Zastanawiam się dlaczego na wielu innych stronach internetowych podane jest, że podczas jednej godziny callaneticsu spalamy 300 kcal, a na stronie dieta.pl w dzienniku spalania podane jest tylko 183 kcal, kto ma rację?
Jak dla mnie nie jest to ważne, ile spalamy.... Tylko w jaki sposób te ćwiczenia działają na skórę i mięśnie.
Moja przyjaciółka schudła około 30 kg w 3 miesiące. Dzięki ćwiczeniom Callanetics skóra jej nie obwisła a wagę swoją trzyma już 5 lat i je co chce...
Także...![]()
No i o to właśnie chodzi. I zobaczysz, że efekty callaneticsu, jeżeli będziesz go stosować, będą zadowalające!![]()
Hej, przenoszę wątek do "Kultury Fizycznej" - może więcej osób zareaguje, zresztą, ciekawy temat.
"- Witam, ile pani waży? - Różnie..."lato 2005 - 103kg >>>---> lato 2006 - 67kg2006 - 2009 - w granicach 67/73, obecnie... 91!
Peszki stękanie na odchudzanie
Ćwiczysz? Dorzuć swoje pięć minut, a będzie Ci policzone
a ja czytałam że można spalić w ciągu godziny 600-800 kcal i Callan zawsze mówi że jedna godzina callaneticsu to tak jak 15 godzin aerobiku... i szczerze mówiąc po efektach na sobie nie wątpię w to![]()
Bardziej skłaniam się ku wersji 200-300 kcal. W końcu są to spięcia na zmianę z rozciąganiem i nie są siłowe. Działają na uformowanie tego co się ma - nie jest powiedziane, że się spada na wadze, jest powiedziane, że ubywa w obwodach. I o to właśnie chodzi![]()
to ciekawe że mnie jednak spadło i w obwodzie i na wadzea w pierwszym miesiącu ćwiczyłam wyłącznie callanetics - wydaje mi się że wszystko zależy od tego jak się kto przykłada, bo ze mnie się lało a podniesienie nogi i zrobienie 100 odchyleń było nie lada wysiłkiem...