremy, balsamy, nie zrobia tyle ile ci da program silowy. Instruktor dobierze cwiczenia, na ujedrnienie skory, zeby nic nie wisialo jak schudniesz... Cellulit tez zniknie z nog.
SILOWNIA, zadne kremy, balsamy, nie zrobia tyle ile ci da program silowy. Instruktor dobierze cwiczenia, na ujedrnienie skory, zeby nic nie wisialo jak schudniesz... Cellulit tez zniknie z nog.
Instruktor instruktorem, siłownia siłownią, ale mając 40 czy 60kg zrzuconych kilogramów nie ma szansy na choćby odrobinę ujędrnioną skórę.
Schudłam 25kg, później przybrałam na wadze 18kg, teraz wróciłam do diety i zrzuciłam 4kg i... już widzę co będę miała na brzuchu jak dojdę do 63kg (waga w normie)![]()
I żeby nie byłoCodziennie ciepło-zimne prysznice, balsamy ujędrniające, żel rozgrzewający Ziai rano i wieczorem, pillingi, ćwiczenia aerobowe i siłowe (zapisałam się na siłownię, ale ćwiczyłam też w domu), a skóra robi się coraz bardziej sflaczała...
Jak pomyślę ile kosztuje plastyka brzucha, to aż się odechciewa odchudzać![]()
ja już teraz załuję,ze za pierwszym razem schudłam nie ćwicząc i za szybko (potem i tak było jo-jo), mam masę rozstępów i luxną skórę, głównie na brzuchu. jak sobie przypomnę, jak wyglądałam ważąc 75 kg i mając 18 lat i teraz.... płakać mi się chce... lepiej w ogóle bym nie chudła... po kilku jo-jo jest jeszcze gorzej.
a propos luźnej skóry, moim zdaniem też żadne [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] nie pomogą, ale kiedyś widziałam w tv jak kobieta miała luźną skórę na brzuchu, właśnie po ciąży i nie wierzyłam własnym oczom, ale dzięki odpowiedniemu masażowi po prostu znikła! teraz mojej koleżanki mama chodzi do masażysty i ona twierdzi, że jej mama ma doskonałą figurę, nigdy wcześniej nie miała aż tak.
Same masaże też nie pomogą. Ważne jest powolne chudnięcie a przecież wszystkie chcemy schudnąć jak najszybciej. Z moich doświadczeń wynika że : trzeba ćwiczyć, stosować naprzemienne prysznice, peelingi i balsamy ujędrniające oraz nie chudnąć więcej niż 1 kg na tydzień. Ważny jest też nasz wiek, im jesteśmy starsze tym większy problem z luźną skórą... Dobrze by było też [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - wielce istotna sprawa.
Ostatnio edytowane przez mahio ; 22-11-2016 o 16:37
Ostatnio dużo czytałam o cudownych właściwościach oliwy z oliwek albo oliwy z migdałów z pierwszego tłoczenia. Codziennie po kąpieli należny w siebie wcierać, no i dobrze jest mieć jakąś koszulę żeby nie zatłuścić całego otoczeniaMoja ciocia ma 55 lat i przez jakieś 2 lata stosowała codziennie i skore ma ekstra, lepszą niż nie jedna 20-30latka.
z własnego doświadczenia wiem, że najważniejsze jest "wolne" chudnięcie..
jeśli chudnie się gwałtownie i szybko, to luźna skórka jest nieunikniona..
dwa razy byłam w ciąży i dwa razy zrzuciłam nadmiar kilogramów bez martwienia się o luźną skórkę.. sama się "wchłonęła"
nie stosuję żadnych kremów czy innych nawilżaczy, bo nie cierpię być "tłusta"
po prostu chudnę powoli, bez wariacji..
co do cellulitisu..
w ciąży i po ciąży miałam.. masakra jak wyglądałam..
załamywałam się tym..
po kilku miesiącach ćwiczenia systematycznego.. nie ma śladu
wszystko jędrne i umięśnione.. zero cellulitu
nie wiem czy siłownia ma pozytywny czy negatywny wpływ na cellulit, ja stepperuję
rewelacyjnie wpływa to na całą sylwetkę.. uda, pośladki, brzuch, ramiona..
wszystko się ujędrniło![]()
schudłam 30 kilo w dwa lata - skóra na razie ok, moze troszke mozna sie przyczepic do wnetrza ud ale poniewaz widze tworzacy sie problem to przeciwdzialam - masaze banka chinska - tak mnie bolalo ze myslalam ze jajko zniose ale efekty sa .. smarowanie, wklepywanie, oliwki, olejki ... ale podstawa to wolno zrzucac wage