Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41
Like Tree1Lubią to

Wątek: brzuch

Carrrisma Guest

Domyślnie Odp: brzuch

Jeżeli ćwiczysz brzuszek regularnie, to możesz być spokojna

GrubaAska29 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Pomóżcie dziewczyny.

Po ciąży mam fatalny brzuch ;( Urodziłam 10 miesięcy temu cudną córkę ale brzuch mam fatalny istny flak i rozstępy. Miałam CC więc na początku w ogóle nie ćwiczyłam. Odchudzam się ale to nie załatwi sprawy

Nie wiem jakie ćwiczenia robić, zwykłe brzuszki, balsam jakiś i mam taki przyrząd do masowania pomarańczowej skórki ale szczerze nie wiem jak się tym masować i ile i jak długo.

Nigdy nie miałam idealne figury ale teraz to jakiś koszmar widzę przed lustrem ;(

Pozdrawiam Was serdecznie

Awatar ania_w_tluszczyku
    ania_w_tluszczyku jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Potsdam
    Wpisy na blogu
    3

Cytat Zamieszczone przez Carrrisma Zobacz posta
    Nie wiem jakie ćwiczenia robić, zwykłe brzuszki, balsam jakiś i mam taki przyrząd do masowania pomarańczowej skórki ale szczerze nie wiem jak się tym masować i ile i jak długo.
    Niezłą renomę ma A6W. Chwilowo muszę lecieć, ale jak wrócę to skrobnę Ci kilka fajnych i dość przyjemnych ćwiczonek.

II walentynki 67 kg - OSIĄGNIĘTY, zaprzepaszczony !!!!
    III dzień kobiet 65 kg - OSIĄGNIĘTY i zaprzepaszczony
    IV - 31 grudnia - 60 kg - przełożony na maj

roxi900 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    nowy dwór mazowiecki

Question Odp: brzuch

Witam was dziewczyny,
    moją zmorą jest także ogromny brzuch... niestety zawsze jak tyłam to głównie w partiach brzusznych.... wyglądałam jak słoń.... do tego jestem po dwóch cc, wiec ta fałda wisząca nad szfem jest przerażająca ! Niestety jak chudnę efekt jest odwrotny niz przy tyciu, co najwolniej się kurczy - brzuch ! Dodam , ze synek wazyl 4400 a corcia 4300... wiec sporo mi sie to wszystko porozciągało, no i niestety mam koszmarne rozstępy....
    Poradzcie proszę, czy ktos mial podobne doswiadczenia i czy udalo sie doprowadzic w jakis sposob brzuch do takiego stanu aby moc spokojnie pospacerowac po plazy w dwu-czesciowym kostiumie...? Pomozcie, bo wiem , ze samo odchudzanie nie zalatwi mojego brzusznego problemu...
    Pozdrawiam

od 3 stycznia 2011 -12 kg

Awatar ania_w_tluszczyku
    ania_w_tluszczyku jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Potsdam
    Wpisy na blogu
    3

Cytat Zamieszczone przez ania_w_tluszczyku Zobacz posta
    Niezłą renomę ma A6W. Chwilowo muszę lecieć, ale jak wrócę to skrobnę Ci kilka fajnych i dość przyjemnych ćwiczonek.
    Wreszcie mam troszkę więcej czasu:-D

ja lubię ćwiczonko, które jednocześnie rzeźbi górę i gół brzucha:
    siadasz na podłodzelekko odchylona do tyłu, nogi ugięte w kolanach, stopy na ziemi, opierasz się dłonmi za sobą. Jednoczenie przyciągasz do siebie kolana i tułw a potem powoli oddalasz, tak aby nogi wyprostowane znajdywały się nad ziemią (nie kładziesz ich na niej, tylko znowu się "składasz")

2. na dolne partie - lekkie łatwe i przyjemne. leżysz na podłosze, nogi ugnęte, stopy na podłodze. unisisz kark, ręce splatasz za głową, napinasz mięśnie brzucha. Jedną nogę prostujesz i powoli podnosisz i opuszczasz (nie kładziesz na ziemi tylko machasz tak aż się zmęczysz:-) Potem to samo z drugą nogą

3. na dolne partie - lezysz na podłodze, dłonie na talii, wypychasz biodra do góry, robiąc coś w stylu świecy, ale nie utrzymujesz jej tylko pozwalasz żeby nogi poleciały w dół. Starasz się tylko je hamować, żeby ruch był powolny

na górne partie brzucha moim zdaniem najlepsze są klasyczne stare brzuszki (ale takie w których nie dążysz na siłę do pełnego skłonu, tylko unosisz kark do maksymalnego napięcia mięśni).
    Perelka823 lubi to.

II walentynki 67 kg - OSIĄGNIĘTY, zaprzepaszczony !!!!
    III dzień kobiet 65 kg - OSIĄGNIĘTY i zaprzepaszczony
    IV - 31 grudnia - 60 kg - przełożony na maj

Philip Guest

Cytat Zamieszczone przez ania_w_tluszczyku Zobacz posta
    Niezłą renomę ma A6W.
    Tak zgadzam się ale ten zestaw ćwiczeń to raczej plan dla osób , które chcą szybko poprawić wygląd brzucha . A po ciąży to raczej wam się chyba nigdzie nie spieszy .. Lepiej wykonyewać standardowe cwiczenia , Najlepiej samemu sobie ułozyć zestaw , który będzie odpowiedni i ćwiczyć 3-4x w tygodniu .. 6weidera wzmocni mięśnie płaskie i pozwoli pozbyć się kilku cm z oponki ale dołu z pewnością nie wyrzezbi .. Lepiej zainwestować więcej czasu w treningi przyniesie to z pewnością lepsze efekty .. Zalezy jeszcze czy problemem jest również waga czy same kształtowanie brzucha . 80 procent sukcesu to dieta i aeroby , a trening to jedynie dodatek .. Jesli macie małe dzieci to trochę trudno było by oderwać się na conajmniej 30 minut na wykonanie a6w i zostawić pociechę heh. No chyba że pójdzie spać to wtedy jakoś może i by dało radę , ale to dość ciężki trening jeśli ktoś wczesniej nie ćwiczył brzucha to nie wróże ukończenia planu ,,wszystko zalezy od odpowiedniego nastawienia Jeśli ból i zmęczenie to nie problem to zdecydownaie polecam 6waidera Z pewnością nie zaszkodzi ... Na dolne partie brzucha polecam wszelkie wznosy nóg najlepiej podciąganie nóg w zwisie na drążku zarówno ugiętych jak i prostych ,, oraz alternatywne wznosy nóg w lezeniu płasko na ziemi .. Ale od razu ostrzegam to cieżkie ćwiczenia i wymagają sporej siły , a co za tym idzie uprzedniego przygotowania mięsni .. Trening ABS II pierwsze 2 poziomy A i poziom 1 przygotowóją mięsnie doćwiczeń z wznosami nóg ...

Pozdrawiam i życzę jak najlepszych efektów ..!!!

Kasiunia1978 jest nieaktywny Nowy na forum

Unhappy Odp: brzuch

Cytat Zamieszczone przez roxi900 Zobacz posta
    Witam was dziewczyny,
    moją zmorą jest także ogromny brzuch... niestety zawsze jak tyłam to głównie w partiach brzusznych.... wyglądałam jak słoń.... do tego jestem po dwóch cc, wiec ta fałda wisząca nad szfem jest przerażająca ! Niestety jak chudnę efekt jest odwrotny niz przy tyciu, co najwolniej się kurczy - brzuch ! Dodam , ze synek wazyl 4400 a corcia 4300... wiec sporo mi sie to wszystko porozciągało, no i niestety mam koszmarne rozstępy....
    Poradzcie proszę, czy ktos mial podobne doswiadczenia i czy udalo sie doprowadzic w jakis sposob brzuch do takiego stanu aby moc spokojnie pospacerowac po plazy w dwu-czesciowym kostiumie...? Pomozcie, bo wiem , ze samo odchudzanie nie zalatwi mojego brzusznego problemu...
    Pozdrawiam
    witaj

ja mam podobny problem, waze 78kg, przy160cm
    moja figura to jedna wielka katastrofa
    mam szczuple nogi, maly - plaski tylek, srednie piersi ale za to wielki brzuch...
    jesli chudne to wszystko chudnie,
    niestety tylko brzuch nie
    po ciazy skora rozciagnela sie strasznie ( w ciazy przytylam 10kg) a pozniej jeszcze kilka kilo po ciazy
    chudlam i tylam i tak bez przerwy
    w koncu czas sie wziasc za siebie
    ale wracajac do rozciagnietej skory, w moim przypadku jedyne wyjscie to operacja plastyczna, bylam juz u chirurga,
    jednak decyzje podejme po 2 ciazy poniewaz chcialabym jeszcze miec baby, a jesli operacja plastyczna to lepiej po ciazy, poniewaz istnieje niebezpieczenstwo ze skora po ciazy znow za bardzo sie rozciagnie...
    tak wiec czekam z tym krokiem
    w chwili obecnej chce schudnac ok 13kg

pozdrawiam

Febebe jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Question Odp: brzuch

Ja jeszcze tego problemu nie mam ale martwię się na zapas Tak się zastanawiam czy nie kupić sobie kremu dla kobiet po ciąży One przecież też mają rozciągniętą skórę na na brzuchu typu flaczek ...

Dieta start: 24.01.2011

milala181 jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez GrubaAska29 Zobacz posta
    Pomóżcie dziewczyny.

Po ciąży mam fatalny brzuch ;( Urodziłam 10 miesięcy temu cudną córkę ale brzuch mam fatalny istny flak i rozstępy. Miałam CC więc na początku w ogóle nie ćwiczyłam. Odchudzam się ale to nie załatwi sprawy

Nigdy nie miałam idealne figury ale teraz to jakiś koszmar widzę przed lustrem ;(

Pozdrawiam Was serdecznie
    Oczywiscie cwiczenia...ale same cwiczenia to za mało ,zeby skóra była jedrna.Jesli chcesz poprawic swoj stan skóry ,musisz uzbroić sie w cierpliwość.Regularność to podstawa ,bez tego nic nie osiągniesz.
    co drugi dzien rob peeling na brzuch ,może byc słynny z kawy,pod prysznicem polewaj brzuch na przemian zimna i ciepla woda...tez w to nie wierzyłam do póki nie spróbowałam ,koniecznie zaopatrz sie w oliwke i banke chińska i masuj brzuch ,cudownie działa na jędrność skóry ,rozstępy.Rob to codziennie okolo 10 minut Jedz duzo bialka ,to bardzo ważne
    I nie zapominaj o wyzej wspomnianych ćwiczeniach na brzuch
    Powodzenia

Awatar 123mr
    123mr jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mielec
    Wpisy na blogu
    4

I pewnie coś co nam się nie podoba, ale czas. Im wolniej chudniemy, tym łatwiej nasza skóra sobie z tym radzi. Fajnie by było znaleźć złoty środek.
    Mi już nic nie pomoże , po tym co zrobiła ze mną pierwsza ciąża.
    Stare dzieje odchudzania
    Dzieje najnowsze
    Monika

...Jestem zbyt niska na idealne BMI...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów