Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41
Like Tree1Lubią to

Wątek: brzuch

Awatar Sammysammy
    Sammysammy jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: brzuch

Cytat Zamieszczone przez Paulicja Zobacz posta
    Ja po utracie prawie 40 kg mam skórę na brzuchu ale małą i jest ona w dobrej fomie a to wszystko dzięki temu, że od początku smarowałam brzuszek balsamem , kręciłam i kręce hula hopem z wypustkami .
    Hula hop bardzo pomaga, ujędrnia skórę na brzuchu przez co ona nie zrobi się obwisła. Dla mnie najlepszy krem jest z SORAYA z ekstraktem z malin, bardzo mocno grzeje i spala tłuszczyk :-) Wiem, że dziewczyny stosują taki trik z obwijaniem się folią i podobno pomaga - ale nie wiem ja nie próbowałam :-)
    Achhh i jeszcze fajnie jest w trakcie kąpieli robić sobie prysznicem na brzuch lodowatą wodą i gorącą na przemian :-)
    Opcja naprzemiennego zimnego i ciepłego prysznicu jest rewelacyjna! Taką metodą można poprawić krążenie w naczyniach krwionośnych co ma zbawienny wpływ na kondycję skóry Warto też podczas tego zabiegu zastosować masaż skóry i peeling np. domowy cukrowy, bo dzięki nim dodatkowo usprawniamy krążenie limfy a dla nas jest to fajny sposób na rozluźnienie Ja stosuję takie zabiegi minimum 2 x w tygodniu!

Awatar Fight-girl
    Fight-girl jest nieaktywny Nowy na forum

Tak jak już dziewczyny wcześniej wspominały na pewno pomogą różnego rodzaju balsamy, naprzemienny prysznic to też super opcja (choć dla mnie zbyt ekstremalna :P), ale przede wszystkim ćwiczenia! I nie mam tu na myśli ćwiczeń spalających tłuszcz, tylko ćwiczenia wzmacniające mięśnie bo to głównie one odpowiadają za wygląd naszej sylwetki. Nie musisz z tym od razu lecieć na siłownię. Wystarczy, że do swojego zestawu włączysz jakieś ćwiczenia siłowe (na YouTubie jest tego pełno). Dzięki temu całe ciało będzie bardziej jędrne i zbite

Awatar Sammysammy
    Sammysammy jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez Fight-girl Zobacz posta
    Tak jak już dziewczyny wcześniej wspominały na pewno pomogą różnego rodzaju balsamy, naprzemienny prysznic to też super opcja (choć dla mnie zbyt ekstremalna :P), ale przede wszystkim ćwiczenia! I nie mam tu na myśli ćwiczeń spalających tłuszcz, tylko ćwiczenia wzmacniające mięśnie bo to głównie one odpowiadają za wygląd naszej sylwetki. Nie musisz z tym od razu lecieć na siłownię. Wystarczy, że do swojego zestawu włączysz jakieś ćwiczenia siłowe (na YouTubie jest tego pełno). Dzięki temu całe ciało będzie bardziej jędrne i zbite
    Masz rację! Ja polecam z takich najprymitywniejszych ćwiczeń do wykonania w domu: przysiady (które do pracy angażują również mięśnie brzucha), planki, Burpeesy i tak zwany mountain climber. Jest cała masa ćwiczeń pomagających w ujędrnianiu i które można wykonywać spokojnie w domu

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Wiecie, też mam problem ze skórą na brzuchu. W dodatku kiedyś naoglądałam się tych wszystkich programów o operacjach plastycznych typu Doktor Szczyt, czy Botched Up Bodies na E! i w pewnym momencie popadłam w paranoję, że pozostaje mi jedynie operacja za grube tysiące, żeby pozbyć się luźnej skóry. Ale na siłowni, na którą chodzę poznałam rewelacyjne urządzenie - fitroll. Po ćwiczeniach kładę się na nim, masuję brzuch, aż całą skórę mam lekko czerwoną i powiem szczerze, to daje super efekty. Jak się do tego dołoży ćwiczenia usprawniające mięśnie brzucha to naprawdę widzę różnicę i już się nie boję tego, że jedynym wyjściem jest pójście pod nóż.
    Z ciekawości dopytywałam się w jednym z dobrych salonów typu Day-SPA w moim mieście, czy są jakieś zabiegi, które pomogą mi przy luźnej skórze na brzuchu i istnieją w sumie dwa rodzaje zabiegów. Jeden to endermologia, a drugi to Maximus, który wykorzystuje fale radiowe i podgrzewa skórę. Takie zabiegi są niestety dosyć kosztowne, bo dla dobrego efektu trzeba wykonać ich dość dużo. Ale jak podreperuję budżet, to bardzo możliwe, że z nich skorzystam, a wtedy na pewno podzielę się efektami na forum

Awatar Marta_K
    Marta_K jest nieaktywny Znany na forum

Kiedy schudłam parenaście kilogramów kilka lat temu, miałam problem z obwisłą skórą na brzuchu i cellulitem w tym miejscu. Pomogły mi ćwiczenia siłowe i mocne masaże szczotką i szorstką rękawicą. Ponadto balsamy (niekoniecznie te na redukcję tkanki tłuszczowej, ponieważ czasem to zwykły ekekt placebo), które nawilżą skórę i pozwolą jej na szybszą regenerację. Warto też stosować prysznic na przemian z zimnej i ciepłej wody, który poprawia krążenie, dzięki czemu skóra łatwiej się "kurczy" i oczywiście dieta, dieta i jeszcze raz dieta Ponadto picie dużej ilości wody, aby nie doszło do odwodnienia. Optymalna ilość to minimum 1,5 litra wody mineralnej na dzień.

marciakowa jest nieaktywny Nowy na forum

Podczas odchudzania warto wspomagać się suplementami. Na rynku jest wiele dostępnych produktów przeznaczonych dla osób na każdym etapie odchudzania. Jednym z nich jest www.trizer.pl. Jeśli chcemy by nasze efekty były szybko widoczne warto trzymać dietę. Biorąc Trizer nie ma z tym problemu. Produkt hamuje apetyt. Warto też pamiętać, że chudnąc nasza skóra zacznie tracić jędrność, ale nie stanie się to z dnia na dzień. Warto wtedy zastanowić się nad ćwiczeniami by poprawić wygląd skóry i swoje samopoczucie. Ćwicząc kilka razy w tygodniu nie doświadczymy efektu obwisłej skóry.

Olcia838 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Podziwiam osoby, które tak restrykcyjnie podchodzą do ćwiczeń.

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Ja swój brzuch teraz traktuję zabiegami w SPA, które wygrałam w konkursie. Na początek miałam tzw body-wrapping, czyli smarowanie ciała rozgrzewającymi żelami, po czym zawijanie ciała w folie. Do tego doszły mi seanse w saunie na podczerwień, która działa troszkę inaczej, niż zwykła sauna, jest mniej gorąca, a światło podczerwone stymuluję skórę do obkurczania. Do tego jeszcze mam okłady z gorącej borowiny, która oczyszcza od wewnątrz organizm, a zaraz po nim masaż lodem. Tutaj działa właśnie ta zmiana temperatur z gorącej na bardzo zimną, o której pisała Marta Na koniec mam mieć jeszcze masaż podciśnieniowy, ale to dopiero, jak skóra się ujędrni trochę, bo na początku była do tych zabiegów zbyt cienka i delikatna i mogłyby powstać od tego siniaki. Zobaczymy, jak to będzie, na razie jestem już po połowie całej sesji i efekty są widoczne, ale jeszcze nie piorunujące

ostracebulka jest nieaktywny Nowy na forum

Po kuracji odchudzającej często na brzuchu pozostają rozstępy. Radzę wtedy długo nie czekać, bo same nie znikną, a im szybciej potraktowane laserem tym efekt zabiegu lepszy. Czasami wystarczą 3 zabiegi laserem ResurFx i problem "robi się " niewidoczny. W krakowskim salonie Vici Clinic na pierwszy zabieg można otrzymać 50% rabat. Warto skorzystać, bo to dobra oferta.

szako jest nieaktywny Nowy na forum

Myślę, że to jest dobry kierunek, zerknijcie - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Oczywiście każdemu może pasować coś innego. Kwestia mądrego poukładania tego.
    A to jest taka forma aktywności, która robi różnicę. Jak to widzicie?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów