Najlepsze na ujędrnienie skóry są masaże i to najlepiej na bazie kremów czy preparatów do ujędrniania skóry. Dobre są również tak jak przy cellulicie kąpiele naprzemienne-ciepło-zimno, usprawnią one krążenie
Najlepsze na ujędrnienie skóry są masaże i to najlepiej na bazie kremów czy preparatów do ujędrniania skóry. Dobre są również tak jak przy cellulicie kąpiele naprzemienne-ciepło-zimno, usprawnią one krążenie
A mi się wydaje, że wystarczy ćwiczyć w trakcie odchudzania, żeby skóra nie była obwisła. Kiedy ćwiczysz wzmacniając mięśnie nie tylko zyskujesz ładniejszą i jędrniejszą sylwetkę, ale też szybciej chudniesz. Ostatnio czytałam na lionftness.pl, że jeden kilogram mięśni dziennie spala w spoczynku 13 kcal. Kilogram tłuszczu spala natomiast dziennie 4,5 kcal. Dlatego osoby o dużej masie mięśniowej mają wyższy poziom metabolizmu niż ludzie o mniejszej masie mięśniowej, ale ważący tyle samo." Tak więc ćwicząc mięśnie masz dwa w jednym: jędrne ciało i szybsze spalanie tłuszczu,
ja robię 6 weidera, spróbuj a na pewno nie będziesz miała obwisłej skóry na brzuchu![]()
a stosujecie jakieś diety z ćwiczeniami? czy jedna opcję?
Nie brzuszki. Trzeba biegać i się pocić.
Może spróbuj zabiegu Venus Freeze. Ja miałam "nieciekawy" brzuch po ciąży. Zdecydowałam się na 6 takich zabiegów. Chodziłam do Vici Clinic w Krakowie. Muszę powiedzieć, że podziałało, skóra stała się jędrniejsza i bardziej elastyczna.
Dieta plus ćwiczenia to najlepszy zestaw. Sama będąc na diecie miałam problem z obwisłą skórą, schudłam nie jakoś spektakularnie bo 16 kg. Gdy dodałam codzienne ćwiczenia moje ciało pięknie się ujędrniło. Nie ma galaretki i obwisłej skóry. Polecam ćwiczenia z obciążeniem. Nie mam dostępu do siłowni więc ćwiczę w domu z baniakiem 5 litrowej wody, albo z ciężarkamiwidzę efekty.
Może mogłaby pomóc medycyna estetyczna? Na pewno mają w ofercie jakieś zabiegi ujędrniające prawda?
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 11-02-2016 o 12:00
Ja po utracie prawie 40 kg mam skórę na brzuchu ale małą i jest ona w dobrej fomie a to wszystko dzięki temu, że od początku smarowałam brzuszek balsamem , kręciłam i kręce hula hopem z wypustkami .
Hula hop bardzo pomaga, ujędrnia skórę na brzuchu przez co ona nie zrobi się obwisła. Dla mnie najlepszy krem jest z SORAYA z ekstraktem z malin, bardzo mocno grzeje i spala tłuszczyk :-) Wiem, że dziewczyny stosują taki trik z obwijaniem się folią i podobno pomaga - ale nie wiem ja nie próbowałam :-)
Achhh i jeszcze fajnie jest w trakcie kąpieli robić sobie prysznicem na brzuch lodowatą wodą i gorącą na przemian :-)