Moja córcia 68kg/162cm , budowa gruszki
Proszę o jakieś porady . linki do ćwiczeń na zbicie kilku kg i poprawę budowy ( nogi i pośladki )
Wyciągam ją ba rower ( robimy po 25km )
Ojojoj, zignorowali Cię - proponuję też basen, a na pewno dobre będą wszelkie ćwiczenia dla osób z wadami postawy (tzw. wzmocnienie gorsetu mięśniowego), są tak obmyślane żeby nie zaszkodzić (tak mi się wydaje).
Moja córka jest za szczupła, miała takie patykowate łydeczki, teraz jej się umięśniły ładnie, bo szwenda się całe dnie ze swoją paczką po wsiach okolicznych. Czyli chodzenie na nogi - pewnie nordic byłby super.
"- Witam, ile pani waży? - Różnie..."lato 2005 - 103kg >>>---> lato 2006 - 67kg2006 - 2009 - w granicach 67/73, obecnie... 91!
Peszki stękanie na odchudzanie
Ćwiczysz? Dorzuć swoje pięć minut, a będzie Ci policzone
Jest dobrze !
W necie znalazłem proste i fajne ćwiczenia na pośladki i uda, kupiłem jej rolki i rower stacjonarny
Od czasu do czasu wyciągam Ją w teren na rower i robimy nawet w dobrym tempie po 30 km
Efekty jakieś już są więc jest mobilizacja do dalszych starań
Ogólnie córka stara się i jakoś powolutku jej idzie.
Ja mam trochę więcej lat od Twojej córy, ale też jestem gruszką, i miałam 164 cm i 72 kilo. Zbiłam to basenem:-) teraz chodzę rzadko, ale zaproponuj jej może jogęSkoro lubi się ruszać, dbacie o jej tkankę mięśniową to warto ją rozciągnąć i wysmuklić. A joga jest teraz w modzie, mogłaby zapisać się z jakąś koleżanką, lepiej by się poczuła ogólnie i pomogłoby na sylwetkę i raczej jest to aktywność wciągająca
Tak samo z Zumbą, modna aktywność i świetna, dla młodej dziewczyny jak najbardziej, świetne spalanie połączone ze świetną zabawąMożna ćwiczyć w domu, jest wiele filmików do tego:-)
Na początku dobrze poćwiczyć w domu, a do tego może przydać się sprzęt od firmy k-sport. Polecam ich rzeczy, sama posiadam i jestem zadowolona. Tutaj podaje linka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]