Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: zdrowa dieta odchudzająca: z rozmiaru XL/XXL na upragnione S/M!

Awatar nenkaa
    nenkaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie zdrowa dieta odchudzająca: z rozmiaru XL/XXL na upragnione S/M!

Hej laski

Chciałabym prosić o Wasze wsparcie i jak najbardziej chciałabym, żeby ktoś dołączył się do wspólnego odchudzania na tych samych zasadach.

Moja historia z odchudzaniem wygląda mniej więcej tak: 2 lata temu ważyłam 56kg, miałam wtedy 14 lat.
    W obecnym momencie mam 16 lat, 84kg i 165 wzrostu.
    Przez problemy w szkole, rozpoczęcie kuracji tabletek antykoncepcyjnych (cele zdrowotne i nie mogę ich na razie odstawić) i czystego lenistwa doprowadziłam się do tego stanu.
    Próbowałam po drodze diety cud, ale nie dawały efektu, jedynie kolosalne jo-jo. Od roku dosłownie żyję słodyczami i fastfoodami - dzisiaj nakupiłam dwa wory batoników, chipsów, coli i dosłownie wszystko w siebie wmusiłam. Tak mi teraz niedobrze, że długo za nimi nie zatęsknię. Dodatkowo, na wymyślnych dietach tabletki hormonalne nie działają, więc zostaje mi tylko metoda Mniej Żryj i Więcej Ruszaj Dupę. Więc ułożyłam dietę swojego autorstwa.

Mój plan diety:

Ilość kalorii spożywanych przez cały dzień: 1200kcal
    Ilość posiłków: 6 (śniadanie- 350kcal, II śniadanie- 150kcal, lunch- 100kcal, obiad- 350kcal, podwieczorek- 100kcal, kolacja-150kcal)
    Ćwiczenia: 4 dni w tygodniu 30min, 3 dni w tygodniu 60min (joga odchudzająca, fitness, bieg, rower, basen, spacer)

Wykluczone z diety:
    - orzeszki ziemne
    - chipsy
    - popcorn
    - słodycze
    - soki i napoje
    - ziemniaki
    - biały chleb
    - wieprzowina

Rozłożenie posiłków:
    3x produkty skrobiowe czy zbożowe: np. musli, ciemny chleb, ryż czy makaron, ew. baton musli
    1x owoc
    4x nabiał: jogurty, serki o obniżonej kaloryczności, chude mleko, twarożki
    0-1 jajo dziennie
    2x mięso: kurczak, indyk, polędwica (opcjonalnie ryby, ale ich nie lubię) – smażone na łyżeczce oliwy lub oleju kokosowego – najlepiej bez panierek
    4-5x warzywa – surowe lub gotowane na parze
    2-3 herbaty zielone/czerwone dziennie
    1l wody lub więcej (dla mnie ten litr będzie męczarnią)
    1x w tygodniu porcja słodkości nieprzekraczająca 100kcal – ciacho, cukierek czy dwa, kostka czekolady, pół batonika – tak o, by milej się odchudzało
    + tłuszcze: 1 łyżeczka masła/margaryny i ewentualnie 1 łyżeczka oliwy czy oleju kokosowego do smażenia

Sól ograniczamy do minimum, cukier biały zastępujemy trzcinowym bądź słodzikiem i nie sięgamy po niego zbyt często!
    Przyprawy – do woli, im ostrzejsze tym więcej wody wypijemy i tym więcej kalorii spalimy.
    Ketchup, musztarda, majonez – po łyżeczce, baaaardzo sporadycznie!

Czas diety jest nieokreślony, ale w moim przypadku - 28kg - potrwa pewnie koło 10-12 miesięcy.
    Czekam na Wasze wsparcie i na to, że dołączycie się do wspólnego liczenia kalorii.

kasia11081967 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz - Bochum

Domyślnie Odp: zdrowa dieta odchudzająca: z rozmiaru XL/XXL na upragnione S/M!

Zalozenia wspaniale - zycze duzo wytrwalosci i owocnych wynikow .

