Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Piłka gimnastyczna

Awatar MENA515
    MENA515 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Skierniewice
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Piłka gimnastyczna

Witam Was serdecznie.
    Od niedawna ćwiczę na piłce gimnastycznej. Zabawy z nią uwielbia cała rodzinka. Ja nie rozstaję się z nią w czasie wolnym. Nawet pisząc na kompie,czy oglądając film siedzę na niej, bujam się, naprężam mięśnia. Może ktoś z Was tez ćwiczy na piłce? Może znacie jakieś ciekawe ćwiczenia?

09.03.2015 ----- 31.07.2015--- DO WYKONANIA OD ZARAZ
    Dzień za dniem raz słońce, raz deszcz... - Część 1

magdalenarok jest nieaktywny Nowy na forum
    Wpisy na blogu
    1

Domyślnie Odp: Piłka gimnastyczna

Hej

Też jestem fanką piłki gimnastycznej. Niedawno tata kupił ją mamie, żeby mogła na niej ćwiczyć, ma dość spore problemy z kręgosłupem i często wieczorem masuje sobie lędźwiowy odcinek kręgosłupa leżąc na niej.
    Na youtubie jest sporo filmików z ćwiczeniami. Ja osobiście uwielbiam wykonywać na niej wszelkiego rodzaju brzuszki, nie są tak męczące jak brzuszki wykonywane na podłodze, a mięśnie naprawdę pracują.
    Fajne jest również ćwiczenie na wewnętrzne mięśnie ud. Siadasz na piłce, łapiesz równowagę, prostujesz kręgosłup, wciągasz brzuch i ściskasz piłkę udami tak mocno jak możesz, potem rozluźniasz mięśnie i tak kilkanaście razy..
    Z resztą po kilku dniach ćwiczeń, czy też podskakiwania na niej zauważyłam, że skóra na brzuchu i nogach jest wyraźnie gładsza i jakby jędrniejsza

Uprawnienia umieszczania postów