Chcę założyć wątek związany z dietą Optymalną, zwaną często dietą dr.Kwaśniewskiego czy tluszczową.Liczę na uczestnictwo mojej kochanej koleżanki Kasi, z którą razem uczyłyśmy się zasad diety optymalnej na wczasach w Ustroniu.
Ja jem według zasad tej diety od 15 dni(7 wczasy i 7 sama przyrządzam posiłki). Na razie waga stoi w miejscu.Popełniam wiele błędów z uwagi na "raczkowanie" w temacie
Nie znam w moim miejscu zamieszkania nikogo odżywiającego się tym sposobem. Może ktoś z forum się do nas przyłączy.
Na dzień dobry zamieszczam link [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] walki z moim głównym wrogiem(pieczywem), które mogłabym jeść i klęczeć ze szczęścia gdy mam go pełna buzię.W diecie optymalnej, już w latach 90 dr Kwaśniewski, stanowczo wyeliminował żywienie tzw pastwiskowe ze sposobu odżywiania się człowieka.
Jestem po diecie Dukana, którą uważam za jedną z najefektywniejszych(odchudzeniowo) jakie udało mi się w życiu stosować.Schudłam na niej 14 kg, z czego 11kg utrzymałam przez 3 lata.
Pewne osobnicze dolegliwości (przewód pokarmowy-regeneracja śluzówki) oraz niezbyt korzystny dla mojego wieku wygląd twarzy skłaniają mnie do dalszych poszukiwań diety , sposobu żywienia zapewniającego utrzymanie w ryzach kg oraz niegłodowanie i dobre odżywienie organizmu.
Moje poszukiwania nie mają nic wspólnego z krytyką czy narzekaniem na skutki diety Dukana.Jestem w IV fazie diety i nie mam problemów z efektem jojo czy innych dolegliwości po dietowych.