2012.01. 71,4 / 02.71,1 / 03.71,0 / 04.72,5 / 05.73,5 / 06.72,4 / 07.72,0 / 08.74,7 / 09.72,0 / 10.73,0 / 11.72,4 /12.74,1
    2013.01.16 76 Yokebe /zoladek /02.73 /03.73,3/

Awatar nenkaa
    nenkaa jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

dzieeeki bardzo! razem zawsze jest lepiej szczerze mówiąc ucieszyła mnie ta odpowiedź i to mega :>

robsik12 jest nieaktywny Znany na forum

Hej, ja waze teraz około 80 kg, jestem załamana i bez perspektyw, zaczynam dzień dobrze ale kończe tragicznie i tak w kółko, miałam swój wątek ale dziewczyny przestały się odzywać i straciłam zapał do odchudzania, dołączę się do ciebie bo tak jak mówisz w grupie raźniej. Dzisiaj znowu wzięłam sie w garsc, tym razem nie liczenie kalorii ale dieta jednodniowa, wszystko szło gładko bo miałam duzo spraw do załatwiania więc nie myślałam o jedzeniu zadowalałam się tym co miałam na dzisiaj do zjedzenia. Jednak przyszedł wieczór i taki głód mnie chwycił że położyłam małą miseczke chipsów i sałatkę śledziową

Poprzednia dieta 1000kcal - start: 78kg cel: 65kg osiągnięta waga: 69kg

Awatar paula1986
    paula1986 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Żary
    Wpisy na blogu
    1

Witajcie Dziewczyny!
    Dołączam do Was, bo też zaczynałam od podobnej wagi (80,3 kg, jak to się cholera stało?! o.O) i mamy podobny wzrost (166 cm). Cóż, ja dzielnie dietuję od 2.01.2013 i jak na razie idzie mi nieźle. Jest mi tym łatwiej, że pracuję i to praca ustala mi rytm życia. Codziennie jem w tych samych godzinach, nie liczę kalorii i co drugi dzień staram się ruszać, a to spacery, kijki, taniec itd. Teraz bym chciała ruszać się więcej, bo mnie ten brak ruchu trochę drażni ( i te moje obwisłe ramiona też).
    Dziewczyny, trzymam za Was kciuki i podobnie, jak ustaliłam z moją przyjaciółką, każdą pogonią pokusę będę Wam dedykowała. Mam nadzieję, że niedługo napiszecie o swoich pierwszych sukcesach, a ja będę mogła napisać o swoich. Buziaki!
    Czarno-zielono-czerwone! Barwy niezwyciężone!

Tu mnie znajdziesz:
    Dieta-nie-dieta

władzia56 jest nieaktywny Nowy na forum

Gorąco Wam mogę polecić dietę 5:2, jest mało wymagająca, bo polega na tym, że przez 5 dni można jeść normalnie, a tylko przez 2 przyjmuje się ograniczoną ilość kalorii. No i tyle Jest mniej rygorystyczna jak cała reszta, ani nie polega na żadnych głodówkach. Dodatkowo polecam Wam wspomóc się DietBoosterem - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], świetny spalacz tłuszczu! Obie wersje produktu DietBooster są bezpieczne i naturalne. Formuła DietBooster stanowi kompozycję całkowicie naturalnych, sprawdzonych i bezpiecznych składników. Nie powoduje żadnych skutków ubocznych!

kropeczka41 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Poznań
    Wpisy na blogu
    1

Cytat Zamieszczone przez władzia56 Zobacz posta
    Gorąco Wam mogę polecić dietę 5:2, jest mało wymagająca, bo polega na tym, że przez 5 dni można jeść normalnie, a tylko przez 2 przyjmuje się ograniczoną ilość kalorii. No i tyle Jest mniej rygorystyczna jak cała reszta, ani nie polega na żadnych głodówkach. Dodatkowo polecam Wam wspomóc się DietBoosterem - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], świetny spalacz tłuszczu! Obie wersje produktu DietBooster są bezpieczne i naturalne. Formuła DietBooster stanowi kompozycję całkowicie naturalnych, sprawdzonych i bezpiecznych składników. Nie powoduje żadnych skutków ubocznych!
    Reklama? A po jakiego waszerować się chemią? Spalacze tylko niszczą organizm
    pozdrawiam
    Pamiętniczek Kropeczki41 - zapraszam

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

klarasob jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    chełm

Wiem jednak, że niektórym to pomaga. Czuję się lepiej, kiedy szybciej "schodzą" z nich zbędne kilogramy.

radekchmielak jest nieaktywny Nowy na forum

Witam ja równiez zycze samych sukcesów i wytrwałości. Co do treningów nie mam zastrzezen choc na poczatek troche duzo tego a co do diety zbyt duzy deficyt kaloeyczny nie bedzie z czego ciąc jak nastąpi stagnacja

elaDudek jest nieaktywny Nowy na forum

Też jestem na początku drogi i póki co dzięki przepisom i radom z tego bloga Spróbuj z przepisami z tego bloga. Smacznie można zrzucić kilka kilogramów Ja cały czas testuję nowe przepisy i jestem bardzo zadowolona udało mi się zrzucić już 3 kilogramy! Trenuję 5 razy w tygodniu, rower, bieganie, pływanie, fitness
    Ostatnio edytowane przez AdminAdmin ; 13-04-2018 o 06:02

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów