Jeżeli ćwiczysz brzuszek regularnie, to możesz być spokojna![]()
Jeżeli ćwiczysz brzuszek regularnie, to możesz być spokojna![]()
Pomóżcie dziewczyny.
Po ciąży mam fatalny brzuch ;( Urodziłam 10 miesięcy temu cudną córkę ale brzuch mam fatalny istny flaki rozstępy. Miałam CC więc na początku w ogóle nie ćwiczyłam. Odchudzam się ale to nie załatwi sprawy
Nie wiem jakie ćwiczenia robić, zwykłe brzuszki, balsam jakiś i mam taki przyrząd do masowania pomarańczowej skórki ale szczerze nie wiem jak się tym masować i ile i jak długo.
Nigdy nie miałam idealne figury ale teraz to jakiś koszmar widzę przed lustrem ;(
Pozdrawiam Was serdecznie
Witam was dziewczyny,
moją zmorą jest także ogromny brzuch... niestety zawsze jak tyłam to głównie w partiach brzusznych.... wyglądałam jak słoń.... do tego jestem po dwóch cc, wiec ta fałda wisząca nad szfem jest przerażająca ! Niestety jak chudnę efekt jest odwrotny niz przy tyciu, co najwolniej się kurczy - brzuch ! Dodam , ze synek wazyl 4400 a corcia 4300... wiec sporo mi sie to wszystko porozciągało, no i niestety mam koszmarne rozstępy....
Poradzcie proszę, czy ktos mial podobne doswiadczenia i czy udalo sie doprowadzic w jakis sposob brzuch do takiego stanu aby moc spokojnie pospacerowac po plazy w dwu-czesciowym kostiumie...? Pomozcie, bo wiem , ze samo odchudzanie nie zalatwi mojego brzusznego problemu...
Pozdrawiam
Wreszcie mam troszkę więcej czasu:-D
ja lubię ćwiczonko, które jednocześnie rzeźbi górę i gół brzucha:
siadasz na podłodzelekko odchylona do tyłu, nogi ugięte w kolanach, stopy na ziemi, opierasz się dłonmi za sobą. Jednoczenie przyciągasz do siebie kolana i tułw a potem powoli oddalasz, tak aby nogi wyprostowane znajdywały się nad ziemią (nie kładziesz ich na niej, tylko znowu się "składasz")
2. na dolne partie - lekkie łatwe i przyjemne. leżysz na podłosze, nogi ugnęte, stopy na podłodze. unisisz kark, ręce splatasz za głową, napinasz mięśnie brzucha. Jedną nogę prostujesz i powoli podnosisz i opuszczasz (nie kładziesz na ziemi tylko machasz tak aż się zmęczysz:-) Potem to samo z drugą nogą
3. na dolne partie - lezysz na podłodze, dłonie na talii, wypychasz biodra do góry, robiąc coś w stylu świecy, ale nie utrzymujesz jej tylko pozwalasz żeby nogi poleciały w dół. Starasz się tylko je hamować, żeby ruch był powolny
na górne partie brzucha moim zdaniem najlepsze są klasyczne stare brzuszki (ale takie w których nie dążysz na siłę do pełnego skłonu, tylko unosisz kark do maksymalnego napięcia mięśni).
Tak zgadzam się ale ten zestaw ćwiczeń to raczej plan dla osób , które chcą szybko poprawić wygląd brzucha . A po ciąży to raczej wam się chyba nigdzie nie spieszy .. Lepiej wykonyewać standardowe cwiczenia , Najlepiej samemu sobie ułozyć zestaw , który będzie odpowiedni i ćwiczyć 3-4x w tygodniu .. 6weidera wzmocni mięśnie płaskie i pozwoli pozbyć się kilku cm z oponki ale dołu z pewnością nie wyrzezbi .. Lepiej zainwestować więcej czasu w treningi przyniesie to z pewnością lepsze efekty .. Zalezy jeszcze czy problemem jest również waga czy same kształtowanie brzucha . 80 procent sukcesu to dieta i aeroby , a trening to jedynie dodatek .. Jesli macie małe dzieci to trochę trudno było by oderwać się na conajmniej 30 minut na wykonanie a6w i zostawić pociechę heh. No chyba że pójdzie spać to wtedy jakoś może i by dało radę , ale to dość ciężki trening jeśli ktoś wczesniej nie ćwiczył brzucha to nie wróże ukończenia planu ,,wszystko zalezy od odpowiedniego nastawienia Jeśli ból i zmęczenie to nie problem to zdecydownaie polecam 6waidera Z pewnością nie zaszkodzi ... Na dolne partie brzucha polecam wszelkie wznosy nóg najlepiej podciąganie nóg w zwisie na drążku zarówno ugiętych jak i prostych ,, oraz alternatywne wznosy nóg w lezeniu płasko na ziemi .. Ale od razu ostrzegam to cieżkie ćwiczenia i wymagają sporej siły , a co za tym idzie uprzedniego przygotowania mięsni .. Trening ABS II pierwsze 2 poziomy A i poziom 1 przygotowóją mięsnie doćwiczeń z wznosami nóg ...
Pozdrawiam i życzę jak najlepszych efektów ..!!!
witaj
ja mam podobny problem, waze 78kg, przy160cm
moja figura to jedna wielka katastrofa
mam szczuple nogi, maly - plaski tylek, srednie piersi ale za to wielki brzuch...
jesli chudne to wszystko chudnie,
niestety tylko brzuch nie
po ciazy skora rozciagnela sie strasznie ( w ciazy przytylam 10kg) a pozniej jeszcze kilka kilo po ciazy
chudlam i tylam i tak bez przerwy
w koncu czas sie wziasc za siebie
ale wracajac do rozciagnietej skory, w moim przypadku jedyne wyjscie to operacja plastyczna, bylam juz u chirurga,
jednak decyzje podejme po 2 ciazy poniewaz chcialabym jeszcze miec baby, a jesli operacja plastyczna to lepiej po ciazy, poniewaz istnieje niebezpieczenstwo ze skora po ciazy znow za bardzo sie rozciagnie...
tak wiec czekam z tym krokiem
w chwili obecnej chce schudnac ok 13kg
pozdrawiam
Oczywiscie cwiczenia...ale same cwiczenia to za mało ,zeby skóra była jedrna.Jesli chcesz poprawic swoj stan skóry ,musisz uzbroić sie w cierpliwość.Regularność to podstawa ,bez tego nic nie osiągniesz.
co drugi dzien rob peeling na brzuch ,może byc słynny z kawy,pod prysznicem polewaj brzuch na przemian zimna i ciepla woda...tez w to nie wierzyłam do póki nie spróbowałam ,koniecznie zaopatrz sie w oliwke i banke chińska i masuj brzuch ,cudownie działa na jędrność skóry ,rozstępy.Rob to codziennie okolo 10 minutJedz duzo bialka ,to bardzo ważne
![]()
I nie zapominaj o wyzej wspomnianych ćwiczeniach na brzuch
Powodzenia
I pewnie coś co nam się nie podoba, ale czas. Im wolniej chudniemy, tym łatwiej nasza skóra sobie z tym radzi. Fajnie by było znaleźć złoty środek.
Mi już nic nie pomoże , po tym co zrobiła ze mną pierwsza ciąża.![]()